15 juni 2012

Dilemma...

Ik sta in tweestrijd... Ik heb een dilemma en ik weet niet wat de beste keus is... Misschien kunnen jullie me helpen...

I'm in two minds... I have a dilemma and I can't figure out what's best... So, I thought that maybe you can help me...


Volgende week gaan Philippe en ik een paar dagen naar Frankrijk. Philippe gaat samen met een paar collega's tijdens een grote koers de Mont Ventoux beklimmen. Ik ga mee, maar niet om te fietsen. Ik ga wat dorpjes bezoeken en (hopelijk) van het goede, warme weer genieten! Ik zal bovendien ook best wat tijd hebben om te quilten.

You see, next week, we will make a short trip to France. Together with some colleagues, Philippe is participating in a bicycle trip on the Mont Ventoux. I'm going with him, but not to cycle. I want to visit some villages and (hopefully) enjoy some nice, warm weather! I will also have lots of time to quilt.


En daar zit 'm nou precies het probleem... Aan de ene kant wil ik eerst een aantal quilts afmaken voor ik aan wat nieuws begin. Maar, op het moment ben ik aan grotere projecten bezig (tops in elkaar zetten, of doorquilten) of aan ingewikkeldere patchworkblokken, die niet echt handig zijn om mee te nemen en om in Frankrijk aan te werken.

And that's were the dilemma is... On the one hand, I want to finish some quilts before I start something new. But, at the moment, I'm working on larger projects (finishing tops, or quilting) or more or less complicated patchwork blocks, which aren't practical to bring along and work on while in France.


Dus dacht ik dat het beter was om iets simpels mee te nemen. Maar, zoals ik hierboven al zei, zijn de projecten waar ik nu mee bezig ben niet echt handig-voor-onderweg. Dus zou ik met iets nieuws moeten beginnen... wat tegenstrijdig is met mijn goede voornemens...

So I thought it would be best to bring an easy project to work on. But, as I mentioned above, the projects I'm working on aren't easy-to-bring-projects. Therefore I would have to start something new... which is conflicting my good intentions...


Zoals je ziet is dit een serieus probleem. Dus ik dacht dat jullie mij wellicht verder wilden helpen. Wat zouden jullie doen? Ik zou blij zijn met jullie advies!

You see, it's a serious problem. So please, help me out here. What would you do? I would be grateful for your advise!


PS. Als jullie advies zou zijn om met iets nieuws te beginnen, laat me dan ook even weten met welk project je vindt dat ik aan de slag moet gaan: het project met de donkerdere stoffen, of met de lichtere?

PS. If your advise would be to start something new, please help me out: should I pick the project with the darker fabrics, or the brighter ones?


PS. PS. Vanwege onze mini-vakantie, zullen alle bestellingen die tussen 21 juni en 25 juni geplaatst worden, direct na onze terugkeer behandeld worden.

PS. PS. Because of our trip, all orders placed between June 21 and June 25 will be handled immediately after our return.

33 opmerkingen:

lia zei

gewoon doen! De 'discipline' voor derest komt wel weer. persoonlijk vind ik de donkere stofjes het mooist, maar ligt eraan wat je wilt gaan maken. Fijne vakantie. groeten Lia

Ann zei

Gewoon met iets nieuws beginnen! En ik zou gaan voor de donkerdere stoffen (hoort wat bij het weer = mankeren aan zonneschijn).
Groetjes,
Ann

Ann zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Ann zei

Nog één dingetje ... wij vertrekken een weekje later en ik heb een toffe quiltwinkel gevonden (via Cosman.nl - de site die je me had aangeraden) = l'Atelier d'Eve op amper 25km van waar we zitten!

Natuurlijk weer vergeten te vragen ... van welke designer zijn de stofjes die je net hebt laten zien? Blackbird?

'k wens je alvast een fijn weekend toe!

Ann

Nardy zei

Alvast een fijne vakantie Ellie! En ja, ik zou ook aan iets nieuws beginnen met de donkere stoffen, prachtig! Dan heb je na je vakantie weer zin om met je andere projecten aan de slag te gaan! Fijn weekend, groetjes Nardy

Janet zei

Hm het eerst edilemma is niet zo'n probleem ;-) gewoon een nieuw project(je) Het tweed is wat lastiger want eigenlijk zijn alle stofjes mooi! Toch zou ik voor de lichte gaan, is het buiten geen zomer? dan maar in een quiltje zomer maken!
veel vakantie- en quiltplezier!!
groetjes janet

Judith zei

Hoi Ellen,

Ik zou met de lichtere stoffen van breakfast at tiffany's wat gaan maken. Het is inderdaad altijd lastig om zo'n doorpit project mee te slepen. Prima reden om aan wat nieuws te beginnen. Een hele fijne vakantie.

