21 oktober 2012

Net zoals Jane...


Tussendoor het werken aan de sneeuwmanquilt, heb ik mijn blokkenboek erbij gepakt en ben ik aan de slag gegaan met de volgende blokken van mijn Dear Jane quilt. Nu dat ik er weer aan bezig ben, wil ik die goede 'vibes' niet verliezen ;o)

In between finishing the top of my snowman quilt, I took my block book and started sewing the next blocks of my Dear Jane quilt. Now that I've started working on it again, I don't want to loose the good vibes ;o)


Sommige van de patronen in het boek zijn anders dan de originele blokken, zoals blok G-12 Gloriae. Ik probeer mijn blokken zoveel mogelijk zoals het origineel te maken, dus heb ik het patroon veranderd, zodat het meer op Janes blok leek. Deze keer denk ik dat het blok er alleen maar makkelijker door te patchen werd (nee, ik heb het niet geappliceerd!) dan zoals het in het boek aangegeven stond. Gloriae was dan ook snel klaar.

Some of the patterns in the book are different from the original blocks, like block G-12 Gloriae. I like to make my quilt look as much as possible like the orginal one, so I changed the pattern to look like Janes block. This time, I think it only made the block easier to sew (no, it's not appliquéd!) then as given in the book. Therefore, Gloriae was finished in no time.


Hetzelfde geldt voor blok H-12, Hannah Lou's Hearts. Jane appliceerde geen harten, maar 'druppels', die samen harten vormen. Ik ben dol op deze frisse groene stof en hij staat dan ook heel mooi in dit blok.

The same applies for block H-12, Hannah Lou's Hearts. Jane didn't appliqué hearts, but 'drops', which together look like hearts. I love this green fabric and it looks great in this block.


Nog één blok te gaan voor het tijd is voor, wat ik vind, één van de interessantste blok uit de quilt...

Fijne zondag!

Just one more block to go, before it's time for, what I think is one of the most interesting block in the quilt...

Have a nice Sunday!

12 opmerkingen:

inge zei

veel plezier met jane!

Roos zei

Mooie blokjes Ellen en wat een leuke kleurtjes. Top!
Groetjes Roos

katrien zei

Mooie blokjes heb je er weer bij.

GRANNY'S HOUSE zei

Ze zijn prachtig en leuk dat jet echt op de DJ manier doet, begrijp niet waarom ze dat in het boek ook niet gedaan hebben, misschien gemakzucht.

Groetjes
Ines

Annelies zei

Zo leuk dat je ook weer met Jane bezig bent ! Ook ik heb Jane op sommige punten gedaan zoals op de foto en niet het patroon in het boek.

wietskesquilts.blogspot.nl zei

ook al zo mooi!!!!!

Schitterend en je kleuren zijn prachtig

groetjes

Wietske

Monica zei

Oh, wat zijn het toch schitterende blokken, succes

Grit zei

Wunderschöne Blöcke.
Liebe Grüße Grit

Irena zei

nou ik ga ook een blok maken ,groetjes irena

Anoniem zei

Mooie stoffen heb je weer gebruikt voor je DJ. Groetjes Wilma

marion zei

prachtige blokken van je dear jane...ooit gaat ook zij bij mij op visite komen.

Ellie's Quiltplace zei

@ Inge, Katrien, Monica: dankjewel!

@ Roos,Wietske, Wilma: de kleuren kocht ik na lang zoeken en zelfs na 5 jaar vervelen ze me nog niet. Het zijn voor mij de perfecte stoffen.

@ Ines: ik weet niet hoe Brenda de blokken heeft nagetekend. Was dat van het origineel of van een foto? Was alles even duidelijk zichtbaar? Ik denk niet dat het een gemakkelijke klus is geweest. Och, en zo oefen ik zelf nog wat in het tekenen van blokken ;o)

@ Annelies: bij sommige blokken kun je op de foto niet goed zien hoe Jane het blok gemaakt heeft. Dan laat ik het maar zo. Maar ik vind het leuk het origineel zo dicht mogelijk te benaderen.

@ Grit: danke schön!

@ Irena: ik heb net jouw blokje geziet. Die is ook weer heel leuk geworden. Heel mooi met die ruitjes en streepjes!

@ Marion: ik zal haar eens jouw kant op sturen ;o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...