4 februari 2012

Groetjes uit de iglo...


Gisteren dwarrelden er grote, witte sneeuwvlokken uit de lucht, en binnen de kortste keren was de wereld bedekt met een witte 'deken'. Wat ziet die witte wereld er mooi en vredig uit.

Yesterday, large white snowflakes fell down from the sky and covered the land with a white 'blanket' within no time. I love snow, since it makes the world look so beautiful and peaceful.


Thuis lijkt het wel of we in een iglo wonen: de dakramen zijn bedekt met een dikke laag sneeuw en ik durf ze niet open te doen. De verwarming staat aan en Thijs zal zo zeker niet bevriezen... ;o)

Inside the house, it looks like we're living in a snow-hut: the skylight windows are completely covered with snow, and I dare not open them. The central heating is on, and Thijs is making sure he will not freeze... ;o)


Er ligt weer een nieuwe rij piramides klaar om aan de top genaaid te worden, maar het zal nog even moeten wachten. Want eerst ga ik stofjes kiezen voor het mini quiltje van maart. Het patroontje komt over 3 weken uit, dus ik moet aan de slag!

Veel quiltplezier, en geniet van de sneeuw ;o)

Another row of pyramids is ready to be sewn to the top, but they will have to wait. Because I will choose fabrics for the March mini quilt first. The pattern is due in 3 weeks, so I have to get started!


Happy stitching, and enjoy the snow ;o)

21 opmerkingen:

Guusje, zei

Het ziet er wel erg gezellig uit bij jullie. En Thijs zal het heerlijk vinden zo bij de warme kachel.

Annelies zei

Echt knus, zeker als het buiten wel mooi, maar ook erg koud is.

GRANNY'S HOUSE zei

Het is prachtig om te zien en nog mooier als je er niet uit hoeft, ik geniet rondom van deze wondere witte wereld.

Groetjes
Ines

AnitaS zei

Het ziet er buiten allemaal prachtig uit. Maar als het hoeft ga ik niet naar buiten. Ben altijd bang om uit te glijden.

Irena zei

nou Ellen hier in Brunssum is geen sneeuw,wel flink gevroren,en vandaag open dag bij Jacqueline,ik weet niet of ik het reed om naar toe te gaan,bij jouw zit het gezellig uit,groetjes,ah ja is Philippe al terug uit de koude Roemenië? inderdaad, alle oost landen,wel erg voor alle mensen,brrrr

ria vogelzang zei

Ik ben elke keer zo verrast door de kleuren van jouw quilts!!!! Echt prachtig!!! Nu weer die pyramides! Ik vind ze echt heel prachtig!!!
Geniet van je iglo-tje...!! ;))
Nederland lijkt wel het sneeuwlandschap van Narnia in the Lion, the Witch and the Wardrobe.....
Een heel fijn weekend en geniet van je pyramidetjes!!

Gonny zei

Ik geniet met Thijs mee... Tabby heeft pech, ze hing lekker op mijn schouder maar moest er toch even af om te kunnen typen.... Ze zal er zo wel weer aankomen :-)

inge zei

ik geniet ook van de verwarming ;-) ik vind sneeuw heerlijk om naar te kijken, van binnen naar buitenkijkend ;-)

Janet zei

Heerlijk dit weer he, echt fijn om te quilten. Helaas ligt hier maar een heel flinterdun laagje. Maar het vriest wel en de zon schijnt dus heerlijk winterweer=quiltweer.Succes in de quiltiglo!!
groetjes janet

Ellie's Quiltplace zei

@ Petra: nu ligt Thijs nog fatsoenlijk. Meestal gaat hij dicht tegen de verwarming aanzitten en legt hij zijn kop er bovenop, LOL!

@ Annelies, Ines, AnitaS, Inge: ik ga me straks toch buiten wagen. De zon schijnt, dus het is heerlijk wandelweer!

@ Irena: Philippe is weer veilig thuis. Hij vond het hier warm, vergeleken met in Roemenië, LOL!

