20 mei 2013

Nieuwe achterburen en 'n rondje door de tuin...


Na een lange droge periode, ziet de wereld er, na de regen van de afgelopen week, ineens groen en levend uit. Je kunt de planten in de tuin bijna zien groeien! Gisteren genoot ik tijdens het werk in ons nieuwe huis van het zonnetje. Ik geniet van onze achtertuin en de nieuwe achterburen, die momenteel achter de bomen verstopt zijn...

After a long dry period, the rain we've had the last week made the world green and alive. You can almost see the plants in our garden grow! Yesterday, I enjoyed the sunshine while working at our new house. I love the sight of our back garden and our new neighbours, who are currently hiding somewhere behind the trees...


Ah, daar zijn ze! De een is aan het eten, de andere is er lekker bij gaan liggen en doet een dutje. Ik zal ze maar even laten, wellicht komen ze straks wel even gedag zeggen.

Ah, there they are! One is eating, the other one is asleep in the grass. Let's leave them for now, maybe they'll come to meet us later.


Ondertussen kunnen wij even genieten van de mooie paarse bloemen van de sering.

In the meanwhile, we can enjoy the lovely purple flowers of the Lilac tree.


Die groeit naast de berken en komt daar eigenlijk helemaal niet tot z'n recht, maar ik weet zeker dat we wel een ander mooi plekje voor hem kunnen vinden.

It grows near the Berch trees, not the perfect spot, but I'm sure I can find a better place for it later.


De Oude Mevrouw die in het huis woonde, hield enorm van bloemen en dat zie je ook in de tuin want er komt vanalles naar boven. De meeste ken ik wel, maar die hieronder ken ik niet. Het lijkt op een kleine struik met dieprode bloemen. Misschien weten jullie wat dit is?

The Old Lady who lived in our house loved flowers, and the're are many different flowers growing in the garden. I know many of them, but the one below is a stranger to me. It looks like a small bush with deep red flowers? Do you know this plant?


Intussen word ik van een afstandje gade geslagen door mijn nieuwe buren. Ze weten nog niet zo goed of ze het geluid van mijn camera nu interessant of eng moeten vinden, maar behoorlijk nieuwsgierig zijn ze wel.

In the meanwhile my new neighbours are wathing me from a distance. They're not sure they like the sound of my camera, but they're also very curious.


Als ik fluit, komt er één in galop naar me toe. Zoveel enthousiasme hoeft ook weer niet, want, zoals ik al eens schreef, ben ik ooit eens, totaal zonder reden, door een paard gebeten en sindsdien ben ik er doodsbang voor...

When I whistle, one comes galloping to me. I'm not sure if I like his enthousiasm, because, as I wrote before, I'm quite afraid of horses since one bit me once without any reason...


Maar deze is zo leuk. Hij (of zij?) is behoorlijk nieuwsgierig en hij wil per se een aai over z'n neus. De andere is wat voorzichtiger, maar na een tijdje komt ook hij erbij en hij blijkt nog knuffeliger te zijn dan zijn vriend. Wie had er ooit gedacht dat ik vriendschap zou sluiten met niet één, maar zelfs twee paarden! ;o)

But this one is so cute. He (or she?) is very curious, and he insists I stroke him on the nose. The other one is a bit more shy, but after some time, he comes to meet me as well, and he seems to be even more cuddly then his friend. Who would have thought that I would ever make friends with not even one, but two horses! ;o)


Maar nu is het tijd om weer aan de slag te gaan. Er moet nog veel gebeuren. Ik ben de keuken aan het schilderen en vanuit hun wei kijken mijn nieuwe vrienden nieuwsgierig toe.

Fijne dag!

Now I'm off to work again. There's still so much that needs to be done. I'm painting the kitchen, while my new friends keep an eye on me from they're meadow.

Have a great day!

16 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Ellen,
Wat heb je een prachtig uitzicht vanuit je nieuwe huis! En leuk, zulke buren!
Die struik is een (Japanse) azalea, maar welke het precies is, zou ik niet kunnen zeggen, er zijn zóveel verschillende soorten!
Sterkte met het opknappen en aankleden van je huis! Het meeste is achter de rug, toch?

Groeten van Digna

veerle zei

Wat een prachtige omgeving! Zo rustgevend en mooi. Als je nestje af is, maak je dan wat foto's voor je volgers? Ben heel nieuwsgierig en ik denk niet dat ik de enige ben. Waar ga je trouwens wonen? Is het ver van Antwerpen? Zou wel eens willen afkomen.

