2 oktober 2012

'Iets winters'...


Ondanks dat ik heel het jaar door quilt, vind ik dit het fijnst in de koudere seizoenen. Het lijkt wel of ik dan nog meer quiltzin en inspiratie heb, want ik vind het heerlijk om met een werkje en een kop thee op de bank te zitten.

Eventhough I quilt the whole year through, I especially like to quilt during the colder seasons. I seem to be more motivated and inspired and I love to sit on the couch with a project and a large cup of tea.


Ik had me voorgenomen om niet teveel nieuwe projecten te starten, maar de koude tijd van het jaar doorstaan zonder 'iets winters'... Nee, dat kan niet! Dat roept om een nieuw sneeuwmanproject. Dus dook ik in mijn lapjesvoorraad voor stoffen en ik vond zelfs nog wat roestige belletjes en sterren en ook leuke stervormige knoopjes. Ik weet nog niet precies hoe de quilt eruit gaat zien, maar eenmaal dat ik aan de slag ben met het middenblok zullen de ideeën voor de rest van de quilt vanzelf wel volgen. Ik hou je op de hoogte! ;o)

I planned not to start to many new projects, but a cold season without working on something wintery... That can't be! That calls for a new snowman project. So I grabbed some fabrics from my stash and I even found some rusty stars and bells, as well as cute star buttons to use. I'm not quite sure about the final design of the quilt, but once I get started with the centre block, I'm sure I will get inspired on how to finish the quilt. I'll keep you updated! ;o)

14 opmerkingen:

Ann zei

Hoi Ellie,
Het weer is er alvast naar om je binnen te nestelen met veel leuke stofjes en aan een nieuwe quilt te beginnen.
'k Ben alvast benieuwd naar wat je gaat maken!
Groetjes,
Ann

Unknown zei

Heerlijk he die koude herfst/wintermaanden lekker warm binnen met een kop thee binnen handbereik en leuke stofjes om iets leuks mee te maken? Ik ben benieuwd hoe je quilt gaat worden!

Groetjes, Debbie

Elle zei

Het is net herfst, de winter mag van mij nog even wegblijven hoor en de sneeuw ook. Eerst genieten van gekleurde bladeren en een laagstaand zonnetje die alles prachtig kleurt.

Deb zei

Can't wait to see what you make out of those fabrics.

Ellie's Quiltplace zei

@ Ann: er komt een sneeuwman op, maar verder weet ik het ook nog niet precies :o) Meestal heb ik heel mijn patroon tot in detail uitgetekend voor ik begin, maar deze keer heb ik een idee voor het middenblok en zie ik wel hoe het verder gaat...

@ Debbie: wat het quilten betreft mag het voor mij altijd herfst of winter zijn ;o)

@ Elle: van mij mag de winter ook nog even wachten, want ik geniet ook van de herfst. Maar als ik nu al aan een winters quiltje begin, is het hopelijk op tijd af om dit jaar nog aan de muur te hangen.

@ Deb: I'm not sure yet about the design. I will start with the centre and I will see what comes next!

Anoniem zei

Gezellig zo samen met je lapjes en een kopje thee .....dat wordt vast weer iets heel leuks ;o)

Nanske zei

Als ik zo je lapjes zie dan lijkt me deze weer een ware belofte ;-)
Schoon,he.
Ben benieuwd ...een middenblok met sneeuwman...
Tja, dat komt helemaal goed.;-)
Groetjes en succes...Nanske

Anoniem zei

Leuk! Kom maar op hoor! ;o)

AnitaS zei

De stof is prachtig. Daar krijg je vanzelf inspiratie van.

Terray zei

Hoi Ellen,

De dagen/weken en de maand vliegt voorbij, dus hierbij mijn reakties op verschillende blogjes van je....

Wat is winter in Blogland onwijs mooi, doet lekker winters aan. Patroontje zit opgeslagen in de pc heeft een heel groot wilikookmaken gehalte maar ik wacht eerst de volgende blokken af. DANK je wel voor dit kadootje!!

En hoe is F-12 geworden?? Ik moest wel lachen, want het klonk alsof je aan een modelvliegtuigje bezig bent.

Ja en dan je nieuwe project waarvan je nog niet weet wat het gaat worden.....De stofjes die je gebruikt zijn weer erg mooi. Ik denk dat je hier wel iets leuks van weet te maken. Succes en plezier met het maken van....

Ik heb trouwens ook weer genoten van je nieuwsbrief. Zo jammer dat je zo ver weg woont.....je workshop quilten met servies lijkt me enig om te doen!! Is er een bed& breakfast bij jou in de buurt?? Misschien een overweging om zoiets te doen. Voor nu op een te kort termijn maar misschien in de toekomst, mocht je nog een keertje deze workshop geven.

Groetjes
Tertia

Ineke zei

Wat spannend, ik kijk er naar uit wat het dit keer gaat worden. Komt het dan ook in je winkel?
Liefs, Ineke

Ellie's Quiltplace zei

@ Marjolein: dat hoop ik ook ;o) Maar een sneeuwman, dat kan eigenlijk nooit fout gaan.

@ Nanske: het is hier heel hard aan het regenen... Perfect quiltweer dus. Hopelijk kan ik vandaag de eerste steekjes zetten.

@ Monique: ;o)

@ AnitaS: het zijn allemaal lapjes uit mijn voorraad. Lekker winkelen in eigen kast. En elke keer pak je weer andere combinaties. Ik denk ook dat de ideeën voor de rest van de quilt wel vanzelf zullen komen.

@ Tertia: veel plezier met de Winter In Blogland!
F-12 is nog lang niet klaar. Daar ga ik nog even verder op ploeteren ;o) Ik hou je op de hoogte!
In verband met de workshop, er zijn hier verschillende B&B's in de buurt. Bij goed weer kun je ook met heel de familie komen, je kunt hier veel wandelen en fietsen en Bobbejaanland is niet ver van hier :o)

@ Ineke: ja hoor, ik wil er best het patroon van uitschrijven!

Guusje, zei

Het ziet er al mooi uit met deze mooie stoffen. Ben erg benieuwd wat het gaat worden en het is er ook echt weer voor.

Ellie's Quiltplace zei

@ Petra: brrr... gisteren was het echt herfst. Ik ben lekker binnen gebleven en ik heb een beginnetje gemaakt met de lapjes. Heerlijk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...