13 maart 2013

Over sneeuw en hard werken...


Kijk wat een prachtig uitzicht we hadden vanuit onze woonkamer gisteren. Normaal zouden we tijdens een winterwandeling genieten van de sneeuw en de ondergaande zon, maar daar hadden we gisteren geen tijd voor, want er moest nog gewerkt worden!

See the lovely view we had from our living room yesterday. The snow and the sunset are usually something we would enjoy during an evening walk or so. But not yesterday, since some work had to be done!


De elektriciën en de loodgieter zijn voor nu klaar met hun werk. We moesten alles grondig schoonmaken, want vandaag komen ze de betoncementvloer 'chappen'. Hopelijk zit het vriesweer niet tegen en kunnen ze ermee aan de slag gaan. Ik zou graag ons huis wat meer 'af' zien, want zoals het er nu uitziet kan ik me niet voorstellen dat we er over 2 maanden in kunnen gaan wonen... ;o)

Fijne dag!

The electrician and the plumber have done their work so far. We had to clean each room thoroughly, because today they will start with the floors (the layer that comes above the concrete and the pipes. We call it 'chape'). Hopefully the weather won't get in the way. I really would like to see our house more finished, because in the state that it's in now, it doesn't look like anything we could live in in 2 months... ;o)

Have a nice day!

11 opmerkingen:

Guusje, zei

Wat een prachtige foto en wat een mooi uitzicht. Ik hoop dat het lukt vandaag.

AnitaS zei

Wat een mooie luchtfoto. Succes met het huis.

Carin zei

Mooie foto van de lucht. je moet maar denken .. deze klus is ook weer geklaard, nu op naar de volgende en voor je het weet heb je ze af :-)

Diana zei

Hopelijk lukt het met die vloer. Maar als het niet lukt, wees getroost ook met een paar meer "affe" kamers kun je genieten van je nieuwe huis.

Anoniem zei

Mooie foto laat je zien-heb je iets om van te genieten tussen het klussen door.
Is het gelukt met de vloer?
sterkte en geduld gewenst.
groetjes,Truus uit Drenthe

Ellie's Quiltplace zei

@ Guusje: ik heb bericht gekregen dat ze aan de slag gaan, dus ik ben blij! Nu kan alles doorgaan zoals gepland.

@ AnitaS: dankjewel!

@ Carin: er is nog veel te doen, maar het is fijn dat je steeds klussen van de lijst kunt afstrepen. We hebben al hard gewerkt, maar het schiet lekker op.

@ Diana: de vloer ligt in de belangrijkste kamers: living, keuken, badkamer,... dus vrij essentieel! Haha! Als de vloer er ligt kunnen ze de muren komen afwerken, en dan kunnen wij beginnen met schilderen en vloeren leggen. Dan gaat het echt ergens op lijken!

@ Truus: de isolatielaag ligt er en vandaag komt de chape. Die moet dan 4 dagen drogen, dus kunnen we ons storten op het verder verwijderen van het behang en het schuren van raamkozijnen en deuren. Weer eens wat anders ;o)

inge zei

is 't gelukt met de chappe?

Ellie's Quiltplace zei

@ Inge: het is uitgesteld wegens de vrieskou :o( Hopelijk vanmiddag...

Irena zei

Ellen,het kom allemaal goed,ik zie uitgesteld ,jammer ,maar als het zou barsten heb je ook niets aan
veel liefs irena

Anoniem zei

Hoi Ellen,
In twee maanden kan een heleboel gebeuren, hoor! En de lente komt ook iedere dag een stapje dichterbij.
Alles sal reg kom! Probeer er maar een beetje "doorheen te kijken"!

Groeten van Digna

Ellie's Quiltplace zei

@ Irena: gelukkig komt van uitstel geen afstel. De vloer ligt nu te drogen :o)

@ Digna: de lente, daar kijken we naar uit! Langere dagen, dan kunnen we meer doen. En met een beetje zonneschijn werkt het ook altijd veel fijner dan wanneer het grijs en grauw is.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...