18 december 2013

'n Nieuwe hobby...


Voor de meeste mensen is december een drukke maand, waarin er cadeaus worden gekocht, kaartjes worden verstuurd en cadeautjes worden gemaakt... Maar behalve het versturen van de kaarten (daar ben ik altijd verschrikkelijk laat mee), is alles hier al geregeld, dus geen gehaast en gepieker meer over wat je voor wie moet kopen. Ik kan lekker onderuit zakken op de bank, met Thijsje knuffelen en alle drukte vergeten.

For most people, December is a very busy month, filled with Christmas shopping, sending out postcards, making gifts... Besides sending the postcards (which I'm always terribly late with), everything is settled here, so no more hurrying and thinking about what to give to everyone. I can sit down, cuddle with Thijs and relax.


Toen we ons huis kochten, 'kocht' ik er ineens een nieuwe hobby bij. Het klinkt misschien verschrikkelijk saai, maar ik vind het heerlijk om met een grote kop thee gewoon lekker naar buiten te kijken. Want weet je, ondanks dat we in een heel rustige straat wonen, waar het meeste verkeer bestaat uit fietsers, paarden en traktoren, is er altijd heel veel te zien.

Now, along with the house, I got a new hobby. It might sound terribly boring to you, but I love to just sit down with a cup of tea and watch the world outside. You see, despite that we live in a quiet street, where most traffic consists of cyclists, horses and tractors, there's always much to see.


Bob en de koeien staan in hun warme stallen, maar hun weilanden zijn nu het terrein geworden van de zwarte kat, die aan de overkant van de straat woont en die in de weilanden graag op muizen jaagt. Fietsers stoppen even aan het kapelletje, de vogels smullen van de nootjes die ik in de boom in de voortuin heb gehangen en de witte reiger vist een heerlijk maal bijeen in de zwemvijver van de buren...

Bob and the cows are in their warm stables now, but their meadows have become the territory of the black cat, who lives across the street and who loves to hunt for mice there. Cyclists stop to pay a visit to the little chapel, the birds are enjoying the peanuts I hang in the tree in our front yard and the white heron is fishing in the other neighbour's swimming pond...


Vorige week stuurde Philippe me deze foto, snel gemaakt met zijn Iphone. Zie je dat bruine ding daar achter onze tuin? Dat is een grote vos! Maar in plaats van dat hij achter de kippen aanzat, die daar vrij rondlopen, werd hij zelf op de hielen gezeten door Buurpoes, die 14 jaar is en geen tanden meer heeft! Buurpoes zat net zo lang achter de vos aan tot die afdroop en terug in het bos verdween. Ik zag hem later nog in het maïsveld, veilig en ver van Buurpoes ;o)

Last week Philippe send me this picture, quickly made with his Iphone. See the brown spot in the meadow behind our garden? It's a huge fox! But instead of him chasing the chickens, who run around there freely, he got chased himself, by Neighbour Cat, who is 14 years old and has no teeth! Neighbour Cat chased him untill the fox went back into the woods again. I saw him again in the corn field later, far and safe from Neighbour Cat ;o)


Oh, en aan het einde van de dag mag ik niet vergeten om even naar de lucht te kijken. Soms is die helemaal goud gekleurd, soms roze en felblauw. Laatst las ik bij Jeannet over het genieten van kleine dingen. Nou, ik denk dat dit daar zeker aan toegevoegd mag worden!

Fijne dag!

Oh, and at the end of the day, I might not forget to take a look at the sky. Sometimes it's golden, sometimes pink and bright blue. I read about enjoying the little things in life on Jeannet's blog and I think I might add this to the list!

Have a great day!

