8 september 2013

Nog meer restjes?

(De foto's zijn gemaakt met de lieve hulp van Thijs, die altijd paraat staat als de camera tevoorschijn komt :o) )

(All pictures are made with the loving help of Thijs, who's always present when I take my camera :o) )


De Holliedollie quilt top heeft een leuke, scrappy uitstraling, die straks ook in de rand terugkomt. Ik ben namelijk strookjes aan het knippen die straks willekeurig rond het midden van de quilt komen.

The Holliedollie quilt top has this lovely, scrappy look, which will be continued in the border. I've been cutting small strips which will be joined randomly around the center of the quilt later.


Maar deze scrappy quilt is eigenlijk helemaal niet zo scrappy, want de quilt is gemaakt van Fat Quarters en een nieuw gekochte ecru achtergrondstof. Weet je, toen ik aan deze quilt begon had ik nog bijna geen restjes, alleen een paar friemeltjes voor een sneeuwmannenneus of een sjaal,... En dus heb ik deze (nieuwe en ongebruikte) lapjes zorgvuldig uit mijn voorraad gekozen om ze voor de honden- en kattenblokken te gebruiken.

But this scrappy look is actually not scrappy at all, since the quilt is made from Fat Quarters and a newly bought ecru fabric for the background. You see, when I started this quilt, I didn't have so much scraps, just a few tiny pieces saved for a snowman's nose or a scarf,... And so I carefully selected (new and unused) Fat Quarters from my stash to make the cats and dogs.


Nu, ongeveer 9 jaar later, heb ik veel, heel veel restjes en maak ik er met deze quilt zelfs alleen nog maar meer. Het is een grappige tegenstrijdigheid, maar het voegt weer een leuk verhaal toe aan de Holliedollie quilt.

Fijne dag!

Now, about 9 years later, I have many, many scraps and I'm creating even more by finishing this quilt. It's a funny contradiction, but it adds another nice story to the Holliedollie quilt.

Happy, scrappy day!

11 opmerkingen:

Annelies zei

Eigenlijk zou je eens in de paar jaar een scrappy moeten maken. Dat laat dan goed zien met wat voor stoffen je hebt gewerkt en hoe je smaak eventueel is veranderd.

monne-floor zei

Wat een hulp heb je van thijs,,,,,,

quiltingmieke zei

piep
super,,ik hou zo van scrappy, spaar dan ook alle restjes en maak er dan af en toe iets van, zoals laatst het tasje met houten handvaten

Thijs staat prachtig als model:(

knuf mieke

Marguerite zei

Jij hebt wel een hele goede hulp. Gewoon buiten in de wind aan de gang. Thijs heeft 4 pootjes dus je kan verschillende stapeltjes maken.
Zie het onze cavia's nog niet doen.
Groetjes Marguerite

Jasmijn zei

He thijs! Ben je helemaal opgeknapt! Goed dat je je mensenmama helpt hoor!
Groetjes van ons allemaal

Anoniem zei

Zo te zien heeft Thijs er wel zin in!Moet met 1 hand tikken,want de andere MOET Winnie aaien-doe ik dat niet dan wordt er een harig pootje of natte neus tegen m'n hand geduwd.
Ben benieuwd naar je verhaal over lapjes en wat je ons allemaal nog kunt leren.Je bent daar nooit te oud voor!!!-zie vorig blogje.
Veel 'speelplezier' met je lapjes.
gezellige zondag
groetjes,Truus uit Drenthe

Ineke zei

Er komt alleen maar meer restjes bij, want dat is bij mij net zo. Ook eens begonnen aan een restjes quilt en toen het af was, had ik in de tussentijd nog veel meer restjes. ;-)
Thijs is een kanjer, zo goed dat hij kan meehelpen!

Fijne dag

Céleste zei

Hello Ellen!
Your scappy quilt turn very well!
And I see that Thijs feels better now!What a cute cat!!!
My cat prefers to lie below the quilt and to hum very hardly.
One cat...one way of life!
Have a nice and sunny sunday...
Bises de France
Céleste

Ellie's Quiltplace zei

@ Annelies: in mijn restjesquilt zit alles van de afgelopen 18 jaar verwerkt. Heel leuk om al die verschillende stoffen bij elkaar te zien. Mummetjes naast bloemen van Moda. Die stofjes vertellen een heel verhaal. En inderdaad, je zou geregeld een scrap quit moeten maken. Niet alleen om je restjes te gebruiken, maar ook gewoon omdat het verschrikkelijk leuk is eraan te werken!

@ Simonne: zolang hij maar kan slapen op een lapje (en liefst dat lapje waar ik mee bezig ben) vindt hij het allemaal prima :o)

@ Mieke: niet alleen het resultaat is leuk maar ook om die stofjes allemaal nog eens door je handen te laten gaan.

@ Marguerite: zo had ik het nog niet bekeken. Handig! Ik denk dat cavia's inderdaad minder geschikt zijn hiervoor ;o)

@ Jasmijn: ik heb nog medicatie dus we weten nog niet of het blijvend OK is, maar nu voel ik me in elk geval weer helemaal goed! En die speciale brokjes vind ik best lekker. Ik ga er ook heel veel water van drinken en dat vind mijn mama-mens heel fijn. Ze zegt dat dat goed is voor mijn buik.
Kopje, Thijs

@ Truus: Winnie heeft groot gelijk. Als ik zit te typen hangt Thijs vaak over mijn arm (de linker, dat weet hij, want de rechter, die beweegt teveel naar de muis en terug). Dan ligt hij gewoon te slapen, soms wel 1,5 uur en dan af en toe wordt hij wakker en wil hij een aai.
Ik krijg er wel een hele lamme linkerarm van (zo'n 'hangjongere' op je arm is best een gewicht), maar dat heb ik er wel voor over ;o)

@ Ineke: dat probleem heb ik dus ook. Mijn restjesquilt is een tussendoor-quilt en ik maak in de tussentijd weer verschillende nieuwe. Nou ja, zo ben ik in elk geval zeker dat ik voor de volgende restjesquilt niks tekort zal hebben ;o)

@ Céleste: Thijs his favorite spot is on top of the quilt, while it's in the hoop and I'm quilting it :o( He can't hum properly, because he has this problem with his nose eversince he was a kitten, but he tries :o)

Sieneke zei

Ja meeste katten zijn er verliefd op
Heerlijk zon goede hulp geeft vaak nog de nodige rust hi
Ben benieuwd naar je holliedollie quilt ,
Hartelijke groet,

Sieneke

Ellie's Quiltplace zei

@ Sieneke: hij geeft soms teveel rust, want als hij bovenop mijn lapjes zit kan ik letterlijk niks doen ;o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...