3 september 2012

Klaar voor 't nieuwe quiltseizoen...


In september start het nieuwe quiltseizoen. Ondanks dat deze maand eigenlijk niet echt anders is dan de andere maanden, heb ik toch altijd extra quilt-energie en worden er verschillende ideeën voor nieuwe quilts geboren.

September marks the start of the new quilting season. Eventhough it's not really different from all other months, it does give me extra quilting-energy and many plans and ideas for new quilts are made.


Maar, het gaat niet alleen maar om nieuwe plannen en projecten. Ik heb doorheen de jaren dat ik quilt een flinke stapel UFO's verzameld en ook veel stoffen gekocht voor nieuwe projecten, waar ik uiteindelijk nog altijd niet aan ben begonnen, omdat ik al aan teveel dingen tegelijk bezig was.

But, it's not all about new projects and plans. In the past, I've saved many UFO's and collected fabrics for new projects which I still haven't started, because I was working on too many projects at the same time.


September is een goede maand om plannen te maken voor het nieuwe quiltseizoen. Geen dwingende lijsten met projecten en deadlines, brrrr... dat werkt totaal niet voor mij. Ik bedenk liever rustig waar ik op dit moment mee bezig ben, welke UFO's er nog moeten worden afgemaakt en welke nieuwe projecten ik wil starten en ik probeer hier dan een goed evenwicht in te vinden. Geen deadlines, gewoon wat duidelijkheid voor mezelf, zodat ik gericht dingen kan afmaken én ik een goed zicht hou op waarmee ik allemaal bezig ben.

I think September is a good time to make plans for the upcoming quilting season. No compulsory lists of projects and deadlines, because that doesn't work for me at all. I prefer to consider what projects I'm working on at the moment, what UFO's are still waiting to be finished and what entirely new projects I want to start working on and I try to find a good balance between those. No deadlines, just guidelines which will help me finish projects and let me keep a clear sight of what I'm working on.


Dit seizoen hoop ik de Shades of Summer af te maken, alsook een heel schattige Kerst UFO en ik wil verder werken aan mijn 'vakantiequilt'. Daarnaast heb ik nog een paar ontwerpen klaarliggen voor nieuwe projecten en wil ik wat meer aandacht besteden aan zowel de piramidequilt als mijn Dear Jane, want die laatste ben ik de afgelopen maanden een beetje uit het oog verloren.
Ik denk dat ik meer plannen heb dan tijd, maar goed, volgens mij is dat een gekend probleem onder quiltsters! ;o)
Wat zijn jouw plannen voor het komende quiltseizoen?

Happy stitching!

My plans for this season will be to finish the Shades of Summer quilt, finish a really cute Christmas UFO and work on my 'vacation quilt'. Besides that I have designed some lovely new projects and I want to pay more attention to not only the pyramid quilt, but also my Dear Jane, which I kind of forgot about the past months. I think I have more plans then time, but I guess that's a general quilters-problem! ;o)
What are your plans for the upcoming season?

Happy stitching!

16 opmerkingen:

Marie-José zei

Het ziet er allemaal heel gezellig uit, al je plaatjes. Ik zou zo met alles willen beginnen. Mja, tis wat je zegt. Iets nieuws maar ook iets afmaken. Ik heb niet zo heel veel onafgemaakt liggen. Word ik chaotisch van en dan doe ik niks:( Maar ik vind iets nieuws beginnen wel altijd heel erg leuk. Dus ben altijd op zoek naar nieuwe projecten terwijl ik nog lang niet klaar ben met waar ik mee bezig ben. En voordat de mijne dan af is heb ik in gedachten al 10 andere quilts gemaakt:-)))

Irena zei

Hallo Ellen,terug van fijne vakantie in Overijssel,prachtig was er,ja mijn plannen zijn zo als jij heb heel veel,Dear Jane,daar heb ik pas 3 van klaar,daarna mijn Angel story,paar projecten bij Jacqueline,en mijn hemden quilt,ja tijd te kort,veel liefs irena,groetjes aan mams

GRANNY'S HOUSE zei

Ik maak nooit plannen, zie wel wat ik af ga maken en beginnen zie ik ook wel, waarschijnlijk iets meer diamantjes maken.

Groetjes
Ines

Anoniem zei

Hier ligt alles klaar om te beginnen mijn werkkamer is weer bijna op orde dus hier straks ook een frisse start ;o)

AnitaS zei

De Bolmkes en Flinterkes, veel kerstprojecten, de Farmers Wife etc. etc. Dus te veel voor dit jaar.

Gonny zei

Wat Ines schrijft: Ik probeer geen plannen te maken, het loopt zo vaak anders. Eigenlijk wel een plannetje: eens wat afmaken.....