@ Ria: dankjewel. De piramides zijn allemaal restjes van mijn andere quilts, maar het is wel echt een mengelmoes van kleuren en prints. Heel leuk wel, om te zien dat die verschillende stoffen toch zo mooi samen gaan.

@ Gonny: Thijs zat ook graag in m'n nek, maar sinds de whiplash gaat dat niet meer. Maar hij zit wel vaak lekker op schoot.

@ Janet: ik heb gehoord dat ze nog meer sneeuw verwachten. Ik vind het prachtig. Gisteren op de fiets erdoor, ik ging veel sneller dan de auto's :o)

Marga (MarPie) zei

Wat wordt je piramide quilt toch mooi. Kom heel mooi tot zijn/haar recht zo over de leuning van de bank.
Groetjes,
Marga♥

Anoniem zei

Ik doe ook nog altijd mee met de piramidequilt ook al staat die momenteel op een laag pitje.
Ik ben namelijk bezig met een hartjesquilt. Ik stuur je er een foto van als het klaar is. Kijkend naar je living denk ik terug aan mijn eerste stapjes patchwork die ik bij jou leerde. Het waren fijne dagen
Gratienne

sylvia zei

haha, groetjes uit de iglo: dat mag je wel zeggen.......brrrr!!!
succes met al je werk, die quilt op de bank ziet er wel erg leuk uit, hoor!!!
groetjes en fijn weekend

Anoniem zei

Met zo een stapel quilts voor handen moet warm blijven geen probleem zijn.

Yrea zei

Dat ziet er erg gezellig en warmpjes uit zo, Je piramide ziet er al goed uit he, hij groeit hard! Ik vind hem waanzinnig mooi.

Groetjes Yrea.

Ellie's Quiltplace zei

@ Marga: dankjewel! Inderdaad, het zou een heerlijke quilt zijn om 's avonds tijdens het tv kijken onder te kruipen, en overdag kan hij dan mooi over de bank hangen.

@ Gratienne: het was inderdaad heel gezellig! Ik ben benieuwd naar je quilts, zowel de hartjes als de piramides!

@ Sylvia: met de verwarming aan is het hier heerlijk warm, maar al die sneeuw op de ruiten geeft wel een heel 'ingesneeuwd' gevoel ;o)

@ Josée: dat klopt! Philippe had zich er al 2 toegeëigend ;o)

@ Yrea: dankjewel! Ik ben ook heel tevreden over het resultaat zover. Als je bedenkt dat het maar als 'bezighoud-werkje' is begonnen valt het zeker heel goed mee!

Carin zei

Wat gezellig een eigen iglo... laat die ramen maar even dicht :-) Hier is het ook KOUD !!!

Ellie's Quiltplace zei

@ Carin: de zon schijnt en heeft alle sneeuw van de ramen laten smelten. Nu is het heerlijk warm binnen, en Thijs geniet ook volop van de zonnestralen :o)

Ann zei

Hoi Ellie,
Vrijdag was het verschrikkelijk met die sneeuwval (zo heb ik er een uur langer over gedaan om uit Brussel terug thuis te geraken - en dan was ik nog bij de gelukkigen)!
Het ziet er knus uit bij jou thuis! Zo heb je nog wat verder kunnen werken aan je piramidequilt - die ik trouwens super vind!

Yvonne aka sommeke zei

Ziet er toch gezellig uit in jullie iglootje!

Ellie's Quiltplace zei

@ Ann: Philippe moest ook uit Brussel komen, hij heeft er 3 uur over gedaan tot hier (normaal een uur).
De piramidequilt ligt nog even te wachten, ik ben nu bezig aan een vrolijk lentequiltje voor de Mini Quilt Club. Die moet namelijk in maart de deur uit! Maar vergeten doe ik de piramides zeker niet, want het is echt een plezier om eraan te werken!

@ Yvonne: inmiddels is de sneeuw op de ramen gesmolten en kan de zon weer binnenschijnen. Dat vind ik ook heerlijk, en vooral Thijs geniet daarvan! ;o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...