Groeten Judith

GRANNY'S HOUSE zei

Ik zou gezellig iets nieuws meenemen en kies dan wel voor de licht, echt iets voor het weer in Frankrijk.

Groetjes
Ines

monne-floor zei

Ten eerste geniet van je
vacantie, en die lichte stofjes
daar zou ik iets mee beginnen

groetjes van Simonne

Carine zei

Hey Ellen wij vertrekkem morgen. Ik zou iets nieuw nemen en de lichtere stoffen pakken het is buiten al donker genoeg hier maar geniet vooral van je vakantie

Anoniem zei

Iets kleins en nieuws meenemen!
Lekker genieten alvast.

Phebe and Jane zei

Tja, moeilijk om een advies te geven. Ik ben denk ik meer van het afmaken, maar je moet het natuurlijk zelf weten. De stofjes zijn mooi. Ik gebruik ze in mijn love-lettersquilt.
Fijne vakantie!
Marian

Made by Meet zei

Wat een leuk dilemma, ik zou iets nieuws beginnen, klein en gemakkelijk om mee te nemen. Ook ik zou de lichte stofjes kiezen, dan heb je later de herinnering aan de zon in het mooie Frankrijk! Leuke blog, groetjes en fijne vakantie!
Meta

Roos zei

Iets nieuws met de lichtere stof, maar ja, wat... Het is misschien wat cliché maar ik vind de klosjes en de huisjes ideaal om mee te nemen en het hoeft toch niet groot te worden..Alvast een fijne vakantie.
Groetjes Roos

Marga (MarPie) zei

Word het een groot project of een klein project de nieuwe. dat het een nieuw project word dat staat nu bijna wel vast natuurlijk. Klein project lichte stofjes groot donkere want die is natuurlijk pas weer in de wintermaanden klaar. Lichte stofjes in het zonnige Frankrijk daar zijn de streepjes en markeerpuntjes ook weer moeilijker op te zien dan op de donkere stofjes in het zonnige Frankrijk, met zonnig weer worden tenslotte alle stofje een heel stuk lichter van kleur. Sorry eigenlijk heb je aan mij weer niks maar wens je wel een hele, hele fijne vakantie toe met wat leuke stiksteekjes om te maken, licht of donker!

Groetjes,
Marga♥

Saskia zei

Ik zou gewoon een nieuw project starten en de donkere kleuren hebben mijn voorkeur. Als het weer tegen valt heb je in ieder geval warme tinten bij de hand!

groetjes,

Saskia

Marja zei

Hallo Ellen,

Ik zou gaan voor iets nieuws, zelf ben ik ook al aan t regelen voor de vakantie. Een rood/witte ninepatch. Simpel maar als ze klaar zijn o zo mooi.

We zien vanzelf wel als je terug bent welke keuze je gemaakt hebt.

Fijne vakantie,

Groet,
Marja

Sunnysandra zei

Haha, ik ben een beetje anders dan de anderen want ik zou de piramideblokjes meenemen, dat neemt toch niet zoveel plek in beslag. Of heb ik wat gemist en is die top ook al af?
Verder wens ik jullie fijne vakantie met mooi fiets en bekijk weer.
Sandra

Anneke zei

nou ik ben het met iedereen eens: gewoon wat nieuws beginnen. de meningen zijn verdeeld over de keuze van de stofjes. ik zou met de wat donkere beginnen, herfstig, dat geeft je wat meer tijd.

Unknown zei

Hoi Elly,

Gewoon een nieuw projectje beginnen en stoppen met jezelf te plagen. Voor de vakantie op de camping heb ik altijd een gemakkelijk werkje mee ook al heb ik nog genoeg andere dingen onder handen.
Ga vooral lekker genieten in Frankrijk.
Groeten Annet

Anoniem zei

Ha Ellen,
Weet je, neem gewoon iets makkelijks mee, en dan na de vakantie, metéén aan de kant mikken, en 'snel' je andere projecten afmaken. ( ssstt.... Zo ga ik het ook doen, en ik 'moet' eigenlijk ook eerst iets afmaken )
Weet je, we zeggen gewoon dat die regel niet voor de vakantie geldt *Ü*

