3 januari 2012

Snow Guys...


Afgelopen week begon ik aan een projectje met 4 gezellige sneeuwmannen. Je weet inmiddels vast wel dat ik dol ben op sneeuwmannen, dus het zal niet echt een verrassing zijn dat ik er weer een paar maakte. Maar laat me bij het begin beginnen.

Last week, I started working on 4 cute snow guys. You know I love snowmen, so it might be no surprise I made some more. But let me tell you how it all started.


 Al enkele jaren schrijf ik met een lieve vriendin in Frankrijk. En elk jaar met Kerstmis sturen we elkaar een kerstkaart, met daarbij een klein cadeautje. Dus, ik tekende en maakte een sneeuwman, plaatste hem in een fotolijstje en een paar dagen later was de sneeuwman veilig in Frankrijk aangekomen. Maar ik ben niet zo goed in dingen weggeven, want ik maak altijd iets dat ik zelf heel leuk vind, en dus maakte ik een tweede sneeuwman, samen met nog 3 vriendjes.

For several years I've been writing with a dear friend in France. Each Christmas, we send each other a Christmas card and a little gift. So I started designing a snowman and I placed him in a photo frame. A few days later, the snowman arrived in France safely. Now, I'm not very good at giving things away, because I only make things I really, really like and so it came that I made a second snowman, along with 3 friends.


De sneeuwpoppen zijn een eigen ontwerp. Ze zijn gemaakt van een stukje katoenen tussenvulling. Als ik een quilt af heb, hou ik vaak stroken vulling over, die je aan de rand van de quilt hebt weggeknipt. Deze bewaar ik, want die stroken (meestal 5 a 10 cm breed) zijn perfect geschikt om gezellige, wollige sneeuwmannen van te maken! Afhankelijk van het soort vulling strijk ik eerst wat vlieseline tegen de achterkant om het steviger te maken, maar dit is niet bij alle soorten nodig. Ik werk de applicaties af met een festonsteekje dat ik een klein beetje aantrek. Zo bolt de vulling aan de kanten een beetje op, dat geeft een leuk effect.

The snowman are my own design. They're made from some leftover cotton batting. When I finish a quilt, I cut off the leftover backing and batting from the sides. I always save the batting, because these strips (mostly about 5 cm to 10 cm wide) are perfect to make cute, wooly snowman! Depending on the kind of cotton batting, I first iron interfacing (vlieseline) to the back, but it's not always necessary to do so. I appliqué the batting with a small blanket stitch, which I pull a little bit harder then I usually do. This way, the body of the snowmen puffs up a little, which looks really nice.


De lapjes zijn allemaal restjes en de knoopjes heb ik gekocht omdat-ik-ze-vast-wel-eens-zou-kunnen-gebruiken, en inderdaad ;o) De lijstjes werden geschilderd, zodat ze beter bij de meubels passen en nu fleuren George, Harry, Sam en James de woonkamer op. Ik hoop dat we deze winter nog sneeuw krijgen, zodat we échte sneeuwmannen kunnen maken, maar deze kerels zijn alvast erg gezellig!

The fabrics are all scraps and the buttons were bought some time ago because I thought they would come in handy one day, and I guess I was right ;o) I painted the frames to fit my interior and now George, Harry, Sam and James are brightening up my home. I do wish for some snow, so we can make real snowmen, but uptill then, these cute guys will do just fine!Het patroon 'Snow Guys' is te koop in onze webwinkel (klik) en voor maar 3,95 euro excl verzending (4,95 euro voor niet-nieuwsbriefleden) vallen ze bij je op de deurmat.

The pattern 'Snow Guys' is available in our web shop (click) and for just 3,95 euro shipping not included (4,95 euro if you're not receiving our newsletter) they will arrive in your mailbox.

23 opmerkingen:

Anoniem zei

Het zijn superleuke kerels geworden!

Ellie's Quiltplace zei

@ Josée: dankjewel! Ik ben er ook helemaal *flieft* op. Ze staan zo gezellig!

inge zei

ze zijn heel erg leuk!

Anoniem zei

Schattige sneeuwventjes maarre laat de echte sneeuw maar wegblijven hoor! ;-)

Anoniem zei

Your snow buys are adorable Ellie. What a lovely gift for your friend in France.

Francien zei

Eeen heel gelukkig en gezond nieuw jaar Ellen en ik hoop nog meer van deze ideetjes als de snowguys...wat zijn ze leuk!! en volgens de weerman kun je ze na januarie nog laten staan want het gaat nog heel koud worden....ze zijn hartstikke leuk....
Ik probeer me ook steeds aan te melden voor je nieuwsbrief met een mailtje maar heb nog steeds niets ontvangen....misschien komt het bij jouw als spam in de mail....ik ga het voor de derde keer proberen...drie keer scheepsrecht misschien....dit is weer zo`n superleuk ideetje en je vriendin in Frankrijk zal er erg blij mee zijn........groetjes Francien.

Ellie's Quiltplace zei

@ Sommeke: van mij mag er wel wat komen. Zo'n witte wereld is zo mooi!

