15 april 2012

Een lange-termijn-tussendoortje...


Gisteren had ik ineens zin om aan een nieuw project te werken. Ik ben de laatste tijd vooral met patchwork bezig en ik had zin om iets met stitchery te maken. Omdat ik nog altijd probeer om UFO's af te maken en om niet aan teveel dingen tegelijk te werken, bedacht ik me dat het maar een klein 'tussendoortje' mocht zijn.

Yesterday I felt like starting a new project. I'm mostly working on patchwork blocks, and I wanted to do some stitchery. Since I'm trying to finish UFO's and not to work on too many projects at once, I figured I needed a small in-between-other-projects project.


Ik zocht wat lapjes uit de voorraad, inclusief deze heerlijk zachte ecru stof voor de stitchery. Ik ben dol op deze stof en ik heb er dan ook (in tegenstelling tot de besjesstof) een paar meter van gekocht. Ik vind namelijk dat je nooit genoeg achtergrondstof voor patchworkblokken of stitchery en applicatie kunt hebben, zeker niet als het gewoon een witte of ecru stof is.

I choose some fabrics from my stash, including the soft ecru checkered fabric for the stitchery. I love this fabric, and from this one (unlike the berry fabric) I did buy several meters. I think one can never have enough background fabrics for both patchwork blocks and stitchery or appliqué, especially when it's ecru or white.


Het patroontje dat ik heb gebruikt is eigenlijk de nieuwe koptekening van ons 'patronenbriefje', dat we met elke bestelling meesturen.We hebben bijna 5 jaar ons logo als koptekening gehad, maar ineens waren we dat beu en vonden we dat het tijd was voor iets anders. We hebben 4 seizoensgebonden tekeningen gemaakt (en een nieuwe tekening voor de Mini Quilt Club briefjes) en deze van de lente is de eerste. Voor de stitchery heb ik deze afbeelding een beetje vergroot, zodat het blok uiteindelijk 20 cm breed wordt.

The pattern is actually the new heading of our 'pattern notes', which we send with each order. For almost 5 years we used our logo for a heading, but a few weeks ago, we thought it was time for a change. We designed 4 seasonal themed headings (and a new heading for the Mini Quilt Club notes). This Spring drawing is the first. For the stitchery I enlarged the image a bit, so the block will measure 20 cm in width.


Ik ben trouwens dol op het 'tussendoor'-excuus om aan iets nieuws te beginnen (weet je nog hoe ik aan de piramides begon en hoe 'n groot project dat werd in plaats van een tussendoortje, LOL). Daarom heb ik besloten dat ik de blokken ook per seizoen ga maken, als de briefjes ook met de patronen mee verzonden zullen worden. Zo heb ik genoeg tijd om mijn andere quilts af te maken, en als ik wat afwisseling wil, dan kan ik dit lange-termijn-tussendoortje erbij pakken.

Fijne zondag!

I just love to use the 'in-between' excuse to start something new (remember how I started working on the pyramids and how it became a very large project instead of something in-between, LOL). Therefore I decided to make one block every season, as the new pattern-notes will be send with the orders. This way, I'll have plenty of time left to finish my other quilts, and if I need a little change, I'll have this long-term-in-between-project to work on.

Have a nice Sunday!

19 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een goed idee zeg , en je moet je creativiteit ook wel de ruimte geven hoor anders wordt het zo vol in je hoofd van al die plannen ;o)

En dan werk je ook met veel meer plezier aan alle grote werken.
fijne zondag....

Guusje, zei

Wat een leuk idee is dit en wat een leuk tussendoor project. Zo ben je steeds even met iets anders bezig.

Annelies zei

Veel plezier met je ltt-tje ! Fijne zondag.

Gonny zei

Met een glimlach zit ik dit te lezen...... Laat ik eens "tussendoortje" afmaken......
Hééééél leuk het idee van brief"logo" in stijl passend bij het seizoen.

Nicky zei

leuk idee hoor, mooie stofjes !
fijne zondag
knuffs, vero

Ellie's Quiltplace zei

@ Marjolein: ik ben het helemaal met je eens ;o)

@ Guusje: 'steeds met iets anders bezig zijn' probeer ik eigenlijk zo min mogelijk te doen, want dan wordt het op den duur teveel. Maar in dit geval zullen we het steken op 'verandering van spijs doet eten' ;o)

@ Annelies, Vero: dankjewel!

