31 oktober 2013

Roeien in 'n reuzepompoen...


Geen Trick or Treat, maar wel een verhaaltje over de pompoenregatta. De pompoenregatta is een jaarlijks evenement in een naburig dorp. Ik weet niet wie er ooit op het idee is gekomen, maar het doel is om in een gigantische uitgeholde pompoen zo snel mogelijk rond de vijver te peddelen, de peddel door te geven aan de teamleden die dan hetzelfde moeten doen en zo snel mogelijk de 4 etappes durende race te finishen.

No Trick or Treat, but a Pumpkin Regatta in today's post! The Pumpkin Regatta is a yearly event in a nearby village. I don't know who started the idea, but the goal is to row around the pond in a huge pumpkin, handle the peddle over to your team member and finish the 4 stage race as fast as possible.


Ik hoef je vast niet uit te leggen dat het erg grappig was om al die verklede mensen in zo'n grote pompoen te zien klimmen en te zien roeien of hun leven ervan af hing ;o)

I don't need to tell you it was quite funny to see people, all dressed up, get into a huge pumpkin and row as if their life was depending on it :o)


Ondanks de storm was het een leuke namiddag. Het was wel behoorlijk koud, dus ik trakteerde mezelf op een grote kop soep (pompoensoep natuurlijk!) om wat op te warmen. Heerlijk! Philippe probeerde het pompoenbier.

Despite the storm, we had a lovely afternoon. It was very cold though, so I bought myself a large cup of soup (pumpkin soup of course!) to warm up. It tasted so good! Philippe tried the special pumpkin beer.


Philippe vroeg me of ik me volgend jaar niet ook wilde inschrijven voor de regatta, maar ik denk dat ik liever veilig aan wal blijf ;o)
Happy Halloween!

Philippe asked me if I would subscribe to the regatta next year, but I guess I prefer to stay ashore ;o)
Happy Halloween!

12 opmerkingen:

Irena zei

wat een idee,wel leuk,en niet zo gek van Philippe,doe je lekker quilt er in en peddelen ,groet irena

Marguerite zei

Nog nooit van gehoord laat staan gezien. Wat een giga pompoenen zijn dit zeg! Ik ben al blij als die van mij in de tuin 10 cm groot zijn.
Groetjes Marguerite

monne-floor zei

De regatta daar ben ik nog niet geweest ,maar op de pompoenmarkt in Kasterlee al wel mijne man heeft daar ooit de tweede plaats gehad met de grootste pompoen.

Anoniem zei

Dacht ik toch even dat je in Engeland was!Daar zou ik zoiets verwachten,maar in Belgie????
Leuk om te zien,maar meedoen? Waarom doet Philippe niet mee????
gezellige dag
groetjes,Truus uit Drenthe

Erica zei

't zijn wel gigantische pompoenen!

conny's quilts en creaties zei

Wauw wat is dat super leuk om te zien. te gek idee! Het zijn echt enorme kanjers die pompoenen.

Ineke zei

Prachtig zulke evenementen!!! Puur genieten!

Liefs, Ineke

Guusje, zei

Wat geweldig om dit mee te mogen maken en wat zijn ze groot zo te zien.

Elvira zei

Que original enormes tienen que ser las calabazas Besos

mieke zei

Een heel leuk idee.
grtjs Mieke

Anoniem zei

Dit is wel een heel leuk en orgineel evenement. En smaakte het pompoenbier? Ik kan het me niet voorstellen. De soep wel. Daar heb je veel heerlijke recepten van. Groetjes Wilma

Ellie's Quiltplace zei

@ Irena: als Philippe er niet in stapt, dan ik ook niet hoor! Ik blijf liever droog aan de kant staan. Ik ben zo'n kluns, ik zou sowieso omslaan of zinken ;o)

@ Marguerite: ik wist ook niet dat ze zó groot konden worden. De zwaarste woog 668 kilo!

@ Simonne: super! Maar we vroegen ons wel af of je zo'n grote pompoen nog kunt eten of gaat alle energie naar de groei ipv ook de smaak?

@ Truus: dat vond ik ook een beter idee dan dat ik zelf in zo'n ding stapte ;o)

@ Erica, Conny, Ineke, Guusje, Elvira, Mieke: :o)

@ Wilma: het pompoenbier heeft denk ik alleen 'pompoen' in de naam, niet in het bier zelf ;o) Het was nie slecht, maar we hebben er al betere geproefd. De soep was wel heeeeeerlijk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...