17 augustus 2013

Over een ziek beest en babyplantjes...


Terwijl iedereen geniet van het lekkere weer, isThijs ziek. Hij heeft een blaasontsteking en hij brengt elke 5 minuten een bezoekje aan zijn bak. Ik vind het altijd zo zielig, zieke dieren. Ze snappen niet wat er aan de hand is en ze kunnen niet vertellen wat ze voelen en wat er zeer doet. Hij heeft nu medicatie en hij voelt zich alweer iets beter. Hij doet geregeld een beterschaps-slaapje, al denk ik dat het op het kussen toch lekkerder ligt dan ernaast ;o)

While everyone is enjoying the lovely weather, Thijs is feeling ill. He has a urinary infection and he has to go to his cat toilet every 5 minutes. I find it so sad to see an animal that's not feeling well. They don't understand what's wrong and they can't explain what they feel. He has medication now, and he's starting to feel a bit better again. He takes lots of get-wel-naps, although I think sleeping on the pillow instead of next to it would be much more comfortable ;o)


Net buiten de veranda staan een heleboel kleine plantjes. Ik noem het voor de grap wel eens de kraamkamer, vanwege de babylavendel, -thijm en andere kruiden. Sommige heb ik van mijn planten geknipt en gestekt, andere kreeg ik van Mams, waar ik gisteren op bezoek was. De mini plantjes zijn alvast voor volgend jaar, als we onze tuin eens goed onder handen willen gaan nemen en echte planten willen laten groeien in plaats van onkruid. Ik weet het, het zou veel makkelijker zijn als ik dan naar het tuincentrum zou gaan en een kar vol zou laden met plantjes, maar wees eerlijk, dit is toch veel leuker!
Ik denk dat ik, samen met het huis, ook groene vingers heb gekocht ;o)

Just outside our porch, there are many little plants growing. I sometimes call it 'the nursery', because of the baby lavender, baby thyme and other herbs. Some of them are cuttings from my own plants, others were cut by Mams and given to me when I visited her yesterday. I'm growing the mini plants for next year, when we plan on finally making a real garden (with actual plants instead of weeds). I know, it would be much easier to go to the garden center and buy all plants, but this is so much more fun!
I think I bought green fingers, together with the house ;o)

14 opmerkingen:

Anoniem zei

That is really sad Ellie, I hope Thijs starts to feel better soon. It is a helpless feeling when your pet sick, lots of love, cuddles and kind words will help until the medication works. Enjoy your Sunday, here it is cold, raining and take-away Thai for dinner. All the best, Ann

Unknown zei

Hé Thijsje, ik hoop dat je ondertussen weer aan de beterhand bent! Laat u maar lekker verwennen door de baasjes!
Pootje, Colin xx

quiltlodge gerda zei

Och arme poes! Hij vindt het vast lekker om met zijn kopje ietsje hoger te liggen en op de vensterbank is koeler dan op het kussen, dus Elle niet over in zitten hoor, hij zoekt zelf gewoon het plekje waarop hij het lekkerst ligt. Hopelijk doen de medicijnen snel hun werk!
Je kraamkamer vind ik een goed idee; ik ga het met de tijm proberen. Gewoon takje afknippen, in het water zetten tot er worteltjes aan komen en dan in de grond?
Groetjes

Sieneke zei

Och arme Thijs ,

Is inderdaad zo naar,maar komt goed hoor Thijs
Je vrouwtje zorgt goed voor je
Maak je geen zorgen Ellen ,dit komt vaak bij katers voor .
Onze dochter die had en kater ook altijd dat gedoe ,maar met goede voeding ,heeft die nog en goede oude dag mogen beleven ,.17jaar geworden.

Hartelijke groet en p's heb het blokkenpatroon ontvangen,
Sieneke

Anoniem zei

Dat is zielig voor hem. Helaas heb je bij een blaasontsteking kans op herhaling. Onze kat had aan de lopende band een blaasontsteking. Wij hebben toen echinaforce en solidago- druppels van Dr.Vogel gegeven. 3 druppels in zijn waterbak, elke keer als je die verschoond. Hij heeft nooit meer last gehad. Dus mocht Thijs weer eens een blaasontsteking krijgen, dan zou je wat aan deze tip kunnen hebben.
Sterkte voor thijs.

Ineke zei

Straks ben je zelfs een kruiden-vrouwtje, wat leuk dat je heerlijk met stekjes en zaailingen aan de gang bent gegaan! Heel veel succes.
En voor Thijs, beterschap, hopelijk is hij gauw weer de "oude"
Fijn weekend

Céleste zei

Oh pauvre Thijs..! c'est toujours difficile,quand on aime son p'tit animal de compagnie,de le voir malade ou blessé. La sieste, il n'y a que cela de vrai pour se rétablir!!
Et je vois que votre futur jardin se prépare...c'est chouette les projets!
Bravo!
bises de France
Céleste

Jasmijn zei

Arme thijs! Maar er zijn goeie pilletjes voor hoor en royal canin heeft heerlijk brokjes om het te voorkomen! Sterkte vent en tot snel!
Dikke knuffel van ons allemaal

Anoniem zei

Oh dat is altijd zo zielig als je huisdier ziek is. Veel beterschap met Tijs en je stekjes zien er echt al goed uit. Succes ermee.

