20 mei 2012

De eerste steekjes...


Ondanks het lekkere weer ben ik aan de slag gegaan en heb ik de Lantern Festival gesandwicht.

Despite the lovely weather, I took my Lantern Festival top to sandwich it.


Maar, voor ik daaraan begon - en toen de quilttop nog mooi glad was - heb ik de quiltpatronen erop getekend. In Veldhoven had ik een aantal mallen gekocht, maar de mal die ik wilde gebruiken bleek net 0,5 cm te breed te zijn...

But before that, while the top of the quilt was still flat, I drew on the quilting patterns. I had bought some stencils in Veldhoven, but unfortunately, the stencil I hoped to use seemed 0,5 cm too big...


Dus ging de mal aan de kant en kwamen, zoals gewoonlijk, de linealen en mijn servies boven, en ontwierp ik zelf een quiltpatroon voor de rand. Het tape geeft precies aan hoe ik de kom op de quilt moet plaatsen, zodat elk lijntje precies even groot is en mooi dezelfde vorm heeft.

So I put the stencil aside and took out my rulers and table ware, as I usually do, and designed a pattern for the border of the quilt myself. The tape marks how to place the bowl on the quilt, so that each line has exactly the same size and shape.


Het duurde een paar uur, maar het resultaat mag er zijn. Het is precies zoals ik wilde en het patroon past keurig in de rand.

It took a few hours, but the result is just the way I want it, and the design fits on the border perfectly.


Terwijl ik druk bezig was, hield Thijs een oogje in het zeil (nou ja..., een dicht oogje ;o) ).

While working on my quilt, Thijs kept an eye on everything (well..., a closed eye ;o) ).


Philippe wilde graag de Champions League finale zien (niet iets wat ik per se wil volgen), dus quiltte ik ondertussen het eerste lantaarnblokje door. Ondanks dat de achtergrondstof wit lijkt, past een ecru quiltdraad er het mooist bij, ook in de gekleurde stukken.

Philippe was watching the Champions League finals (nothing I particularly wanted to see), so I quilted the first lantern block. Eventhough the background fabric looks quite white, I found an ecru quilting thread, that even in the colored parts, fitted best.


Hier zie je een stukje van de achterkant van de quilt, met het quiltpatroon van het eerste blok op de schattige besjesstof.

Here's a glimpse of the back of the quilt, so you can see the quilted patterns on the lovely berry fabric.


Vandaag wil ik nog een blok doorquilten. Wat ga jij vandaag doen?

Fijne dag!

Today I want to quilt another block. What are your plans for the day?


Happy stitching!

27 opmerkingen:

Noa zei

Oh Ellie ik vind deze zo mooi en dan maar over het quilten te zwijgen keurig

Corina zei

Prachtig Ellie!

Erica zei

Leuk hoe jij altijd je quiltpatronen ontwerpt en tekent. Ik ga vandaag eens een "ouwetje" uit de kast halen, de Cotton Country Quilt, ligt al 2 jaar op de quiltsteekjes te wachten dus wordt het tijd aan de slag te gaan. Het regent hier: quilten!

Carin Wijnand zei

Wat leuk zoals je ons meeneemt en leert hoe je het doet. En wat een prachtige stoffencombinatie. Complimenten!

Annelies zei

Wat een mooie manier om hem door te pitten !

Inge zei

Mooie steekjes, Ellen. Ik denk dat ik vandaag ook maar eens een stukje ga quilten. Het is er wel weer voor. Het regent af en toe een beetje.

Fijne dag!

GRANNY'S HOUSE zei

Mooie steekjes heb je geprikt.
Ik ben aan de huisjes geweest gisteravond, want hier werd natuurlijk ook naar voetbal gekeken.
Vandaag ga ik nog wat steekjes prikken en een huisjes maken.

Groetjes
Ines

Ellie's Quiltplace zei

@ Noa, Corina: dankjewel *Ü*

@ Erica: ik weet nog dat je een paar jaar geleden bij mij in Deurne was, en daar had je hem mee denk ik, of was het alleen het boek en had je de plannen, dat weet ik niet meer zeker. Het is in elk geval zonde om hem te laten liggen. Goed dat je hem weer oppakt!

@ Carin, Annelies: dankjewel. Ik heb het geprobeerd hoor, met die mallen, maar ik vind dat er niks boven m'n servies gaat om quiltpatronen te tekenen ;o)

@ Inge: hier ook. Eerst nog wat huishouden doen (helaas moet dat af en toe ook) en dan wat steekjes prikken. Het is maar grijs en grauw buiten. Gisteren was het veel minder goed quiltweer ;o)

@ Ines: straks is het weer Giro, ook dan wordt er lekker gequilt!

Marga (MarPie) zei

Haal jij als je een blok aan het quilten bent en je komt de rijgdraad tegen deze er dan ook voor een stukje uit of laat je die de gehele tijd tijdens het quilten zitten? Je hebt er wel een heel leuk motief van gemaakt zo met je servies. Ziet er heel goed uit.

Groetjes,
Marga♥

Ineke zei

Dat middelste blok heb je die ook zelf getekend? Wat heb je dat keuring gedaan en wat een werk, niet dan, voordat alles er op getekend is. Die blauwe strepen was die er uit of doe je dat met een doekje erover vegen?
Fijne zondag

Irena zei

nou ik ga lekker in de tuin zitten en niets doen,denk ik,Ellen prachtig,ik heb ook een plan, maar nog niet echt uitgewerkt,ik wil namelijk van hemden van Gerard een quilt maken ,voor Carolien en Robert,dus idee's zijn welkom,veel liefs irena

marion zei

wat een slim idee van de tape......dank ej wel

Nanske zei

Héél erg mooi!!!!!!!!!!!
Dat word een waar succes...het is vast héél leuk om die te quilten...
Super geslaagd en verder nog veel quiltplezier vandaag ;-)

Ellie's Quiltplace zei

@ Marga: ik laat alle draden zitten tot de quilt helemaal doorgequilt is. Immers, zo kunnen de uiteinden niet los schieten. Als je steeds een stukje wegknipt, kan het zijn dat er per ongeluk al teveel losgaat en dan is het nut van het doorrijgen een beetje weg.
Bovendien is het leuk om op het laatst de draadjes eruit te halen en ineens een veel mooier resultaat van de quilt te zien!

