28 oktober 2012

Holland... waterland...


Afgelopen zomer kreeg ik van mijn collega een bon voor een fietstotch met diner in de Alblasserwaard. Er was al een paar keer iets tussengekomen, maar gisteren was het dan eindelijk zo ver. We hadden eigenlijk geen betere dag kunnen kiezen. Met een warme jas en wanten aan, vertrokken we en genoten we van een fietstocht in de heerlijke najaarszon.

Last Summer, my colleague gave me a gift certificate for a cycling tour with dinner afterwards in the Alblasserwaard. Due to circumstances, we only went yesterday. But we couldn't have picked a better day. Wearing a warm winter coat and mittens, we took our bikes and enjoyed cycling in the lovely Autumn sun.Onderweg zagen we water, veel water, wat zo typisch is voor deze regio. Ik ben niet zo vaak gestopt om foto's te maken, maar we hebben al fietsend genoten van het mooie landschap.

While cycling we saw a lot, really a lot of water, which is so typical for this region. I didn't stop too many times to take photo's, we just enjoyed the view while on our way.We maakten een tussenstop in het mooie oude vestingstadje van Gorinchem. Kijk eens naar al die prachtige gebouwen. Ik vind vooral die glas in lood ramen zo gezellig, zoals hier, in het 16e eeuwse tolhuis en in de mooie huizen in het centrum van het stadje. Sommige van deze huizen hebben namen, zoals deze, al is de oorsprong van de naam ("In den Blauwe Hoed") onbekend.

We stopped in the lovely old fortified town of Gorinchem. Look at those beautiful buildings. I especially love the many stained glass windows, like here in the 16th century tollbooth and the lovely houses in the centre of the town. Some of these houses have names, like this one, although the origin of this name ("In den Blauwe Hoed") remains unknown.


Een zonnige herfstdag is eigenlijk perfect om te wandelen of fietsen. Kijk maar eens wat een prachtige kleuren je overal tegenkomt, zoals hier het bruin, oranje, groen en rood in de bladeren van de kastanjebomen. Vormen zij geen perfecte herfstplaatjes?

I think a sunny Autumn day is the perfect day for a walk or to cycle. Look at the beautiful brown, orange, green and red colors in the leaves of these chestnut trees. Don't they just create the perfect autumny pictures?Onze laatste stop was bij Kinderdijk. Ondanks dat ik uit Nederland kom, kan ik met niet herinneren dat ik daar al eens was geweest. Ik was verbaasd om zoveel windmolens zo dicht bij elkaar te zien. Ondanks dat het een prachtig zicht vormt, zijn de molens niet 'voor het mooie' gebouwd, maar uit noodzaak om het land droog te houden en het vele water uit de sloten af te voeren naar de rivier.

Our last stop was at Kinderdijk. Eventhough I'm from Holland I don't remember visiting there before. I was amazed to see so many windmills so close to eachother. Although it's a beautiful sight, the windmills were build not for beauty, but out of necessity to keep the lands dry and drain the water from the ditches to the nearby river.


De molens leken wel te gloeien in het namiddag zonnetje. Zo'n prachtig zicht!

The windmills were glowing in the late afternoon sunlight. Such an amazing sight!

Dankjewel Carolien, voor dit mooie cadeau! We hadden een gezellige dag!

Thank you Carolien, for this lovely gift! We had a great day!

14 opmerkingen:

Annelies zei

Wel koud gisteren, maar mooi. Ja, volgens mij een stukje cultureel erfgoed.

AnitaS zei

Wat een prachtige tocht en wat een mooie dag heb je er voor uitgekozen.

Irena zei

ja echt mooi,wat een originele kado, groet irena

Roos zei

..en jij dank je wel Ellen voor het delen van deze mooie foto's.
Groetjes Roos

Anoniem zei

Je hebt een mooie dag gehad met prachtige foto's en gezellige herinneringen.
Geniet ook van deze mooie zondag.
groetjes,Truus uit Drenthe

marion zei

wat een heerlijk cadeautje

marga zei

BONITAS FOTOS,ME ENCANTA HOLANDA.BESOS........

Carin zei

Wat laat je een prachtige foto's zien !!

Marguerite zei

Alweer een mooi stukje van Nederland wat ik niet ken.
Groetjes Marguerite

Rian zei

Oh, Elly, wat geweldig, ik ben 2 straten van de Blauwe Hoed opgegroeid en ook de foto van Buiten de Waterpoort (bij de kastanjebomen) herken ik. Ik hoop dat je genoten hebt. Wist je dat je met het pontje vandaar over kan steken naar Woudrichem? Oftewel Woerkum, uit de tv-serie van Dokter Tinus. Daar zit trouwens ook quiltwinkel Schering en Inslag. Kom gewoon nog eens een keer terug. Enne Kinderdijk staat ook nog op mijn lijstje, want hoewel het dichtbij is, ben ik er nog steeds niet geweest! (erg he.)

Anoniem zei

Wat lees ik nu.... kom je uit Nederland? Ik dacht dat je een echte Belgische was. Uit welk deel van Nederland kom je? Ja mooi landje Nederland, maar België ook, ik woon er nu tenslotte en geniet hier ook van vele dingen. Groetjes Wilma

Ellie's Quiltplace zei

@ Annelies: dat klopt. Het is prachtig en laat een belangrijk deel van de geschiedenis van Nederland zien.

@ AnitaS: het was wel erg koud, maar met de zon en een warme jas echt heel goed te doen. We hebben geluk gehad en geen druppel regen gevoeld. Het was een stralende dag.

@ Irena, Marion: het is inderdaad een heel origineel cadeau, en heel goed in de smaak gevallen! ;o)

@ Roos, Carin: dat is ook niet zo moeilijk, het was er prachtig.

@ Truus: gisteren was het ook weer een prachtige dag. We hebben een prachtig weekend gehad. Vandaag weer aan het werk. Ik hoor de regendruppels op het dakraam. Hier in België is het nu herfstvakantie, dus ik hoop toch dat het weer mooi weer wordt!

@ Marga: It's a wonderful part of Holland!

@ Marguerite: zeker de moeite waard om eens een bezoekje aan te brengen!

@ Rian: leuk om te horen dat je alles herkent! Volgens de informatie die wij bij de fietstocht hadden meegekregen ging de pont niet meer in oktober. Jammer, want dat is altijd heel leuk. Vroeger ben ik wel eens in Slot Loevestein geweest. Dat was ook ontzettend leuk. Deze kant had ik nog niet gezien (of toch niet dat ik me kon herinneren), maar het was zeker de moeite waard.
Overigens is het vaak zo dat mensen het mooie ver van huis zoeken, terwijl er dichtbij ook veel moois te vinden is. Ik maak me daar zeker ook schuldig aan ;o)

@ Wilma: ik kom inderdaad uit Nederland, uit Zeeland om precies te zijn, maar intussen woon ik al ruim 8 jaar in België :o)

Unknown zei

Gelukkig hadden jullie mooi weer.
zodat jullie konden genieten van alle mooie herfst kleuren.

Geniet nog maar lekker na, Annet

Damenana zei

Ces photos sont superbes... Quel jolie campagne!!!
Douce journée
Nana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...