Hartelijke groet, Lijan Bos

tine zei

fijne vakantie. ik zou iets nieuws beginnen en ik zou de lichte stofjes nemen. het is ten slotte zomer :-)

Anoniem zei

Met plezier heb ik jouw "probleem"en de reacties gelezen en ja, ik sluit me aan bij de meerderheid. Iest nieuws beginnen en dan met de lichte stoffen, omdat het nog zomer (moet zijn) is. Omdat ik je blog volg, weet ik dat de rest toch af komt, want je hebt wel discipline. Jouw stoffen vind ik zo fantastisch. Als beginneling weet ik niet waar ze te koop zijn en hoe ze heten. Zou je dat er ook eens voor mij bij willen vermelden?
Alvast bedankt, een hele fijne vakantie en ik ben benieuwd naar wat het gaat worden.
Groetjes Wilma Oud

Guusje, zei

Ik zou ook moeten zeggen afmaken maar om nou iets groots mee te nemen dat zou ik ook weer niet doen dus gewoon met iets nieuws beginnen en dan van de donkere stoffen gewoon omdat die mooi zijn. Natuurlijk veel plezier en fijne week geweest.

Ansje zei

Het is al eerder geschreven maar ik zou zeker voor de pyramideblokken gaan. En ook voor de lichte stof ivm de zomer:-) Dus ik zou lekker een nieuw project meenemen en zo streng zijn om na de vakantie eerst de andere halve quilts weer een spurt te geven:-)
Groetjes Ansje

Ineke zei

Gewoon met iets nieuws beginnen, gooi alle goede voornemens maar lekker opzij ;-) En dan de lichte stofjes, bewaar de donkere maar voor de herfst/winter...
Fijn weekend

Anoniem zei

Ellie het is al heerlijk om even lekker weg te gaan, doe je ogen dicht en pak in iedere hand een lapje,
is het een licht lapje dan de lichte en is het een donker lapje dan de donkere ;o)
Succes met het dilemma ;o)

marion zei

ik zou de pyramides meenemen...die zijn zo leuk...........

Diana zei

Ik zou iets nieuws meenemen. Zelf geef ik vaak in de trein de voorkeur aan appliqueren (gaat handiger en minder strijkwerk tussendoor).
Ik weet niet hoe het zit met je voornemen maar juni is de 6de maand van de 12 dus er is nog ruim tijd!

Succes

Ellie's Quiltplace zei

@ Allemaal: bedankt voor alle tips! Zoals je ziet kon ik er zeker mee verder ;o)

@ Ann: heel veel plezier! De lichte stoffen zijn van Fig Tree, de donkere van Blackbird Designs.

@ Carine: fijne vakantie!

@ Marja: het wordt inderdaad niks moeilijks, de blokken zul je tzt wel voorbij zien komen. Ingewikkelde blokken zijn gewoon niet handig voor op vakantie!

@ Lijan, Ansje: dat vind ik een goed idee. Het is zeker niet de bedoeling dat ik de andere dingen niet meer afmaak. Ik ben juist zo goed bezig met afmaken, dus die stemming wil ik graag vasthouden ;o)

@ Wilma: ik koop mijn stoffen altijd bij The Log Cabin, in Hillensberg, niet zo ver over de Duitse grens bij Sittard. De stoffen die ik hier laat zijn zijn van Fig Tree en Blackbird Designs, maar Jacqueline heeft nog veel meer moois!

@ Diana: appliceren lukt mij niet op verplaatsing. Daar heb ik een tafel bij nodig. Patchen lukt me wel overal. Ook in de trein neem ik graag een handig werkje mee. Voor dan heb ik bijvoorbeeld nog wat piramides. Maar voor op vakantie heb ik daar niet meer genoeg werk aan, en stel je voor dat ik me zou vervelen ;o)

Anoniem zei

Ha Ellen,

Wat super, dat je zo weer leuke reacties terug geeft.
Ik ben nu druk bezig om de kattenBOS door te quilten.
Die 'moet' natuurlijk wel een keer af *Ü* haha

Hartelijke groet, Lijan Bos

Ellie's Quiltplace zei

@ Lijan: ik ben heel erg benieuwd. Je stuurt toch zeker wel een foto als 'ie af is he?
Veel quiltplezier!

Yvonne aka sommeke zei

Kom weer bijlezen!
Ondertussen is je "luxe" dilemma vast al opgelost en geniet jij van je vakantie (of ben je al weer terug thuis) ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...