28 november 2013

" 'n Lapje..."


Nu het weer kouder wordt ligt Thijsje vaak op schoot terwijl ik zit te quilten. De kleine blokjes voor m'n nieuwe quilt zijn leuk, maar Thijs geeft de voorkeur aan 'n groter lapje, waar hij lekker bovenop kan zitten. Dus pakte ik mijn piramidequilt erbij, naaide ik rij 12 aan de top en maakte ik een beginnetje met rij 13.

Now that it's getting colder, Thijs oftenly sits on my lap while I'm quilting. Those small blocks for my new quilt are nice to make, but Thijs prefers a larger 'piece of fabric' to sit on. So I took out my Pyramid quilt again to add the 12th and assemble the 13th row.


Met nog maar 6 rijen te gaan heb ik niet de indruk dat ik straks minder restjes stof heb dan toen ik begon, dus ik ben al aan het nadenken over een patroon voor een nieuwe scrap quilt. Het zal waarschijnlijk een Four Patch, een Nine Patch of gewoon iets simpels met driehoekjes worden. Als ik Thijs z'n mening vraag krijg ik alleen een luide snurk als antwoord. Volgens mij maakt het hem niks uit, zolang het maar weer 'n zacht lapje is waarop hij een dutje kan doen ;o)

Fijne dag!

With only 6 more rows to go, I'm sure I will somehow end up with even more scraps then I started with, so I'm already thinking of designs for a new scrap quilt. I'm thinking of a Four Patch, a Nine Patch or just simple triangles. The only opinion I get from Thijs is a loud snore every now and then. I guess he doesn't mind, as long as it's another soft piece of fabric to sleep on ;o)

Have a nice day!

14 opmerkingen:

Anoniem zei

Je piramidequilt wordt mooi!
'kHou ook het meest van de eenvoudige patronen,al ben ik nu wel met een quilt bezig met meerdere patronen in de quilt.
Hoe is het met je nieuwe quilt-al in elkaar?
En weer helemaal opgeknapt?
gezellige dag
groetjes,Truus uit Drenthe

Martine zei

Ik vind dit wel een erg leuke manier om restjes op te maken.

AnitaS zei

Mooi wordt je quilt. Ik heb het idee dat restjes nooit opkomen. De kaboutertjes maken er altijd meer van.

Anoniem zei

Gorgerous quilt! I really love it! <3

Ineke zei

Je piramide quilt is alweer zo groot, wat een prachtige quilt wordt dit! Eindeloos kan je er naar kijken. Succes met het bedenken voor je volgende scrap-quilt.

Liefs, Ineke

Unknown zei

De batterijtjes zijn duidelijk weer opgeladen! Mooi resultaat!

Marguerite zei

Wat een leuk patroon is dit.

inge zei

wat mooi Ellen!

Céleste zei

I love your pyramide quilt!
It's gorgeous!
Bises de France
Céleste

Anoniem zei

Ha, ik herkende hem meteen. Schiet ook al behoorlijk op. Groetjes Wilma

Monica zei

Wow, dit wordt een mooie en kleurrijke quilt, leuk dit patroon!

Marga (MarPie) zei

Schitterend word ze.
Natuurlijk slaap Thijs prettiger onder een quilt{top}, eerlijk gezegd volgens mij menige quilster ook {ik in ieder geval}.

Groetjes,
Marga♥

Régine zei

Erg mooi! Hij groeit en groeit. Voor de restjes: een vingerhoedjes of klosjes quilt? :-)
Groetjes, Régine.

Ellie's Quiltplace zei

@ Truus: opgeknapt van de griep, maar wel nog steeds heel moe. Gelukkig is quilten niet zo inspannend dat ik dat moet laten schieten ;o)
De blokken van de nieuwe quilt zijn intussen klaar. Dat zijn allemaal dezelfde, daar hou ik inderdaad ook van. Maar ook quilts met verschillende blokken zijn heel mooi. Het is meer werk met de verschillende mallen maken, maar de afwisseling maakt het dan ook wel weer leuk om eraan te werken.

@ Martine: het is ook super leuk om aan te werken. Elke piramide is anders en er zijn stoffencombinaties bij die ik normaal nooit zou maken. Maar dat maakt het nu juist zo leuk.

@ AnitaS: ik zou liever hebben dat de kaboutertjes het huishouden of de tuin doen, in plaats van restjes stof vermeerderen ;o)

@ Patchthings, Céleste: thank you!

@ Ineke: ik ben heel erg benieuwd hoe hij er straks met de rand erom gaat uitzien. Dat gaat weer een heel ander zicht zijn. In elk geval is het een genot om hem elke keer - al gaat het niet zo snel - een beetje te zien groeien. Het idee voor de volgende quilt is intussen geboren, en de achtergrondstof is zelfs al gekocht ;o)

@ Chris: nog niet helemaal opgeladen, maar wel weer genoeg om weer lekker veel quiltzin te hebben!

@ Marguerite, Inge: dank je :o)

@ Wilma: hij wordt al groot he, eerst zijn het maar wat lange slierten van rijen, maar nu ik voorbij de helft ben, begint het echt ergens op te lijken. Het gaat wel niet zo snel vooruit, maar het is toch leuk om hem zo te zien groeien.

@ Monica: en hij is super simpel om te maken! Kijk maar eens in de categorie 'Piramidequilt', daar vind je het patroon.

@ Marga: daar heb je gelijk in! Maar toch grappig dat Thijs echt die quilts verkiest boven bijvoorbeeld een fleecedeken. Dat is toch ook zacht en warm zou je denken, maar de quilts vindt hij toch fijner!

@ Régine: ik heb al iets gekozen :o) Maar het moet nog even wachten, eerst deze klaar. Ik zou er zo wel aan willen beginnen hoor, maar ik ken mezelf, dan maak ik niks meer af... Oej, nu klink ik wel heel gedisciplineerd ;o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...