25 maart 2012

Weer terug...


De witte bergtoppen zijn prachtig (zeker als de zon schijnt en de thermometer 23 graden aanwijst), maar het is ook altijd weer fijn om terug thuis te zijn!

The mountains, all covered in white, are beautiful (especially with lots of sunshine and the thermometer reaching 23 degrees Celsius), but it's always good to be back home!


Voor we naar Frankrijk vertrokken, heb ik een grote stapel lapjes geknipt voor mijn piramides, zodat ik me zeker niet zou vervelen. Maar, ik moet eerlijk bekennen dat ik maar 20 blokken heb gemaakt... De reden is dit boek, over de relatie tussen blanken en zwarten in Mississipi in de jaren 1960. Mocht je het nog niet kennen, dan raad ik je zeker aan het boek te lezen of de film te zien (hier vind je de trailer). Meer vertel ik er niet over, want eigenlijk moet je het zelf lezen/zien.

Before we left for France, I prepared lots of pyramid blocks, so I wouldn't get bored. However, I must admit, I made only 20 blocks... The reason is that I also brought this book about the relations between black and white in Mississipi in the 1960's. For those of you who might not know it, I do recommend you to read the book or see the movie (click here for the trailer). I won't tell you more, I think you must read/see it yourself.


Gisteren kwamen er 3 dames op bezoek voor de snelcursus patchwork. Op één dag leerden ze alles over het tekenen van patronen, maken van mallen en het maken van een patchworkblok. Het was erg gezellig en elk van de dames was druk bezig aan een Ohio Star blok. Ik had het te druk om foto's te maken, maar ik kan je verzekeren dat elk van de werkjes er keurig uitzag.

Yesterday, 3 ladies visited for the speed-course patchwork. In one day, they learned all about drawing patterns, making templates and sewing a patchwork block. We had a lovely time, and each of the ladies did a great job on making her own Ohio Star. I was too busy to take pictures, but I can assure you, each of the blocks looked beautiful.


Vandaag is mijn laatste vakantiedag, en ik heb me voorgenomen om lekker buiten, genietend van het mooie weer, aan mijn piramides verder te werken.
Fijne zondag!

Today is my last day off, so I planned to work on my pyramids while enjoying the lovely Spring weather.
Have a nice Sunday!

21 opmerkingen:

Annelies zei

Welkom terug en geniet van het mooie weer.

Anoniem zei

Hier is het ook goed toeven. Ik ben wel klaar met sneeuw en kou voorlopig.

Anoniem zei

Gezellig dat je er weer bent ;o)

AnitaS zei

Met dit weer is het niet erg om weer thuis te zijn.

Janet zei

gezellig dat je er weer bent! en fijn dat je het naar de zin hebt gehad! Ook hier is het prachtig weer dus quilten in de zo heerlijk!
groetjes janet

quiltlodge gerda zei

Maar 20 blokjes?????????????? Geweldig resultaat zou ik denken en helemaal voor de vakantie. Het boek kreeg ik vorig aar voor mijn verjaardag. Maar inmiddels heeft de gulle gever het al weer een tijdje geleden geleend en ben ik het weer kwijt. Maar inderdaad een absolute aanrader. Geniet van je laatste vakantiedagje!

GRANNY'S HOUSE zei

Fijn dat je er weer bent en 20 blokjes in een vakantie is best veel.

Groetjes
Ines

Fien zei

Fijn dat je er weer bent,
En, heb je nog van deze zonnige zondag kunnen genieten?
Groetjes Fien.

Ann zei

Hoi Ellie,
Ik vond het een leuke cursus gisteren en heb net als jij genoten van het zondagse zonnetje! Ondertussen is het eerste blok van de Ohio star bijna klaar en zal het zeker niet bij ééntje blijven! Ik zou er graag een lopertje van maken, maar dan volgt het doorquilten nog hé!? Da's misschien voor een komende cursus? ;-)
Groetjes,
Ann

Anoniem zei

Hallo Ellie,
ben een vaste lezeres van je blog, heb je afgelopen week gemist. Fijn dat je een goede vakantie had dan kun je er weer even tegen.
Dat boek is geweldig, je leest het in een ruk uit!
Fijn dat je terug bent,
Groet Annie

Anoniem zei

Hi Ellie, I am glad you had. great time in France. Your blocks look very nice. I have the DVD and having been born in South Africa and lived for the first 10 years there, the movie really touched me. I have the fondest happpiest memories of Lillian, who was our maid/nanny.

Bed, breakfast en quilts zei

wat een boek! ik heb het verslonden,maar je mandjes zijn ook leuk!

Yvonne aka sommeke zei

Welkom terug met nieuwe energie!

Irena zei

leuk weer je blog te lezen,en al meteen aan het werk,je kan niet stil zitten,groetjes irena

Carin zei

Fijn dat je weer thuis bent !!
20 blokjes vind ik anders best veel hoor en ze zien er weer erg leuk en vrolijk uit !

marion zei

welkom thuis

Roos zei

Maar 20???? Het zijn er toch weer 20. Ik heb al veel over dat boek gehoord,dus zal het toch eens van moeten komen om het te lezen.
Ik hoop dat je van je zondag genoten hebt en vandaag weer met frisse moed begonnen bent.
Groetjes Roos

Guusje, zei

Wat is dit een mooi blok/quilt. En zo te lezen hebben jullie geweldig van de vakantie genoten.

Anoniem zei

Fijn om te zien dat je weer veilig thuis bent!

Ineke zei

Welkom terug Ellie, ik heb je verhaaltjes echt gemist!! Vakantie is ook echt een tijd om te lezen en doen waar je zin in hebt. Groetjes

Ellie's Quiltplace zei

@ Gerda: als ik het uit heb, gaat het meteen richting Mams, die wil het ook graag lezen ;o)

@ Ann: hopelijk zien we elkaar snel weer. Het was heel gezellig. Die quiltcursus, die staat sowieso op de planning!

@ Annie: leuk iets van je te horen! Vakantie is fijn, maar ik ben ook altijd weer blij om terug thuis te zijn!

@ Ann: I've seen the movie twice and I loved it. It's nothing we can relate to in Holland/Belgium (not in this way), but the story did touch me.

@ Roos: het boek is echt een aanrader. Je leest het in één ruk uit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...