8 december 2013

Herfst...


Een van de redenen waarom ik zo van de herfst hou is vanwege de mooie kleuren. Gisteren maakten we een wandeling in een loofbos vlakbij. Het bos is, zolang ze weten, altijd al bos geweest, waardoor het voor het grootste deel een echt authentiek karakter heeft behouden. Vroeger vermaakten koningen en edelmannen zich door hier te komen jagen, maar nu is het een beschermd gebied waar je kunt genieten van een heerlijke wandeling en de schoonheid van de natuur.

One of the reasons I like Autumn so much is because of the beautiful colors. Yesterday we took a walk in the woods nearby, a broad leaf forest. It has always been a forest and for era's it has been a favorite hunting place for kings and nobleman, but today, it's a protected area where you can walk and enjoy natures beauty.


Je ziet dat de mens door de eeuwen heen het bos gedeeltelijk heeft aangepast en naar zijn hand gezet, zoals met de aanleg van deze brede lanen, die waarschijnlijk zijn aangelegd voor de edelen die hier zo gemakkelijk konden wandelen en paardrijden. Maar ondanks dat die lanen niet 'natuurlijk' zijn, vind ik ze, geflankeerd door hoge beuken, wel impressionant.

You can see over the years people have manipulated nature, like these broad alleys, which were probably made for noblemen to enjoy a walk or to go horseback riding. But despite the fact it's not 'natural', flanked by large beech trees and covered in golden brown leafs, they look quite impressive.


We wandelden voorbij een ven, die in de regio veel voorkomen. Op een normale dag is het hier stil en vredig, maar gisteren was de boswachter druk bezig een aantal bomen te kappen. Dat heeft te maken met een speciaal project, dat ervoor moet zorgen dat het bos weer in oorspronkelijke staat hersteld wordt, een mooi initiatief!

We passed a small mere, which is not uncommon in this area. On a normal day it's quiet and peaceful, but yesterday the forester was busy chopping some trees. It has to do with the special program to bring the wood back to it's original state, a wonderful initiative!


Op internet en televisie zie je vaak de 'perfecte' plaatjes van huizen, natuur en andere dingen, maar ik hou juist zo van het imperfecte, want dat maakt het leven interessant. Zoals de bobbel op deze boom...

On internet and tv I see so many 'perfect' images of homes, nature and other things, but I do love the imperfect, because I think the unusual is what makes life so interesting. Like the lump on this tree...


... en deze rottende paddestoel die er, vanwege de weggerotte gladde bovenkant, nu ineens heel 'zacht' en harig uitziet.

... and this decaying mushroom which, because the 'smooth' top is rotten, looks quite 'soft' and hairy.


We wandelden verder over smallere paden...

We continued our walk through smaller paths...


... naar het huis van de boswachter

... to the forester's cottage...


... en terug naar waar we onze wandeling waren begonnen.

... and back to where we started our walk.


Op weg naar huis stond de zon alweer laag aan de hemel, wat ons eraan herinnerde dat het niet lang meer duurt voor het alweer de korste dag van het jaar is.
Fijne dag!

On our way home, the sun was already making it's way West, remembering us that the shortest day of the year is approaching.
Have a nice day!

10 opmerkingen:

Marguerite zei

Wat een heerlijke wandeling.
Heb het gevoel dat ik een frisse neus heb gehaald.
Bedankt en groetjes.

Unknown zei

Wat een mooi bos! Wil je niet verklappen waar het is? Daar zou mijn Colin ook graag komen wandelen! Die is er altijd op uit om nieuwe plekken te ontdekken waar het weer heerlijk snuffelen is!

Kate zei

Beautiful photos.

Régine zei

Mooi wandeling! Wat woon je toch in een heerlijke omgeving. Mooi sfeerfoto's.
Groetjes, Régine.

Ineke zei

Wat een prachtige natuur-foto's en een mooie wandeling!!!

Liefs, Ineke

Anoniem zei

Mooie wandeling en wat een prachtige natuur daar. Groetjes Wilma

Willemien zei

Erg mooi! Ik kan me voorstellen dat jullie genoten hebben!

Ellie's Quiltplace zei

@ Marguerite: :o)

@ Chris: we zijn gaan wandelen in het Giels Bos, vlakbij de Lilse Bergen. Daar kun je ook heerlijk wandelen met Colin.

@ Kate: thank you!

@ Régine: het is hier inderdaad heerlijk wonen. Het bos was op wandelafstand van bij ons, heerlijk! Ik rijd er elke dag langs als ik naar het werk ga, maar tijdens een wandeling kun je er nog meer van genieten.

@ Ineke: dankjewel. Wij hebben genoten van het heerlijk buiten zijn.

@ Wilma: wij hebben altijd allebei in een dorp gewoond en ik kort in de stad, tijdens het studeren, maar het buiten wonen trekt ons toch het meest. We geniten allebei van de natuur.

@ Carolien: dankje! De wandeling en het buiten-zijn deden echt deugd!

Anoniem zei

Wat een prachtige foto's van het bos! Het zou zo maar het bos hier kunnen zijn met de vennetjes en de bomen.Alleen lanen komen hier niet voor.
Hier zijn ze ook in het bos bezig-hele stukken worden er kaal gemaakt omdat de douglas dennen niet van oorsprong hier voorkomen.Dat ze er al meer dan 100jaar staant,telt niet.
Succes met je quilt en gezellige dag
groetjes,Truus uit Drenthe

Ellie's Quiltplace zei

@ Truus: dat vind ik inderdaad ook zonde, dat die hele oude bomen toch gekapt worden. Maar ik vind het wel goed dat ze ervoor zorgen dat niet-inheemse planten niet alle natuurgebieden overwoekeren en de oorspronkelijke vegetatie geen kans meer geven. Hier in de Kempen zijn bijna alle heidegebieden van vroeger volgeplant met dennebossen. Dat heeft zeker z'n charme, maar dan is een stukje oorspronkelijk loofbos toch ook wel heel mooi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...