31 mei 2012

Mijlpaal...


Tijdens het maken van een quilt vind ik het altijd leuk om een 'mijlpaal' te bereiken. Dit kan (natuurlijk) een AFFO zijn, maar ook een top, een gequilt middendeel, het eerste blok of, in dit geval, 42 gemaakte blokken.

While making a quilt I love to reach a 'milestone'. This can (of course) be a finished quilt, but also a finished top, a quilted center, the first finished block, or, in this case, 42 finished blocks.


Sommige blokken hebben al sashings, andere nog niet, sommigen zijn gestreken, anderen zijn nog kreukelig, maar dat mag de pret van het 'puzzelen' niet bederven. Ik heb namelijk alle blokken op de grond gelegd en verleg ze net zo lang tot ze allemaal hun eigen, perfecte plaatsje in de quilt hebben gevonden.

Some blocks are sashed, some not yet, some are ironed, others are still wrinkly, but that can't spoil the fun of organizing these blocks into a top. I place all blocks on the floor to shuffle them around until I find the perfect place for them to fit in the quilt.


Deze quilt is gemaakt van een Moda Charm Pack (waar ik trouwens dol op ben! Ik heb er verschillende in mijn voorraad), aangevuld met 2 extra stoffen om op een totaal van 42 blokken te komen. Ik had natuurlijk ook voor 36 blokken kunnen kiezen, zodat ik genoeg had aan alleen de Charm Pack, maar dan moest ik er 4 stoffen uit laten en ik kon niet kiezen welke. Ze zijn allemaal prachtig en ze verdienen allemaal een plekje in de quilt.

This quilt is made from a Moda Charm Pack (which I really love! You can find several in my stash), completed with 2 more fabrics to make 42 blocks. I could have gone for 36 blocks, so I had enough fabrics from just the Charm Pack, but then I had to leave out 4 fabrics, and I couldn't decide which ones. They're all so gorgeous, they all deserve a place in the quilt.


Nu op naar de sashings, want ik ben enorm nieuwsgierig en ik kan haast niet wachten om te zien hoe de top gaat worden!

Happy stitching!

Now on with these sashings, because I'm really curious, and I can't wait to see the finished top!

Happy stitching!

20 opmerkingen:

Phebe and Jane zei

Mooie blokken en prachtige stoffen. Welke stoffenserie is dit? Leuk plaatje met de poes.
Groetjes,
Marian

Irena zei

wauw effect weer,wat mooi,veel liefs irena

carine zei

Prachtige blokken heb je gemaakt! Het zijn ook mooie stofjes die je koos ik ben dol op Moda-stoffen en op Charm-pakketjes, heb je speldenkussentje gemaakt , enkeleen gequilt hoesje , met charmstofjes van Moda"Papillon". Zo zie je , ik ben wel gek van je patronen, zal je eens mailen om bestelling te plaatsen hoor! Toc h een leuke dag gewenst en nog veel creatieve ingevingen!! Kijk er al naaruit!! . Groetjes uit Brugge Carine-Patchworkstar

Fien. zei

Wat een leuke blokken voor een charm pakket. Goed idee.
Groetjes Fien.

Carin zei

Dit wordt ook weer een mooie, prachtige kleuren !

Ineke zei

Ellie, wat een prachtige blokken, de stoffen van Moda zijn erg mooi, zijn ook mijn favo's, samen met de Lecien.
Ik ben ook erg benieuwd hoe ze eruit gaan zien.
Fijne dag
http://inekehulzebos.blogspot.com/2012/05/hiep-hiep-hoera.html

Ann zei

Dat ziet er mooi uit Ellie! Leuke charm pack heb je gekozen. Misschien moet ik er zo ook maar n's eentje aanschaffen :-)
Ik ben ook heel benieuwd om te zien hoe je top er gaat uitzien!
Groetjes,
Ann

Marie zei

What a lovely quilt - what is the name of the pattern?

monne-floor zei

Dat ziet er weer mooi uit,,en de poes ,ja die gaan altijd op de onmogelijkste plekjes liggen;ik heb er ook zo een gehad
groetjes

Anoniem zei

Wat een prachtige kleuren heb je toch weer gekozen.
Groetjes Wilma Oud

inge zei

het is een heel leuke mijlpaal! mooie blokken

Ellie's Quiltplace zei

@ Marian: de Charm Pack en sashings zijn Beach House van Blackbird Designs. De achtergrondstof is Aster Manor van 3 Sisters en de roze cornerstones zijn van Barbara Brackman, ik weet niet meer welke serie.

