29 juli 2013

Visjes quilten...Tussendoor het werken in de tuin (we hebben eindelijk een grasmachine gekocht en we zijn het kniehoge gras op ons gazon te lijf gegaan) en het huis poetsen, heb ik nog wat aan mijn visjesquilt gewerkt.

In between working in the garden (we finally bought a mower to tackle the knee high grass on our lawn) and cleaning the house, I worked on my fish-quilt.


Het midden is klaar en ik ben nu aan de rand bezig. Daar komt één van mijn favoriete quiltpatronen in: een kabel. Ik heb dit patroon al eerder gebruikt in quiltjes, en elke keer geeft het weer een prachtig effect. Ik gebruik hiervoor een quiltmal die ik in Veldhoven heb gekocht. Dat heeft al bewezen een heel goede koop te zijn geweest!
Oh, trouwens, is de rode randstof geen snoepje?

Fijne dag!

The center is finished and I'm now quilting the border with one of my favorite quilting patterns: a cable. I used this pattern in some of my other quilts as well and it turns out beautiful every single time. I use a stencil which I bought in Veldhoven and it has proved to be a very useful buy.
Oh, by the way, don't you love the red border fabric?

Have a nice day!

12 opmerkingen:

Anoniem zei

visjesquilt?????Heb ik even niet opgelet??? Die rode randstof is erg mooi en ook mooi gequilt. Ik hoef niet weer te zeggen dat de gekozen stofjes me heel erg goed bevallen. Geniet van je tuin, huis en quiltwerk. Groetjes Wilma

veerle zei

Heel leuk Ellie. Mooie quilt!

Anoniem zei

Mooie randstof en even lekker ontspannen tussen het klussen door.
gezellige avond
groetjes,Truus uit Drenthe

Ellie's Quiltplace zei

@ Wilma: geen nood, gewoon even onderaan het verhaaltje op 'Parallel Dreams' klikken (de mooiere naam voor de 'visjesquilt') en dan krijg je vanzelf alle verhaaltjes!

@ Veerle: dankjewel!

@ Truus: gelukkig merk ik dat ik weer meer en meer tijd aan quilten kan besteden. Dat wil zeggen dat het thuis ook elke keer weer een beetje meer op orde is. Gelukkig maar, want ik vind het heerlijk om 's avonds met mijn lapjes bezig te zijn en in de drukke periode miste ik dat best wel!

Ineke zei

Prachtig quiltje Ellie, ik verbaas me elke keer weer over je snelheid, ondanks dat je het zo druk hebt! En de randstof is prachtig!!!
Groetjes,

Ineke

Ellie's Quiltplace zei

@ Ineke: ik quilt tijdens het televisiekijken. Maar meestal interesseert het me niet echt wat er op is, dus gaat de meeste aandacht naar het quilten. Ongemerkt doe je zo best veel op een avond.

Guusje, zei

Het wordt een beautie. Succes met maaien,

Ineke zei

Hoi Ellie, dat doe ik meestal ook, tijdens het televisie "kijken" want ik ben er zo een die niet met de handen stil kan blijven zitten.
Groetjes!

Régine zei

Inderdaad een hele mooie randstof, past er prachtig bij!
Ook ik gebruik vaak een kabel, nu ook in de rand van mijn "Bloemenpracht".
Groetjes, Régine.

Ellie's Quiltplace zei

@ Guusje: maailen laat ik aan Philippe over. Ik beperk me tot het 'kantjes knippen' ;o)

@ Ineke: ik wordt echt heel wiebelig als ik tijdens het televisiekijken niks om handen heb. Ik voel mezelf dan ontzettend nutteloos.

@ Régine: dankjewel. Een kabel past eigenlijk altijd, bij elke quilt. Net als een raster, ook een van mijn favoriete quiltpatronen.

Tatkis zei

Such a lovely quilt! Can't wait to see it finished :)

Hugs,
Tatyana

Ellie's Quiltplace zei

@ Tatyana: thank you. Me neither ;o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...