9 december 2012

Sneeuwmannen...


Afgelopen winter maakte ik een paar gezellige sneeuwmannen om in de woonkamer neer te zetten. ZusJe, die niet zoveel met quilten heeft, was er meteen verliefd op en vroeg of ik er voor haar ook wilde maken.

Last Winter, I made a couple of the cutest snowmen to decorate my living room. ZusJe, who's not really into quilting, absolutely loved them and she asked if I could make her some as well.


Ik begon meteen aan een nieuwe set Snow Guys, maar omdat de volgende winter nog ver weg was, verdwenen ze in een mandje, om later af te maken.

I started working on a new set of Snow Guys immediately, but since the next Winter was still far away, I put the snowmen in a basket to finish working on them later.


En nu er de afgelopen dagen weer sneeuw uit de lucht is gevallen, dacht ik ineens terug aan dat mandje, het het onafgemaakte cadeau voor ZusJe. Ik heb mezelf voorgenomen om ze voor Kerstmis af te maken, zodat ik ze dan aan ZusJe kan geven en zij er deze winter al van kan genieten.

And now that the past few days the snow has been falling from the sky again, I remembered about the basket with the unfinished gift for ZusJe. I set myself a goal to finish them before Christmas, so I can give them to her and she can display them this winter.


Trouwens, Mams heeft het Snow Guys patroon gebruikt om er een leuk mini quiltje mee te maken. Ze is dol op sneeuwmannen en elke winter vindt er in haar huis een sneeuwmaninvasie plaats versiert ze haar huis met sneeuwmannen. Ze kon het dan ook niet weerstaan om een eigen versie te maken, leuk met lapjes uit de voorraad.

By the way, Mams used the Snow Guys pattern to make a lovely mini quilt. Since she loves snowmen, and her house is always invaded filled with these white guys during the Winter, she couldn't resist making her own version using fabrics from her stash.


Hier is haar versie van het Snow Guys patroon. Is 'ie niet schattig?

Here's her finished version of the Snow Guys pattern. Isn't it cute?


Voor ZusJe heb ik James al gemaakt, nu kan ik verder met Sam & Harry en George.
Wat zijn jouw plannen voor vandaag?

Now for the gift for ZusJe: James is already finished, and I will work on Sam & Harry and George today.
What are your plans for today?


PS. Het is je misschien opgevallen dat de originele James min of meer verpletterd wordt door Thijsje. Maar hij ziet er zo tevreden uit dat ik hem maar laat zitten ;o)

PS. Note that the original James is somewhat squashed by Thijsje. But he looks so satisfied sitting there, that I just let him stay ;o)

17 opmerkingen:

GRANNY'S HOUSE zei

Wat zijn het toch een lekkere mannetjes, je wordt er gelijk vrolijk van en ze zijn tenminste niet zo koud als de echte ;-)

Groetjes
Ines

Corina zei

Wat zijn ze leuk en wat leuk om ze zo ook in alle soorten en maten te zien!

Marguerite zei

Wat laat je weer een hoop moois zien. Al die sneeuwpoppen zo gaaf. En dan viel mijn oog ineens op jou speldenkussen/naaldenetui of hoe ik het moet/kan noemen. Wauwwwwwww.....
Groetjes Marguerite

wietskesquilts.blogspot.nl zei

Ha Ellen,

Ikmkrijg ontzettend veel behoefte om sneeuwmannen te gaan maken, maar helaas. Mijn winter in blogland moet eerst af. Maar die wordt ook zo mooi.
Komt allemaal nog wel. Numgeniet ik erg van je blog. Heel erg!
Weet je wel hoe belangrijk het is dat je, als je even niets kunt doen, blogjes kunt lezen?

Groetjes

Wietske

wietskesquilts.blogspot.nl zei

Nou helaas niet helemaal foutloos geschreven, komt door de ongemakkelijke houding...........
Sorry maar die mmmmmm moeten eruit. Zit op mijn i pad heel dicht bij de spatie

Groetjes

Wietske

AnitaS zei

Ze zijn zo leuk die sneeuwmannen. Je moeder heeft er iets extra's mooi van gemaakt.