GRANNY'S HOUSE zei

Wat woon je schitterend en wat een lieve buren heb je.

Groetjes
Ines

Annelies zei

Wat zul je genieten van je uitzicht !

Anoniem zei

dat zijn lieve buren! geniet ervan!

Erica zei

Gezellig dat je buren zo bij je op bezoek komen ;-)
Je tuin ziet er mooi uit met al die bloemen. Azalea's zijn er in heel veel soorten en kleuren, ik vind ze erg mooi, heb er zeker 10 in ons kleine stadstuintje.....Klus ze in je nieuwe huisje!

Tania zei

Seringen doen me altijd denken aan mijn grootmoeder. Zij had zo'n boom in de tuin staan. Heb sindsdien eigenlijk geen seringen meer gezien.

Ellie's Quiltplace zei

@ Digna: dankjewel. Er groeien verschillende verrassingen in de tuin, maar deze heeft dan toch alweer een naam gekregen :o)
Of het meeste achter de rug is? Deze week worden de keuken en badkamer geïnstalleerd, wordt er gas en elektriciteit aangesloten en verder moet zo ongeveer alles nog geschilderd worden en liggen er nog maar in 2 kamers vloeren. Maar ja, we zien wel ;o)

@ Veerle: ik kan me voorstellen dat jullie nieuwsgierig zijn, maar een hele tour van foto's gaat het niet worden. Er moet nog veel te veel gebeuren. Dus dat komt allemaal geleidelijk aan wel.
We gaan vlakbij Turnhout wonen, niet zo ver van Antwerpen dus.

@ Ines: daar ben ik het helemaal mee eens, het zijn super buren :o)

@ Annelies: dat doe ik zeker. Als ik mezelf niet af en toe streng toespreek dat er ook nog wat geklust zou worden zou ik heel de dag gewoon naar buiten kijken :o)

@ Inge: gelukkig zijn ze minder bijtgraag dan het exemplaar dat ik een paar jaar geleden ontmoette ;o)

@ Erica: ik kende ze nog niet. Ik ben benieuwd hoe de plant er binnenkort zal uitzien. Heb al eens gegoogled, maar er zijn veel verschillende soorten.

@ Tania: ik kende het niet (nou ja, niet bewust). Ik dacht eerst dat er een grote vlinderstruik groeide :o)
Een mooie herinnering aan je grootmoeder.

Anoniem zei

Wat mooi zo je tuin en wat een geweldige leuke ontdekkingen met al die planten! De sering staat hier ook niet goed.Bij mijn ouders hadden we een witte,lila en paarse sering staan.Deze azalea staat hier ook in de tuin-er komen prachtige warm oranje/rode bloemen in(dat vind ik tenminste).De naam verder ken ik ook niet,want het stond al in onze vorige tuin en ik heb het meegenomen bij de verhuizing.Googelen?
Nu je vriendjes bent geworden met de paarden,kun je ze ook gras laten 'maaien' in je tuin(lol)
sterkte met de installaties en het verven.
groetjes,Truus uit Drenthe

Tere.VC. zei

Precioso paisaje y preciosas flores!!!!

Saludos
http://elmeutallertere.blogspot.com.es/

Céleste zei

Nous n'avons pas eu cette chance aujourd'hui en France...pas un rayon de soleil!!
J'aime vos photos Ellen, et la dernière, la fleur de pissenlit en graines est ma préférée!
Bises à vous et bon courage pour la fin de vos travaux.
Céleste

quilting Jeannet zei

Ellen, wat zul je intens genieten van het buitenleven, het is zo heerlijk, of het nou een kleine of een grote tuin is, er is altijd wat te beleven, en wat leuk dat er een oude Mevr. woonde, klinkt zo lief.

Carin zei

Prachtfoto's !!!

En deze week verhuizen ????

Unknown zei

Heb je al gevoeld wat een zachte neuzen je achterburen hebben? En hoe zálig die ruiken? Ik ben ooit ook( heel gemeen) gebeten,door ons eigen paard nogwel...en ben nu ook wel een beetje bang...maar met een wortel,zoals ik al eerder zegde, kom je een heel stuk verder... Veel geluk in jullie nieuwe woonst!

Nanske zei

Hey Ellen...
manlief hier zegt dat het inderdaad een Azalea is...
Soort is Mollis of Knap Hill.
Mooi,he...groetjes,nanske

Ineke zei

Wat ben ik jaloers op je heerlijke uitzicht (niet echt hoor, grapje). Paarden als buren, helemaal te gek.
Veel geluk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...