@ Ineke: de bloem is van een mal, maar alle rest heb ik zelf getekend, dus zowel in de blokken als in de rand van de quilt. Ik was mijn quilts, want ik heb al gemerkt dat als je de stift gewoon natmaakt, dat het dan in de tussenvulling zakt en later lelijke blauwe vlekken in de quilt geeft. Als je hem wast is de blauwe stift echt helemaal verdwenen.

@ Irena: mooi dat je 2 herinneringsquilts wilt maken. Ik zal eens nadenken of ik nog iets moois weet! Ik zal je een mail sturen.
Hier kan ik niet buiten zitten, het is grauw en grijs...

@ Marion: graag gedaan ;o)

@ Nanske: het is zeker leuk! Sowieso het doorquilten vind ik altijd leuk, want het maakt de quilt nog zoveel mooier!

Guusje, zei

O wat wordt hij mooi en wat heb je een prachtig patroon gemaakt. Je gaat wel erg snel trouwens knap hoor. De Thijs die bekijkt alles van de binnenkant van zijn ogen. Vandaag ben ik eerst een eind wezen fietsen en nu liggen hier de lapjes voor de King George III klaar.

Het lieve leven... zei

wat een prachtige stofjes...helemaal mijn smaak! En kijk die Thijsje nou lekker liggen!! Groetjes, Petra

Ellie's Quiltplace zei

@ Guusje: wij hebben gisteren tegen de avond nog een stukje gefietst. Het was heerlijk weer.
Ik had een lang weekend, dus er zijn wat meer steekjes gemaakt dan normaal ;o)

@ Petra: Thijs weet wel wat genieten is. En geef hem eens ongelijk!

Anoniem zei

Wat een goede voorbereiding en wat is het mooi!!!! Ik hoop deze week een start te maken met de tekening voor het doorquilten ;o)

Margreet zei

Heel erg mooi Ellen ! Jij kan echt mooi quilten ! Zelf moet ik me er altijd even toe zetten, maar als ik dan eenmaal bezig ben, kan ik eigenlijk niet meer stoppen....

Marjan zei

Oooh, wat wordt dit mooi...

Ann zei

Ooh ik vind het zo leuk om te zien dat je er aan begonnen bent! Weeral een fijn patroon gekozen (waarvoor kommen, bordjes, ... toch al niet goed zijn hé ;-)!
Klein vraagje ... welke stift (merk) gebruik je om de lijnen te trekken?
Groetjes,
Ann

Saskia zei

Ik ben vandaag op bezoek geweest bij een mevrouw die vlakbij mij woont waarvan ik niet wist dat zij quilten als hobby heeft. Ik ben wezen kijken naar haar quilts en heb gevraagd of zij het mij kan leren en daar heeft ze zin in, en ik ook natuurlijk.

En ik heb een afspraak gemaakt bij iemand waar ik morgen ga kijken naar een hondje. En ook ben ik jouw blog aan het lezen wat ik eigenlijk elke dag doe en jij bent weer een mooie quilt aan het maken, ik ben benieuwd naar het eindresultaat.

Groetjes Saskia uit Boxtel

Carin zei

Wat wordt die leuk Ellen. Ook ik gebruik vaak allerlei kommetjes om af te tekenen. Teken jij de hele quilt in een keer helemaal?
Wat ik vandaag ga doen ... met heel veel plezier naar de fysio want ik heb erg last van mijn elleboog en sinds zaterdag ook van mijn rug. Lopen en zitten gaan amper dus er wordt nu niet veel gehandwerkt.

Ellie's Quiltplace zei

@ Marjolein: een goede voorbereiding is het halve werk. Niet dat ik me daar altijd aan hou, maar bij het quilten wel!

@ Margreet: ik moet me er altijd even toe zetten om te gaan strijken en tekenen. Dat is zoveel werk, terwijl ik juist graag wil beginnen quilten. Maar goed, het hoort erbij en eenmaal dat ik bezig ben valt het best mee. Voor je het weet is de quilt opgespannen.

@ Ann: ik heb stiften van verschillende merken gehad en ik vind ze allemaal fijn werken. Wel even uitproberen op een retje stof, of ze er zeker weer uit gaan!

@ Saskia: leuk dat je een berichtje achterlaat! Ik wens je alvast heel veel plezier met de quiltlessen én natuurlijk met de nieuwe hond!

@ Carin: ik teken heel de top, nog voor ik hem opspan. Zo ligt hij mooi glad en kan ik de lijnen rechter en nauwkeuriger tekenen.
Veel beterschap, hopelijk gaat het snel weer beter!

Ellen zei

Hoi Ellen wat is deze prachtig georden, had een blog achterstand en dan zie je opeens zo'n prachtige top liggen wowww !!

Groetjes, Ellen

Ellie's Quiltplace zei

@ Marjan, Ellen: dankjewel :o)
Hij is nu al voor bijna een kwart doorgequilt. Het schiet lekker op, maar het is dan ook een leuke quilt om mee bezig te zijn.

Karen zei

Very nice Ellen, a very creative tableware design!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...