27 oktober 2013

Samen op stap...


Omdat Mams en ik niet bij elkaar in de buurt wonen doen we niet veel dingen samen. Natuurlijk delen we onze liefde voor quilten, maar babbelen doen we altijd via Skype en foto's van vanalles en nogwat versturen we per mail. Dat is toch anders dan écht samen iets doen.

Since Mams and I live quite far apart, there aren't many things we do together. Of course we share our love for quilting, but we communicate mostly via Skype and show pictures of our life and projects through e-mail. It's different from actually doing something with just the both of us.

Maar elk jaar, vaste prik, gaan we samen naar de OEQC in Veldhoven. Dat is ONZE dag en die koesteren we. Zoals altijd waren we ook dit jaar weer erg benieuwd naar de quilts, de winkels en de 'oude bekenden' die we zouden tegenkomen, maar toch was dit jaar ook speciaal. We volgen immers al jaren Jeannet's blog en dit was een mooie kans om haar quilts in het echt te bewonderen én natuurlijk om Jeannet te ontmoeten. Jeannet is eigenlijk precies zoals we verwacht hadden: vriendelijk, warm en ondanks dat er zoveel van haar prachtige quilts tentoongesteld waren was zij gewoon lekker haar 'normale zelf', met 2 voetjes stevig op de grond, en dat sierde haar. We ontmoetten ook Els, met wie we vorig jaar hebben gewerkt aan de Winter in Blogland. Het was leuk ook haar in het echt te spreken, want al het vorige contact was via mail gegaan. Het internet is zoiets moois en handigs, maar er gaat voor mij toch niets boven écht contact!

But each year we visit the OEQC in Veldhoven together. It's OUR day and we really treasure it. As always we were very excited to see the quilts, visit the shops and meet old friends, but this year was special. We've been following Jeannet's blog for several years now and it was so nice to meet her in person and to admire her quilts. Jeannet is just like we thought she would be: friendly and warm and even though she had so much beautiful quilts on display she was being her 'normal self', which really charmed her. We also met Els, whom we worked with on the Winter In Blogland project last year. It was nice to meet her, since all contact had been via e-mail before. Internet is a wonderful thing and it does bring people together, but I do prefer the face to face contact!


Als je hier een lang verhaal verwachtte, met veel foto's, dan moet ik je teleurstellen. Mams en ik waren veel te druk met het bewonderen van alle quilts (en met het kopen van stofjes!) en ik ben vergeten de camera regelmatig boven te halen. Maar ik hoop dat je toch kunt meegenieten van de foto's hieronder!
If you expected a long post with lots of pictures, I must disappoint you. Mams and I were busy admiring quilts (and buying fabrics!) and I forgot to take many pictures. But I sure hope you'll enjoy the ones below!
Wedstrijd + tentoonstelling / Competition + expositionTentoonstelling Jeannet / Exposition Jeannet13 opmerkingen:

Annelies zei

Leuk zo met je moeder op stap. Mijn moeder is bijna 83 en zou dat echt niet meer kunnen.

Annelies zei

Leuk zo met je moeder op stap. Mijn moeder is bijna 83 en zou dat echt niet meer kunnen.

GRANNY'S HOUSE zei

Gezellig samen met je moeder naar Veldhoven, dat zijn dagen om te koesteren.

Groetjes
Ines

veerle zei

Door omstandigheden was ik er dit jaar niet bij. Heb wel gehoord dat er veel minder volk was en dat er weer erg veel artistieke quilts hingen. Toch ga ik eigenlijk graag, maar ik hoop wel dat ze de traditionele quilts terug wat meer in eer herstellen, zodat er terug wat meer evenwicht komt. De kraampjes zijn ook altijd erg leuk. Ben vorige keer ook met mijn mama geweest en die was toen in de wolken.

monne-floor zei

Mijn dochter was speciaal van gent gekomen om met mij op zaterdag naar veldhoven te gaan het was heel gezellig en heel mooi.

Ineke zei

Wat gezellig om dit ieder jaar te doen, samen met je moeder.

Liefs, Ineke

Régine zei

Wat leuk! Mijn moeder (81 jaar) en ik werken samen aan grotere quilts. En ook wij gaan samen op stap naar Veldhoven. Daar genieten we allebei heel erg van en dat zijn inderdaad dagen om te koesteren, zoals Ines ook al hier zegt!
Groetjes. Regine.

Frederika zei

Dat is toch heerlijk om zo'n dagje samen daar te vertoeven.
Groetjes Frederika

Céleste zei

Hello Ellen!
What a lucky day for lucky quilteuses!
Bises de France
Céleste

Anoniem zei

Heerlijk dat je dit samen met je moeder doet en deelt. Foto's van de tentoonstelling hebben we inmiddels gelukkig genoeg gezien (voor de thuisblijvers bedoel ik.)
Ja, er waren veel winkeltjes en ook ik vond het heerlijk om nu vele mensen in het echt te ontmoeten. Groetjes Wilma

Anoniem zei

Het was te ver weg voor mij,dus heb genoten van foto's her en der op de blogs.
Maar samen met je Moeder op stap is heerlijk.Heb het jaren met mijn Moeder gedaan,maar ze leeft niet meer-ze zou nu 106 geweest zijn,maar ze overleed 10 jaar terug.Ze handwerkte erg veel,dus dat heb ik van haar.
Veel quiltplezier en koester de contacten met je Moeder.
groetjes,Truus uit Drenthe

Ellie's Quiltplace zei

@ Iedereen: bedankt voor de lieve reacties! Mams en ik kijken alweer uit naar volgend jaar, naar 'onze' dag.

@ Veerle: de tentoonstelling bestond inderdaad grotendeels uit moderne quilts. Ik vind het altijd knap hoe dat gemaakt wordt, maar zelf geef ik ook de voorkeur aan de meer traditionele. De winkeltjes waren weer de moeite!
Ik hoorde van Jacqueline inderdaad ook dat het heel rustig is geweest. Wellicht omdat er in mei al een tentoonstelling was geweest en mensen niet 2 keer per jaar gaan?

@ Simonne: gezellig! Van Gent naar Veldhoven is trouwens een hele reis!

@ Régine: Mams en ik werken vaak samen aan de afwerkbies van een quilt. Quilt op tafel, allebei aan één kant, en dan omnaaien. Zo wordt een vervelende klus toch leuk!

@ Céleste: thank you!

@ Wilma: ik vind het ook altijd leuk om mensen te ontmoeten. Jammer dat we elkaar zijn misgelopen, maar wie weet met een andere gelegenheid...!

@ Truus: je moeder heeft je, met het handwerken, iets heel moois nagelaten. Op de blogs waren verschillende foto's te zien en als je via Jeannet haar blog gaat, kun je een link aanklikken waar (bijna?) alle quilts van de tentoonstelling te zien zijn.

ria39 zei

leuk blog, pas leren kennen


ria39

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...