8 februari 2012

Nog meer restjes...

Elke nieuwe quilt die ik maak, levert meer en meer restjes op...

With each new quilt I start, I collect more and more scraps...


Afgelopen weekend begon ik aan het nieuwe Mini Quiltje, en kijk: er liggen alweer wat restjes klaar om straks in mijn piramidequilt verwerkt te worden. Ik bewaar zelfs het kleinste stukje, want voor de top van zo'n piramide heb je niet veel stof nodig.

Last weekend, I started working on the new Mini Quilt, and look: some bright colored fabrics are to be added to my pyramid quilt. I save even the tiniest scrap, because for the top of the pyramid a small piece of fabric will do.


Ik vind het fijn om aan de Mini Quiltjes bezig te zijn. Ze zijn namelijk allemaal gemaakt van lapjes uit mijn voorraad, dus ik kan een hele quilt maken, zonder dat ik eerst op pad moet om materialen te kopen. En nu dat de restjes ook meteen in een quilt verwerkt kunnen worden, is het nog veel leuker! Het lijkt of mijn voorraad zo eindelijk slinkt (nou ja, een klein beetje toch!) ;o)

Veel quiltplezier!

I love working on the Mini Quilts. They're all made from fabrics from my stash, so I can make a whole project whenever I want, without having to buy materials first. And now that the scraps can be used in another quilt at once, it makes it even more fun! It feels like finally my stash is diminishing (a little!) ;o)

Happy stitching!

7 opmerkingen:

Irena zei

daar heb ik nog geen last van,Ellen het quilten gaat al stukken beter,kun je weer klein demonstratie geven hoe jij het doet?groetjes irena

Gerd zei

hoi Ellen,
sinds het piramide virus mij ook te pakken heeft, hou ik ook het kleinstje restje bij in een doosje voor het topje ! De zelfkanten met een beetje van de stof nog aan ben ik ook aan het verzamelen voor .... misschien later voor een ander virus ! Je weet maar nooit !
groetjes
Gerd

Janet zei

Wat een mooie stofjes komen er voor bij en wat moet ik m'n best doen om toch eerst m'n ufo's af te maken, ik zie zoveel moois. Succes met het mini-quiltje en natuurlijk met de groeiende pyramide
groetjes janet

Guusje, zei

Dat ziet er spannend uit en ik heb sjaantje jouw kant opgestuurd ik hoop dat ze snel aankomt.

Gonny zei

Benieuwd wat het nieuwe mini quiltje wordt. De stofjes zijn alvast mooi. Soms mis ik het dat ik geen lid meer ben.... eerst eens wat van de oude patroontjes maken en, en, en.......

Anoniem zei

Dat lijkt maar zo dat de voorraad slinkt. Soms sluipt er tóch weer een nieuw lapje (of 2,3,4..)naar binnen.

Ellie's Quiltplace zei

@ Irena: ik zal er eens over nadenken hoe ik dat het beste kan uitleggen, zo op 'papier'! In het echt laten zien is namelijk veel makkelijker ;o)

@ Gerd: de zelfkanten worden door mij ook allemaal bewaard. Ik heb een leuk project gezien bij Moda Bake Shop, daar hadden ze er een kussen van gemaakt. Super leuk! Maar ik zal nog wel even moeten sparen voor ik genoeg zelfkanten heb ;o)

@ Janet: ik ken het gevoel, maar ik probeer het aantal quilts waar ik aan werk te beperken en ik probeer hierbij één UFO te hebben die ik afmaak. Als die af is de volgende UFO en zo hoop ik ze toch allemaal af te krijgen. Voor mij werkt dit prima. Zo maak ik dingen af en mag ik tegelijk ook aan nieuwe dingen werken.

@ Petra: ik hou de deurbel in de gaten ;o)

@ Gonny: ik zou het ook missen, zo'n leuk klein werkje elke 2 maanden. Ik maak ze altijd met veel plezier. Het ruimt de voorraad stoffen weer wat op en je hebt snel een leuk resultaat!

@ Josee: gelukkig maar dat die lapjes ook allemaal tzt in een leuk project belanden ;o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...