11 opmerkingen:

Marguerite zei

Zo herkenbaar...
Ook ik sta vaak minutenlang naar buiten te kijken. Bij mij geen vos maar vorig jaar wel een ree. En toen we hier net woonde zwom er een verdwaalde zeehond in de vaart. En van de lucht kan ik ook geen genoeg krijgen.
Gelukkig begint de politiek ook te beseffen dat ze hier geen giga windmolenpark voor de deur moeten plaatsen. Maar juichen dat het niet doorgaat kunnen we nog niet, want niets veranderlijke dan de politiek.
Groetjes Marguerite

WOLfje zei

Je woont heerlijk en wat een fijne hobby is dat dan he? Gewoon voor je uit kijken naar de natuur

Wilma zei

Prachtig verhaal van die stoere buurpoes! Ja ik zou ook lekker naar buiten kijken met al dat moois. Geniet er maar lekker van.
Because one day you'l look back and realise they were the big things...

monne-floor zei

Ja zalig is dat als je zo rustig woont wij wonen ook zo ,paarden aan de overkant koeien naast onze tuin fazanten en konijnen in de tuin en de staatsbossen om de hoek
er is een nadeel we zitten 7kilometer van het dorp dus eens rap naar de winkel;;;niet maar een grote groentetuin en een vriezer maakt veel goed
geniet maar van je nieuwe hobby.

Céleste zei

You're right Ellen...enjoy every little thing in our life makes us profondly happy....
Have a sweet day
Céleste

Anoniem zei

Dit is toch de mooiste hobby die er is!!!
Dat is hier ook zo mooi-'s ochtends aan de overkant de zonsopkomst en 's avonds achter de zonsondergang-daar kan ik niet genoeg van krijgen.En de vogels om het huis en in het bos hier achter de reeen en de vennetjes,en....
Er is zoveel moois als je het maar wil zien.
Schitterend verhaal van de poes en de vos-zie het helemaal voor me-poes met mummelbekkie achter de vos aan!
Prachtige foto's laat je weer zien.
Geniet met volle teugen!!!
groetjes,Truus uit Drenthe

quiltlodge gerda zei

Fijn, dat je er zo van kan genieten! Doe je goed.

Ineke zei

Heerlijk Ellen, zoals je daar dan zit met een lekker kop thee en Thijs aan je voeten of op schoot, heerlijk naar buiten kijken. Het zijn juist de kleine dingen waar je van moet genieten, dat maakt dat je "groots"zal voelen. Zo kom je aan je rust en voel je je gauw weer vol energie stromen (en je doet zo ideetjes op voor nieuwe projecten).

Liefs, Ineke

Quibi zei

Zalig om te kunnen genieten van al die kleine dingen! Dat maakt het leven zó waardevol!

Guusje, zei

Kan me voorstellen dat je enorm geniet van het uitzicht het is werkelijk prachtig.

Ellie's Quiltplace zei

@ Marguerite: voorlopig is dat inderdaad een geruststelling! Hopelijk blijven ze bij hun besluit. Een zeehond is ook bijzonder, die zullen we hier in de Kempen niet snel zien ;o)

@ WOLfje: meer heeft een mens niet nodig! OK, ook wat lapjes natuurlijk ;o)

@ Wilma: Buurpoes had deze zomer ook bijna een klein konijntje te pakken. We hebben poes snel opgepakt en binnen gezet, dan babykonijntje kon zichzelf natuurlijk nog niet redden. Voor z'n leeftijd is hij nog behoorlijk kwiek!

@ Simonne: die eigen, verse groenten zijn vaak ook nog veel lekkerder! Ik hou het voorlopig bij verse kruiden, maar wie weet, ooit...?

@ Céleste: we sometimes tend to look only at large things, but the little things make life so beautiful!

@ Truus: ik snap niet dat sommige mensen een hele dag achter hun pc of televisie kunnen zitten en niet van de natuur kunnen genieten. Zelfs een wandelingetje van 10 minuten doet al deugd! Zelfs dan, als je er oog voor hebt tenminste, zie, hoor en ruik je vanalles. Heerlijk!

@ Gerda: ik hoef niet op vakantie om tot rust te komen ;o)

@ Ineke: die energie was de afgelopen weken meer dan welkom. Maar de batterijen zijn weer bijna vol, dus dat komt helemaal in orde!

@ Yvonne: we letten vaak alleen maar op de grote dingen en als je niet oppast kan dat snel een gevoel van onrust en ontevredenheid geven. Juist die kleine dingen zijn zo belangrijk.

@ Guusje: ondanks dat het uitzicht op zich hetzelfde is, lijkt het toch elke dag anders: het licht, de seizoenen, de dieren,... Genieten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...