23 mei 2012

Nieuwe oude projecten...


Het nieuwe engelenquiltje is bijna klaar, en ik ben bijna halverwege met het doorquilten van de Lantern Festival. Het is dus tijd om op zoek te gaan naar nieuwe projecten om aan te werken. Ik heb een heleboel stoffen liggen, voor nieuwe quilts, maar er ligt ook een grote stapel WIPs (Work In Progress). De keus viel dus op twee 'nieuwe oude projecten' om mee aan de slag te gaan.

Now that the Angel quilt is almost finished, and I'm almost halfway quilting the Lantern Festival, it is time to think of new projects to work on. I have loads of fabrics to start new projects, but there's also this huge pile of WIPs (Work In Progress). And so I picked 2 'new old quilts' to finish next.  


De eerste is Summer's End. Ik hoopte hem voor deze herfst af te maken, maar aangezien het een tweepersoonssprei wordt, heb ik dat plan veranderd naar herfst volgend jaar... De blokken zijn gemaakt van een Moda Jelly Roll, gecombineerd met een prachtige stof voor de achtergrond, waar ik helemaal verliefd op ben. Ik ben bijna halverwege met het patchen van de top.

The first one is Summer's End, which I hoped to finish before Autumn (I changed that plan to Autumn next year since it's intended to become a queen sized bed quilt...). These blocks are made from a Moda Jelly Roll, combined with this gorgeous background fabric. I'm almost halfway sewing the top.


De tweede quilt is een quilt waar ik een aantal jaar geleden aan begon en die niet veel later in een mandje verdween. Ik weet niet goed waarom ik de quilt niet gewoon meteen heb afgemaakt, want ik vind hem erg mooi... Waarschijnlijk had ik weer iets nieuws gezien, waar ik dan meteen mee aan de slag wilde gaan, en dus verdween deze naar de achtergrond. In elk geval vind ik dat de quilt het niet verdient om onafgemaakt in een mandje te blijven zitten, dus ik hoop ook hier snel een AFFO van te maken!

Wordt vervolgd...

The second quilt is a project which I started several years ago and which ended up in a basket not much later. I'm not sure why I didn't finish it at once, it's such a lovely quilt... But I guess something new crossed my path and I gave priority to that. By all means, the quilt doesn't deserve to be left unfinished and so I hope to make it an AFFO (A Finally Finished Object) soon!

To be continued...

11 opmerkingen:

marion zei

je gaat als een speertje........

Phebe and Jane zei

Gelukkig, jij hebt ook UFO's. Maar, goed dat je ze afmaakt. Ze zijn zeer de moeite waard. Mooie kleuren.
Groeten,
Marian

Guusje, zei

Summers end wordt prachtig die stoffen zijn ook zo ontzettend mooi. En goed van je dat je deze eerst afmaakt, het is ook wel erg zonde om te laten liggen.

Anoniem zei

Ik vind de stoffen al zo mooi, en het wordt alleen maar mooier, ......veel plezier weer met het afmaken van deze mooie quilts.....

Nicky zei

mooie stoffjes Ellen
ik kom er nog niet aan toe om verder te doen :(
knuffs

Fien zei

Alles wat bij jou voorbij komt vind ik mooi. Het zijn altijd de juiste combinaties.
Groetjes Fien.

Ann zei

Mooie blokken en mooie stoffen ... zo poederachtige/antieke look.
Wel wat werk aan om door te quilten maar je gaat er veel plezier aan hebben voor je bed!
Groetjes,
Ann

Ineke zei

Tsja, zo gaat dat, soms verdwijnt iets in het mandje, maar helemaal vergeten ben jij ze niet! Mooie stoffen, benieuwd hoe ze er straks uitzien, als ze klaar zijn. Geniet van deze heerlijke dag!

Marga (MarPie) zei

Dit werk voor andere quiltsters (mij inhet bijzonder)heel stimulerend. Eerst de mooie quilts in wording (net als die van jou) af maken voordat je aan iets nieuws begint.

Groetjes,
Marga♥

GRANNY'S HOUSE zei

Dat heb je soms met quilts en over het waarom tast je dan in het duister, ik heb er ook nog een paar liggen die echt afgemaakt moeten worden.

Groetjes
Ines

Ellie's Quiltplace zei

@ Marion: het kriebelt om de Lantern Festival af te maken, én om aan wat 'nieuws' te beginnen ;o)

@ Marian: natuurlijk heb ik UFO's! Een flinke stapel zelfs. Zo is hij gelukkig wel wat aan het slinken. Ik zie toch liever een stapel AFFO's!

@ Petra: ik weet niet waarom sommige dingen blijven liggen. Het is niet dat ik ze niet mooi vind, in tegendeel. Ik heb dan ook bewust gekozen om eerst aan deze projecten verder te gaan. Ik vind van beide quilts de kleuren mooi. Allemaal van Blackbird Designs, toch wel mijn favoriete stoffen na Fig Tree denk ik!

@ Marjolein: dat zal wel lukken! Misschien dat ik de top van de Summer's End voor de winter af krijg. Dan kan ik hem doorquilten als het wat kouder is.

@ Vero: dat komt vanzelf wel weer! Rustig aan en het zal in orde komen.

@ Fien: dankjewel *Ü*
Bij de Summer's End heb ik het mezelf wel makkelijk gemaakt met een Jelly Roll. Maar ja, soms is dat gewoon de perfecte combinatie en doet het patroon de rest.

@ Ann: het zal zeker een lekker warme quilt worden. Voor spreien gebruik ik altijd een katoenen vulling. Dat voelt zo lekker aan!

@ Ineke: het is inderdaad een prachtige dag. Ik heb moeten werken, maar nu kan ik nog heerlijk van het mooie weer genieten. Straks lekker buiten eten, dat is voor het eerst dit jaar.

@ Marga: daar was ik niet goed in hoor. Maar als ik aan teveel tegelijk bezig ben, dan voel ik me er niet meer goed bij. Een paar quilts tegelijk, dat is genoeg. Dan heb je én overzicht, én afwisseling.

@ Ines: zo liggen er hier inderdaad ook nog wel wat tops. Ach, dan pak je ze, zoals nu, weer op en dan komen ze wel af. Het heeft misschien wat langer geduurd, maar ach, het is hobby, toch?!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...