18 oktober 2012

'Een goed begin...'


Afgelopen week vroeg Natascha me of ik misschien meer dan 24 uur in een dag heb, omdat ze vond dat ik behoorlijk veel quilt. Nu zou ik dat best leuk vinden hoor, maar net als die van iedereen telt mijn dag ook maar 24 uren, en geen minuut langer. Omdat ik door de week 40 uur werk en een huishouden probeer te runnen (waarvoor ik vaak verwijs naar dit quiltje dat ik heb ontworpen :o) ), is het quilten beperkt tot de avonden en weekends.

Last week Natascha asked me if I had more then 24 hours in a day, since she thougt I was quite a productive quilter. Now, I wish I had, but just like yours, my days count just 24 hours, not a minute more. Since I have a regular 40-hours-a-week job, and I try to run a household (on which I often refer to this quilt I designed :o) ), quilting is limited to the evenings and weekends.


Men zegt vaak 'een goed begin is het halve werk', en daar ben ik het absoluut mee eens. Daarom probeer ik mijn projecten altijd in het weekend voor te bereiden, als ik er doorheen de dag aan kan werken. Ik maak mallen, knip lapjes, ik span quilts op, ik zoek bijpassende kleuren quilt- en borduurgaren,... Zo bespaar ik tijd. Ik moet immers alle materialen maar 1 keer oppakken en weer opruimen en ik kan door de week een project oppakken en er meteen mee aan de slag gaan.

One often says 'well begun is half done', and I totally agree on that. Therefore I try to prepare my projects during the weekends, when I can work on them by day. I cut templates and fabrics, I baste quilts, I find matching quilting- and embroidery threads,... This way, I save time by having to grab all my materials and clear them away again just once, and I can pick up a project during the week and get started right away.


Vandaag en morgen heb ik vrij genomen en ik ben mijn lang weekend begonnen met het knippen van nieuwe blokjes voor mijn Dear Jane quilt. Ik heb weer helemaal de smaak te pakken, nu ik afgelopen weekend weer een blokje heb gemaakt. Ik was vergeten hoe leuk het was om met deze kleine blokjes aan de slag te zijn en om de quilt beetje bij beetje te zien groeien.

Since I have two days off of work now, I decided to start my prolongued weekend by cutting templates and fabrics for some new Dear Jane blocks. I totally got the hang of it again, since I finished another block last weekend. I forgot how much fun it was to work on those small blocks and to see the quilt grow bit by bit.


Mijn blokken zijn allemaal netjes bewaard in mijn blokkenboek, klaar om ermee aan de slag te gaan. Wat zijn jouw plannen voor vandaag?

Veel quiltplezier!

My blocks are all stored in my block book, ready to get started on. What are your plans for today?

Happy stitching!

11 opmerkingen:

anneke zei

wat zijn er toch veel georganiseerde mensen in blogland... maar je hebt gelijk denk ik met je aanpak. Als je wat wilt doen, is het het beste als je het zo kunt grijpen, dan gá je ook aan de gang.

AnitaS zei

Met zo weinig tijd moet je goed georganiseerd zijn. Wat een voorrecht toch dat ik gepensioneerd ben.

marion zei

je hebt helemaal gelijk en goed dta je er nog een keer over blogt. Mijn valkuil is dat ik teveel onderhanden heb. Quilten, borduurwerk, haakwerk, breiwerk......

Ann zei

Zoals ze zeggen: "goed begonnen is half gewonnen" ;-).
Ik zie er naar uit om een update van je Dear Jane te krijgen.
Het blok in wording dat je hier laat zien is heel mooi (leuk stofje met die blaadjes).
Groetjes,
Ann

Roos zei

Met strak plannen kom je inderdaad een heel eind, ik probeer het altijd wel maar soms....lukt het niet helemaal. Ik heb me vandaag weer op mijn kerststerren gestort want er was weer een nieuw idee op komen borrelen dat ik uit wilde proberen en daar leent zo'n vrije dag prima toe.
Groetjes Roos

Ellie's Quiltplace zei

@ Anneke: ik ben niet zo super georganiseerd hoor. Maar op weekdagen kan ik vaak pas om 9 uur gaan zitten met een werkje. Als ik dán nog voorbereidingen moet doen (die niet zo ontspannend zijn als het patchen en quilten zelf), dan is de quiltzin snel weg. Als er een werkje klaarstaat kan ik tenminste lekker gaan zitten. Dat werkt heerlijk ontspannend zo!

@ AnitaS: ik heb nog even te gaan ;o) Maar ik denk niet dat ik te klagen heb. Want ik krijg best wat gedaan op deze manier!

@ Marion: ik heb ruim een jaar geleden tegen mezelf gezegd dat ik aan niet teveel dingen tegelijk mag werken. Daar hou ik me aan en het werkt prima. Ik heb én afwisseling, én ik weet precies waarmee ik bezig ben, zodat ik overal aan verder kan gaan zonder dat ik eerst moet uitzoeken waar ik ook alweer was gebleven. Het vergt wat discipline, want ik heb ruim 15 jaar ook veel te veel onder handen gehad, maar voor mij werkt dit heel goed.

@ Ann: ik zal binnenkort weer een update laten zien. Zelf kijk ik vooral uit naar het blok met het mandje... Het waarom zal ik wel vertellen als ik zover ben ;o)

@ Roos: bij mij lukt het ook niet altijd om alles goed te organiseren. Zeker mijn huishouden niet, LOL! Maar ik weet dat als ik in het weekend niks voorbereid, ik in de week zonder werkje zit... Veel succes met je sterren!

GRANNY'S HOUSE zei

Soms ben ik ook heel goed in organiseren, en dan gaat het allemaal heerlijk vlotjes, maar er zijn ook momenten............ ;-))

Groetjes
Ines

inge zei

ik had een lange werkdag, en daardoor nu gewoon te moe om nog iets te doen, misschien ben ik binnen een uur een beetje fitter ;-) geniet van je vrije dagen!

Anoniem zei

Al mijn werkjes--quilt,borduren,kaarten maken--zitten elk in hun eigen mandje.Dus alles bij elkaar waar ik mee bezig wil en grijp ik (bijna nooit)mis.
Gisteren op de bee begonnen met het 1e blok van Winter in Blogland.
Leuke reacties gehad en een gaat kijken op je site.
Succes met je quiltwerk.
groetjes,Truus uit Drenthe

_ilona_s zei

Ik moet er weer helemaal inkomen, tijden niet actief geweest. Goeie tip, bedankt die ga ik zeker uit proberen. Werkstukken klaarzetten om meteen te kunnen beginnen.

Ellie's Quiltplace zei

@ Ines: dat klinkt me heel bekend in de oren hoor! Ik probeer georganiseerd te zijn, maar soms lukt het gewoon niet. Nou ja, volgende keer beter. Toch?

@ Inge: dat gevoel ken ik. Ik pak altijd wel een werkje, maar soms hou ik dat gewoon vast, zonder dat ik een steek doe. Haha! En na een half uur leg ik het dan maar weer weg :oP

@ Truus: ik heb ook een mandje voor elk project, dat werkt inderdaad prima!
Leuk dat jullie meedoen met de Winter In Blogland quilt!

@ Ikhebhetzelfgemaakt: voor mij werkt het prima. Het is ook een goede stimulans: in de week kun je lekker aan de slag en in het weeked wil je ook de 'saaiere' dingen (mallen maken,...) doen, omdat je dan in de week weer verder aan de slag kunt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...