@ Irena: dankjewel! Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook blij verrast was met het effect, nu de blokken zo naast elkaar lagen.

@ Carine: ik ben heel benieuwd naar je speldenkussen! En bedankt voor je complimenten *Ü*

@ Fien, Carin, Inge: dankjewel!

@ Ineke: Lecien heeft ook prachtige stoffen. Maar RJR, Marcus Brothers, en nog veel meer andere merken zijn ook zooooo mooi. We moesten een geldboom in de tuin hebben, om van elke stof een stukje te kopen. Al was het maar gewoon om lekker naar te kijken ;o)

@ Ann: ik vind het leuk om mee te werken. Ik moet zeggen: een beetje lui om niet alle kleuren en stoffen zelf te kiezen (al moet je nog wel achtergrondstof, sashings, randen,... kiezen), maar zo heb je wel een klein stukje van elk mooi lapje van die serie.

@ Marie: it's our own design, and we called it Shades of Summer. The pattern will be available as soon as the quilt is finished.

@ Simonne: Thijs kan zijn neus er niet dicht genoeg op hebben. Nou ja, als quilt-keurmeester mag dat ook he ;o)

@ Wilma: dankjewel. De blokken zijn gemaakt van een Charm Pack, ik was er meteen verliefd op toen ik de stoffen zag! Nog wat bijpassende stoffen voor de rest van de quilt en het geeft nu al een mooi, warm resultaat.

Rosi zei

Muchas felicidades Ellie, realizas unas labores muy bellas, ademas de que trabajas muy rápido. Te deseo un feliz fin de semana.

Saludos.

Terray zei

Ik blijf het knap vinden dat je van een charmpack een hele quilt kan maken. Ook dit zijn leuke leuke blokken en het kriebelt om zoiets te gaan maken. Hier komt vast wel weer een patroon van denk ik zo ;-)

Groetjes
Tertia

Sabine.v zei

Heb juist je nieuwsbrief gelezen en ik wens je alvast een dikke proficiat en dat je nog vele jaren leuke dingen mag ontwerpen en naaien. Enne een geldboom.. vind ik goed gevonden hoor! Misschien een nieuw projectje?

Anoniem zei

Wat een schitterende quilt word dit. Tjonge dit beloofd echt een hele mooie te worden. Gelukkig dat je er een patroon van maakt, heb nog wat charmpakjes liggen dus dat kan dan wel.
Heerlijk dat thijs het heeft goed gekeurd heeft, kan ook niet anders want het is echt een schitterende quilt zo.

Groetjes,
Marga♥

Anja.M zei

Prachtige blokken Ellen, dit wordt vast weer een hele mooie quilt.
Quilt groetjes Anja.

Ellie's Quiltplace zei

@ Rosi: thank you! I wish you a nice weekend too!

@ Tertia: het is een leuke uitdaging om er elke keer iets nieuws mee te bedenken. En eigenlijk sta ik er versteld van hoeveel verschillende patronen je uit die kleine lapjes krijgt.
Er komt inderdaad een patroontje van de quilt, maar nog even wachten tot hij klaar is ;o)

@ Sabine V: dankjewel voor je felicitaties. Ons huis zou wel boordevol liggen met lapjes, als we zo'n geldboom hadden. Ik zou denk ik niet weten waar ik eerst naar moest kijken/mee aan de slag moest gaan ;o)

@ Marga: dankjewel. Ik word een beetje stil van al je complimenten *Ü*

Marga (MarPie) zei

Hoeft niet want het is een hele mooie. Moet wel eerlijk bekennen dat op de punt de blokken mij veel meer aanspreken dan recht. Kan bijna niet wachten totdat het patroon uitkomt, gelukkig heb ik nog genoeg andere projecten die eerst af moeten.

Groetjes,
Marga♥

Ellie's Quiltplace zei

@ Marga: daar heb ik ook over gedacht, maar dan werd de quilt te groot naar mijn zin. Natuurlijk kun je ze zelf prima op de punt plaatsen!
Ik ben wel een nieuw ontwerp aan het uitwerken met blokken op de punt. Dat is weer eens iets anders dan recht, en het geeft een leuk resultaat. Nu nog tijd om ermee aan de slag te gaan ;o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...