Anoniem zei

Arme Thijs,maar hij wordt weer beter en als het vaker voorkomt-een poosje speciaal voer en het leed is weer geleden.Gijs is ruim 20 geworden,ondanks de blaasgruis.
Leuk he,dat stekken.Doe ik ook vaak en het geeft zoveel voldoening.Veel meer dan wanneer je plantjes koopt.
Succes en een goede zondag
groetjes,Truus uit Drenthe

Ellie's Quiltplace zei

@ Ann: the medication seems to work! It's so sad to see the confusion in his eyes, when he goes to the toilet and it doesn't work like it's supposed to.
Here, Sunday just started :o) It's still dark, but I think it's going to be a lovely day.

@ Colin: ik voel me alweer een stuk beter! Verwennen, dat laat ik me altijd doen. Mijn 'mensen' vinden dat helemaal niet erg ;o)
Thijs

@ Gerda: Thijsje zoekt altijd een kussen om op te liggen en nu heb ik speciaal voor hem deze gekocht en... nou ja, haha! Hij zal het wel een keer snappen :o)
Ik heb maar wat geprobeerd met de thijm: stukje afknippen (met een verhout stukje tak vanonder), natmaken, onderkant even in stekpoeder en dan zo een bak verse potgrond in. Ik weet niet of ze het gaan doen. Bij de lavendel is het zo wel gelukt, die zijn al een paar cm gegroeid.
Succes!

@ Sieneke: het is de eerste keer dat Thijs dit heeft, maar de dierenarts vertelde inderdaad dat het vaker voorkomt bij katten. Nu maar zien of het wegblijft, als dat niet het geval is moeten we naar het dieet gaan kijken, maar bij een eerste keer was dat volgens de dierenarts nog niet nodig. We wachten het maar even af. Nu gaat het alweer wat beter met Thijs. Hij heeft er veel minder last van.

@ Anoniem: bedankt voor de tip! Dat ga ik zeker onthouden. Het is nu maar de eerste keer dat hij dit heeft en hopelijk blijft het gewoon weg!

@ Ineke: ik ken er niks van en ik probeer maar wat met die stekjes, maar het is zo leuk om ze te planten en dan af te wachten of het gaat lukken! De ene keer gaat het al wat beter dan de andere keer. Het zou toch leuk zijn als we volgend jaar al onze eigen plantjes kunnen planten en dan tevreden kunnen zijn over een tuin die echt helemaal 'van ons' is!

@ Céleste: Thijs is starting to feel better again. The medication seems to work!
I have to grow many more plants for my garden, but it is so much fun! Once finished, this will really be 'our own garden'!

@ Jasmijn: voorlopig hoef ik nog niks aan te passen aan zijn eten (hij krijgt nu whiskas en gourmet). Moest het terugkomen, dan moeten we inderdaad naar het dieet gaan kijken. Gelukkig voelt hij zich alweer wat beter!

@ Wilma: ik vind het vooral zielig omdat je hem goed wilt helpen, maar hij kan niet precies vertellen wat er aan de hand is. De dierenarts weet dat wel, maar een bezoekje daar is niet echt zijn favoriete uitje ;o)
Ik heb nog nooit eerder gestekt, dus ik ben heel erg benieuwd of het gaat lukken. De lavendel heeft al een groeispurt gehad, nu de rest nog :o)

@ Truus: dat is een zeer respectabele leeftijd! Het schijnt vaak voor te komen, dus ik maak me niet teveel zorgen, maar ik hoop natuurlijk wel dat het niet terugkomt.
Die kleine plantjes geven inderdaad heel veel voldoening. Ik heb het nog nooit eerder gedaan, dus ik probeer maar wat, maar het is zo leuk om te zien dat het dan ook echt lukt! En als ze straks een plaatsje hebben gekregen in de tuin, dan kan ik helemaal trots zijn op het resultaat.

Elvira zei

ESPERO QUE SE MEJORE TU GATO ES PRECIOSO BESOS

Irena zei

beterschap voor Thijs,ik zie munt plantje,kijk uit met planten in de tuin,want die is erg,die kom je niet meer kwijt,net onkruid,groet irena

Ellie's Quiltplace zei

@ Elvira: luckily Thijs is feeling better again. Thank you!

@ Irena: Thijsje voelt zich alweer stukken beter.
De munt is inderdaad een woekeraar. Ik ga hem in een bodemloze emmer ingraven, dat zou het woekeren wat tegen moeten gaan.
En als dat niet helpt, dan moet ik gewoon maar veel muntthee drinken ;o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...