@ Gonny: ssst... ik heb er nog wel een aantal liggen hoor, die niet af zijn. Maar zeg zelf, een nieuw tussendoortje is toch veel leuker? ;o)

Ineke zei

Nou Ellie, dat vind ik helemaal een goed idee van jou! Straks jou speldenkussentje misschien? ;-)
Fijne zondag

quiltingmieke zei

piep, yes tipje sluier opgelicht, leuk ideemeod,
geniet ervan

stichery zo heerlijk

knuf mieke

Sieneke zei

heerlijk hoor zon tussen door klusje...ik kijk al na je spelden kussentje uit.

gr sieneke

Unknown zei

Wat een leuke stitcherie en een gweldig nostalgisch verhaal.

Groeten Annet

Ann zei

Hoi Ellie,
Zo'n stitcherie lijkt me wel leuk als afwisseling (heb onlangs n's een mooie gezien met sneeuwmannen/winterthema op een Nederlandse site maar ik weet er de naam niet meer van)!
Ik heb ook opgemerkt op je foto dat je een leuk - nieuw? - spelden/naaldenkussentje hebt!
'k Wens je alvast een prettige week toe!
Groetjes,
Ann

P.S.: Ga jij binnenkort ook naar de OEQC?

GRANNY'S HOUSE zei

Wat een goed idee, dan ga je elke keer weer met goede zin verder aan de grotere projecten.

Groetjes
Ines

Atelier Ullizee zei

Ooooh, dat konijn of die haas is super lief...

Gert zei

Heel herkenbaar, ik had gisteren ook ineens zin om aan iets kleins en iets nieuws tussendoor te beginnen. Je stitchery ziet er superschattig uit, ik ben benieuwd naar het resultaat.

Ellie's Quiltplace zei

@ Ineke: dat is ook een heel goed tussendoortje! Het heeft me zelfs uit mijn quiltdip gehaald :o)

@ Mieke: natuurlijk! Ik wil je niet té veel in spanning houden ;o)

@ Sieneke: nog even geduld. De werkwijze staat bijna op papier. Dan kan er daarna een hele grote stapel patroontjes op de post!

@ Annet, Natascha: dankjewel!

@ Ann: Mams en ik gaan op vrijdag. Wanneer ga jij? Misschien komen we elkaar wel tegen!

@ Ines: het helpt inderdaad goed. Niet dat ik geen plezier heb in de andere projecten, in tegendeel, maar het is wel leuk om weer even met een andere techniek aan de slag te zijn.

@ Gert: ik zal zeker een foto laten zien als hij klaar is. Het eindresultaat van het quiltje, tsja, dat gaat nog even wachten zijn. Ik heb trouwens nog geen idee hoe ik de blokken wil verwerken...

ria vogelzang zei

Hoi Ellie, leuk dat je mijn blogje zag over de pyramides. Ze zijn echt zo heerlijk om te maken!
Het is precies wat je zegt; al die verschillende stukjes stof van allerlei quilts en ook nog eens voor allerlei verschillende mensen......
Ik had al net tegen mijn man gezegd dat ik het heerlijk vond om al die stofjes in één quilt te zien......; net allemaal verschillende mensen als één familie samen...
Prachtig, he?! Ben zo blij dat je het patroon deelde met ons allemaal!! Super bedankt!!!!
Lieve groet, Ria.

Anoniem zei

Wat maak je toch altijd mooie tekeningen en dan sticheries. Ik vind het een genot om naar te kijken.

Ann zei

Hoi Ellie,
Ik ga waarschijnlijk op zaterdag naar de OEQC (anders moet ik speciaal vakantie nemen en zoveel dagen heb ik nou ook weer niet ;-).
'k Wens je alvast veel plezier op deze happening samen met je moeder!
Groetjes,
Ann

Ellie's Quiltplace zei

@ Ria: dankjewel voor je lieve reactie! Ik vind het leuk te horen dat je met net zoveel plezier aan de quilt werkt als ik. Met elk blokje dat je maakt wordt hij weer specialer.

@ Soyee: dankjewel. Ik vind het leuk om zo wat te 'kriebelen' en vaak komt daar wel een gezellig plaatje uit.

@ Ann: jij ook heel veel plezier! Afgaand op vorige jaren zal er weer veel moois te zien zijn!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...