29 oktober 2014

Inspiraasie...


Ik had al enorm veel 'inspiraasie' gekregen van de quilts die ik zag in Ste Marie en Edingen en ik kreeg nog meer ideeën na een bezoekje aan de OEQC in Veldhoven.

I got so much inspired by all the beautiful quilts I'vee seen in Ste Marie and Edingen and last weekend I got even more ideas while visiting the OEQC in Veldhoven.


Nee, nee, ik ga niet zó'n grote quilt maken ;o)

No, no, I'm not planning to make a quilt this size ;o)


Deze reusachtige quilt is gemaakt van allemaal kleine quiltjes, van precies 20 x 20 cm. Die zijn door honderden quiltsters gemaakt en ingestuurd tijdens Belgische beurzen. De foto's doen de quilt geen recht aan (flitser en kunstlicht), maar neem het maar van mij aan, hij was schitterend!

This enormous quilt is made from 20 x 20 cm quilts, send in by hundreds of quilters at Belgian quilt markets. The picture doesn't do justice to it (flash and artificial light), but it was amazing!Maar eerst de tentoonstelling. Het thema van de wedstrijd was 'oude meesters' en dit is één van de quilts die de show stalen. Zo mooi! Het meisje is net zo innemend als op het schilderij.

But first to the exhibition. The theme for the competition was 'old masters', and this is just one of the quilts that stole the show. The girl is just as lovely and charming as in the original picture.En kijk: de blokjes zijn allemaal gemaakt met 'Delfts blauwe' stofjes!

And look, the blocks are made of 'Delft blue' fabrics!


Een indruk van de tentoonstelling:

An impression of the exhibition:


De meeste quilts zijn modern en ondanks dat ze heel mooi zijn, krijg ik zelf toch altijd meer inspiratie van de 'anktieke' quilts.

The quilts are mostly modern, and although they're beautiful, I get more inspired by the 'antique' ones.


De tentoonstelling van Lisette van Calico House, vond ik dan ook prachtig. De quilts zijn gemaakt door deelneemsters aan haar 'open ateliers' en zijn allemaal opgebouwd uit verschillende randen.

I therefore loved the collection of Lisette from Calico House. These quilts were all made by quilters who joined her 'open atelier' and who had made these medallion quilts. En of ik nog wat gekocht heb? Ja, natuurlijk! Wie kan er nu al dat moois weerstaan dat overal in de standen ligt! Maar daarover later meer.

Fijne dag!

And did I buy something? Yes, of course! Who could resist all those lovely things displayed in the booths??? But more about that later.

Have a nice day!14 opmerkingen:

Unknown zei

Wat leuk om mijn quilt op je blog terug te vinden! Zelf ben ik niet in Veldhoven geraakt, maar nu kan ik toch een beetje meegenieten!

Carolien zei

Hallo Ellen,

Het was leuk je rond te zien lopen met je GROTE tas ...

Groetjes, Carolien

Saskia Smit zei

Het sterrenmeisje van Vermeer zie ik overal terugkomen. Schitterend

Bizzy Martine zei

Leuk je te ontmoeten!!!

AnitaS zei

Fijn om overal foto's te zien als je zelf niet kunt.

Truus zei

Wat ik zo op de blogs voorbij zie komen,spreekt het Vermeer meisje mij het meest aan.Zag ook nog een met een zwaan-prachtig,maar dat is voor mij meer een wandkleed dan een quilt.
En je sneeuwman???
gezellige dag
groetjes,Truus uit Drenthe

Anoniem zei

Oh Ellie...they are all so beautiful. I like the modern quilts, but the 'antique' ones are the ones that make my heart sigh :0)

Ineke zei

Jammer dat ik niet kon! En volgend jaar is het nog verder voor mij om te reizen!

Liefs, Ineke

Anoniem zei

Ja je hebt het mooi verwoord, de tentoonstelling in Veldhoven. De border quilts vond ik ook zo prachtig en nog vele andere ook. Ben benieuwd naar wat je gekocht hebt. Groetjes Wilma

inge zei

ja, er waren prachtige quilts te zien! vooral die randenquilts vond ik super!

Ellie's Quiltplace zei

@ Chris: je quilt is prachtig, die had zijn plaatsje daar meer dan verdiend! Leuk om een van je quilts in het echt te zien!

@ Carolien: haha ja, daar past veel in! ;o)

@ Saskia: dat was echt een prachtige quilt! De rest ook, maar misschien omdat dit schilderij ook zo herkenbaar was, dat het voor velen nog meer aansprak.

@ Martine: ik vond het ook leuk jou te ontmoeten! Ik stuur je nog het beloofde mailtje.

@ AnitaS: als je overal op de blogs kijkt, denk ik dat je alle mooie quilts wel te zien krijgt! Tsja, je kunt ook niet overal naartoe, soms moet je keuzes maken.

@ Truus: ik denk dat het meisje van Vermeer juist de goede combinatie is tussen 'modern' en klassiek.
Mijn sneeuwmannetje is klaar en zo ontzettend leuk geworden! Maar later vandaag meer daarover ;o)

@ Mari: I agree! But I think all quilts are a source of inspiration.

@ Ineke: volgend jaar is het voor mij ook verder, maar gelukkig nog wel te bereizen. Ik ben benieuwd hoe het in het MECC zal zijn. Ik heb gehoord dat er daar 2 verdiepingen zijn. Misschien nog groter?

@ Wilma: ik heb weer veel te veel moois gekocht. Er komt niks in huis zo, van het 'voorraad-eerst-opmaken'!

@ Inge: de randenquilts spraken mij ook het meest aan. Ik denk door de eenvoud en het kleurgebruik. Maar er waren nog zoveel andere mooie dingen ook. Niet alleen op de tentoonstelling, maar ook in de standjes!

Céleste zei

Oh it's wonderfull Ellen!!
Thank you!
Céleste

Guusje, zei

Wat een mooie foto's. Door tijdgebrek heb ik deze quilts niet kunnen zien helaas,

Ellie's Quiltplace zei

@ Céleste: it was even more wonderful in real life! It's Always hard to capture the true beauty of a quilt on camera.

@ Guusje: gelukkig kun je op veel blogs meegenieten. En wie weet kun je volgend jaar gaan! Het is dan wel een beetje verder, in Maastricht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...