Nanske zei

Heel knap bedacht patroontje van je en je moeke heeft het ook weer fijn uitgewerkt...
Knappe meiden zijn jullie!!!
Groetjes.

Carin zei

Prachtig Ellen, daar zal zusje blij mee zijn. Je ma's quilt is ook verschrikkelijk leuk !!

Margreet zei

Leuk die sneeuwmannen zeg! Lief dat je ze voor je zus maakt. En wat zit Thijsje lief....wat een snoepie..Ik ga vandaag verder aan mijn Aussie quilten, het schiet al lekker op en het is zó leuk om te doen ! Fijne dag hoor.

Anoniem zei

Beste Ellen,

Hartstikke leuk hoor!
Ik heb de top van winter in blogland af en ben die nu aan het doorpitten.

Fijne dag nog en groetjes,
Marianne

Manuela zei

The Snowmens are very nice.

Greetings, Manuela

Anoniem zei

Met al die leuke sneeuwmannen van jou krijg ik helemaal de kriebels om verder te gaan met de Winter in Blogland! Maar eerst moeten de kerstkaarten de deur uit.Heb nu 2 blokken af,dus voor Kerst dit jaar haal ik niet meer.
Mijn Josie gaat ook altijd op m'n werk liggen en dan het liefst op dat waar ik mee bezig wil.Dus daar hou ik nu maar rekening mee en leg het weg voordat ze erop gaat liggen.
gezellige zondag
groetjes,Truus uit Drenthe

jjthor zei

I love your cat!! I hope you and yours have a wonderful Holiday season. Thank you so much for all the lovely patterns and your great blog I really enjoy sitting and reading it. I find my self checking it every morning as part of my breakfast routine!! I have the winter in blog land all ready to start at the begining of the year my husband bought me material and he took it away and wrapped it!!! says I can't have it back until x-mas day!!!

Guusje, zei

Wat zijn ze leuk geworden en ach die Thijsje zo tevreden die zou ik ook laten zitten.

Tammy zei

Oh, that Thijsje! Your little buddy. Love your Snow Guys!

Bizzy Martine zei

Leuke sneeuwmannen!!!

Ellie's Quiltplace zei

@ Ines: en lekker zacht zijn ze ook. Waar restjes Hobbs al niet goed voor zijn ;o)

@ Corina: ik denk dat je bij Mams en mij echt wel over een sneeuwmannenverslaving kunt spreken. We hebben er zoveel, maar ze gaan nooit vervelen.

@ Marguerite: die is net nieuw. Ik zal er later meer over vertellen!

@ Wietske: ik typ op het werk op een AZERTY toetsenbord en als ik dan wissel naar mijn pc thuis, dan typ is altijd q's in plaats van a's enzo :oP
Een voor een, dan komt het allemaal af en dan kun je na de Winter in Blogland met sneeuwmannen aan de slag. Als het weer zo is zoals vorige jaren hebben we nu al wat sneeuw gehad en valt er in februari weer een pak. Nog genoeg tijd voor sneeuwmannen dus ;o)

@ AnitaS, Nanske: Mams houdt meer van quilts, ik ben nu eens voor een iets andere versie gegaan. Maar in beide versies is het leuk geworden. Zo zi je maar weer wat je met 1 patroon kunt doen.

@ Carin: ik hoop dat ze er blij mee zal zijn!

@ Margreet: ik moet nog maar iets neerleggen of Thijs zit er al bovenop :o) Wel gezellig hoor, zo'n hulpje!
Veel plezier met je Aussie. Hij wordt prachtig!

@ Marianne: veel plezier met de Winter in Blogland! Ik ben heel benieuwd naar je eindresultaat.

@ Manuela, Tammy: thank you!

@ Truus: ik vind het zo gezellig, die quilthulpjes. Soms pak ik voor Thijs een ander quiltje, dat ik dan vlak naast mijn werkjes op tafel leg. Een soort afleidingsmanoeuvre. Dan heeft hij het idee dat hij er bovenop zit, en ondertussen kan ik overal bij :o)

@ Jennifer: thank you for your compliments!
You really have something to look forward to then!
Wishing you and your loved ones a lovely Holiday Season!

@ Guusje: met zo'n lief koppie kun je daar toch ook niet boos om zijn he!

Martine: dankjewel!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...