@ Ann: thank you. We both like snowman a lot!

@ Francien: wat raar dat de mails niet aankomen. Ik controleer ook altijd goed mijn spam, omdat je nooit weet wat er soms tegengehouden wordt, maar er is niks aangekomen... Nu gelukkig wel, dus ik zal je meteen toevoegen aan de nieuwsbrieflijst!

Luyten Gerd zei

Hoi Ellen,
Zulke "Snow Guys " zie ik ook wel zitten hoor ! wat een leukerds ! ik ben ook zo dol op sneeuw ! als kind vroeg ik als de dooi zijn intrede nam : "kunnen we de sneeuwman niet invriezen, dan kan ik er in de zomer toch naar kijken ?) !
groetjes
Gerd

AnitaS zei

Ze zijn erg leuk en zullen je kamer beslist opfleuren.

Ieke78 zei

Wat een superschattige snowguys! Hopelijk kunnen we dit jaar nog echte gaan maken...

Janet zei

O wat gezellig die kouwe kerels. Heb nu al zin om ze te bestellen, maar ja ik wil altijd zoveel dus nog maar even nadenken. Ze zijn prachtig.
groetjes Janet

Elzaan zei

Die sneewmanne is te oulik! Hulle lyk baie vrolik in hul raampies.

Anoniem zei

Wat gezellig je sneeuwmannetjes zo bij elkaar.....sneeuw of geen sneeuw het maakt niet uit bij deze vrolijke koppies......

Ellie's Quiltplace zei

@ Gerd: ik ben het helemaal met je eens hoor, sneeuwmannen zouden heel het jaar door moeten blijven staan. Een kotgenoot van ons heeft eens een brok sneeuw in de diepvriezer gelegd en daar een sneeuwman van gemaakt. Iedereen die de diepvriezer open deed schrok zich in eerste instantie kapot, want je had natuurlijk groenten verwacht in plaats van zo'n koude kerel ;o)

@ Ieke: dat hoop ik ook. Ondanks dat het voor het verkeer niet echt ideaal is, vind ik sneeuw wel heel mooi.

@ Janet: ze zijn ook super leuk om te maken, voor jezelf of voor een cadeautje. ZusJe heeft ook al een 'bestelling' bij mij geplaatst. Zij quilt zelf niet, maar vind ze ook zo schattig. Straks maar eens aan de slag om voor haar ook een setje te maken.

@ Elzaan: het staat zo gezellig, een beetje sneeuw binnen. Gelukkig is het niet zo koud als echte sneeuw ;o)

@ Marjolein: inmiddels heb ik al zo'n grote collectie sneeuwmannen dat echte sneeuw bijna overbodig wordt, LOL!

Fien zei

Ik moet eigenlijk niet meer kijken hier, er zijn altijd zulke leuke dingen te zien. b.v deze snow boys.
Appliqueren heb ik nog nooit gedaan, dus twijfel ik nog.
Groetjes Fien.

By Pastries zei

Wat een schattige sneeuwmannetjes! Nu nog sneeuw;-)

Quilting Moesje zei

Wat een grappige sneeuwmannen ...! en een goed idee van de tussenvulling.
Ik heb ook de repen afgekipte vulling bewaard voor evt bv kleine (quilt)kussentjes maar appliceren had ik niet aan gedacht !

Groetjes,
Simone

Ellie's Quiltplace zei

@ Fien: ik vind het heel leuk om te doen. Het is niet zo moeilijk en bij het patroontje zit een duidelijke uitleg. Moest je toch vragen hebben, dan mag je ons ook altijd mailen. Het leuke aan appliceren is dat het het quilten weer zoveel extra mogelijkheden geeft!

@ Patricia: voorlopig is er enkel veel regen en storm. Ook prima quiltweer ;o)

@ Simone: ik vind dat de tussenvulling voor sneeuwmannen een heel leuk effect geeft. Zo is het net iets anders dan anders.

Shirley zei

Wat zijn ze enig Ellie, zo mooi afgewerkt, en helemaal af met de lijstjes! Mm, ik vind sneeuw wel mooi hoor, maar zo akelig glad op de weg.

Barb zei

Sooo cute!

Anoniem zei

Wat een goed idee zeg, om daarvoor je restjes tussenvulling te gebruiken! (Heb ik ook nog liggen!)

Ellie's Quiltplace zei

@ Shirley: vorig jaar ben ik te voet naar het werk gegaan, door de sneeuw. Met de fiets was het niet te doen. Ik moet gelukkig niet zo ver wandelen (3,5 km).
Voor het verkeer is de sneeuw inderdaad niet zo handig, maar ik vind zo'n witte wereld werkelijk schitterend!

@ Barb: thanks for visiting my blog!

@ Marian: een restje katoenen vulling gooi ik nooit weg, je weet nooit waarvoor het van pas kan komen!

Rosi zei

Que bellos trabajos realizas, muchas felicidades. Deseo para ti y los tuyos un año lleno de amor, salud, pa y bendiciones que perduren mucho tiempo.

Saludos.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...