Anoniem zei

Ja, ik heb ook zoiets als wanneer in september de school begint, zo begint voor mij het quilten weer. Ik probeer af te maken waarmee ik bezig ben, maar heb me toch stiekem weer opgegeven voor 2 BOM's en dan vind ik jullie projekt van de gratis download ook weer een uitdaging. Kortom, plannen genoeg. Groetjes Wilma

Carin zei

Ik maak voorlopig geen plannen ivm mijn tennisarm, ben al blij dat ik wat stitcheries kan maken LOL

Leuk dat jullie zaterdag ook komen !!! En geweldig dat Rick ook meekomt :-)

Anja zei

Plannen te over ja. Eerst wil ik de huisjesquilt afmaken. En ik ga beginnen aan een quilt voor m'n jongste, de lapjes hangen net buiten te wapperen. En dan ben ik nog bezig met een tweepersoons SBS quilt. Ook moet voor de herfstvakantie nog een boxkleed gemaakt worden voor het kindje waar ik dan op ga passen. En dan nu de tijd nog vinden....

Nanske zei

Ik denk dat het een kwestie is van zin...zolang je het leuk vind.
Het ene moment werk ik wat verder aan dit ...en vind ik het reuze en dan ...plots werk ik weer verder aan dat...je voelt dit zowat opkomen als een onweersbui...je begint aan je ander werk te denken en hoe leuk je bezig was en beetje bij beetje ben je dan daar weer mee bezig.
Zo groeit alles naar een affo...
soms langzaam maar zeker....ieder steekje is er eentje minder.
Veel succes en ben benieuwd!!!!Groetjes,X

Elinor zei

Great plans, Ellie !
So great that they will be mine ! ;-)
No compulsory lists, finish some ufos, some new projects (of course !), and no deadlines (they're useless, I'm always late !).
Thanks a lot, Ellie !
Hugs from France,
Sylvie

Guusje, zei

Wat een goede plannen zie ik hier voor het nieuwe seizoen. Mijn plannen zijn geen nieuwe starten en eens afmaken waar ik allemaal ooit aan ben begonnen en dus doorgaan waar ik al mee bezig was en dat bevalt me goed.

Ellie's Quiltplace zei

@ Marie-José: ik ken dat 'chaotische' gevoel. Daar heb ik ook snel last van. Daarom dat ik voor mezelf toch wat plannen maak. Zo werk ik gestructureerder en tegelijk veel meer ontspannen.

@ Irena: fijn te horen dat je een leuke vakantie hebt gehad! Zou Jacqueline in haar nieuwe winkel misschien ook emmertjes tijd gaan verkopen? ;o)

@ Ines, Nanske: dat deed ik vroeger ook, maar dan bleef het bij 'nieuwe dingen beginnen'. Afmaken,... dat stond niet in mijn woordenboek ;o)

@ Marjolein: fijn he! Dan heb je ineens ook 10 keer zoveel energie!

@ AnitaS, Wilma: liever teveel dan te weinig te doen ;o)

@ Gonny: daar heb je gelijk in. Daarom zijn mijn lijstjes ook niet bindend. Dat lukt toch niet om me daaraan te houden...

@ Carin: ik heb al zin in zaterdag! Tot dan!

@ Anja: heel veel succes, want dat is een flinke lijst! Maar het klinkt allemaal leuk, dus wat dat betreft zal het wel goedkomen!

@ Sylvie: I hope this method works as good for you as it does for me! Happy stitching ;o)

@ Guusje: alleen maar dingen afmaken kan ik niet. Ik heb altijd veel te veel nieuwe plannen. Ik probeer het zowat te combineren en ik probeer geen nieuwe UFO's te maken. Zo krimpt die stapel langzamerhand wel.

Unknown zei

Mijn plannen zijn ook UFO'S weg werken. Ik hoop dat ik zo streng kan zijn. Verder een paar cursussen voorbereiden en natuurlijk de huisjes bijhouden.
Dit is een heel leuk project, maar je overige werk schiet er wat bij in. Maar we gaan niet stressen, het moet leuk blijven.

Susses met alles,
Annet

Gerd zei

Hi Ellen, ik maak ook constant plannen, plannen ... maar ik hou ook niet van deadlines brrrrr..... en ik hoop dat ik volgende zomer een eigen stekje in huis heb om al mijn plannen waar te maken .... want verbouwen, schilderen een huis .... jeetjes toch ! ik heb nog ni de tijd om tot bij jou te komen om mijn bestelling af te halen ! Maar toch kijk ik weeral uit naar je nieuwe projecten !!!! groetjes Gerd

Ellie's Quiltplace zei

@ Annet: ik wissel UFO's af met nieuwe dingen en dat gaat heel goed. Zo heb je niet het idee dat je 'moet', maar ondertussen geraken die UFO's wel af!

@ Gerd: goed weer wat van je te horen! Ik heb het ook druk gehad. We zullen binnenkort afspreken, als je het wat minder druk hebt. Dan heb je ook meer tijd om van de nieuwe patronen te genieten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...