9 december 2011

Weer opgepakt...

Ik weet één ding: als ik begin aan een quilt, moet ik eraan verder werken tot hij klaar is. Ik moet niet teveel andere dingen tussendoor doen, want dan belandt mijn quilt sowieso op de UFO-stapel.

I know one thing: if I start working on a quilt I have to keep working on it 'till it's finished, and not pick up too many other projects, or my quilt will surely end up as an UFO.


Hoe meer ik nadenk hoe dat nu eigenlijk komt, hoe minder dat ik weet waarom ik mijn UFO's niet afmaak. Het is niet zo dat ik het niet leuk vind om eraan te werken, of dat het patroon saai is, of dat ik het doorquilten niet leuk vind. Helemaal niet zelfs.

The more I think about it, the less I understand why I don't finish my UFO's. It's not that I don't like them or that the pattern bores me, or that I don't like to quilt them. It's none of that at all.


Twee jaar geleden begon ik aan een nieuwe quilt, genaamd 'In The Fields'. Jacqueline vroeg me om een quilt te ontwerpen met de 'Old Primrose Inn' stoffen, die net nieuw waren binnengekomen. Ze vroeg of ik de quilt voor januari wilde klaar hebben, zodat hij op de Open Dagen kon hangen. Maar het was al december en omdat ik al mijn quilts met de hand maak, was het een 'mission impossible' om de hele quilt op tijd klaar te hebben.

Two years ago, I started working on a new quilt, called 'In The Fields'. Jacqueline asked me to design a quilt with the newly arrived 'Old Primrose Inn' fabrics, which had just arrived. She asked me to finish the quilt before January, for the Open Door Days, but since it was already December and I make each of my quilts by hand, finishing the complete quilt in time was a 'mission impossible'.


De top van de quilt was klaar voor de Open Deurdagen van januari 2010 en de quilt hing enkele weken in de winkel van Jacqueline. Ondertussen begon ik aan een nieuwe quilt. En ondanks dat ik het een heel mooie quilt vind, belandde 'In The Fields' in de UFO stapel.

I finished the top, which was showed at the Open Door Days in January 2010. Jacqueline displayed it in her shop for a few weeks and in the meanwhile, I started on a new project. Though I loved the 'In The Fields' quilt, the top ended up in my UFO pile.


In de zomer van 2010 pakte ik de quilt weer op: hij werd opgespannen en ik begon met quilten. Maar het was veel te warm en de quilt werd weer opzij gelegd. Tot nu. De afgelopen paar maanden ben ik dingen aan het afmaken. Zowel quilts waar ik aan bezig was (Angel Blessings, In The Meadow..., Stitching For Christmas Mini Quilt), alsook de Rudolf-UFO voor ZusJe. 'In The Fields' zal de volgende UFO zijn die afgemaakt wordt. En hoewel ik niet aan nieuwjaarsvoornemens doe (daar kan ik me toch niet aan houden), weet ik zeker dat deze quilt binnenkort aan de muur zal hangen.

Fijn weekend!

I picked it up again in the Summer of 2010, when I basted the quilt and started quilting it. But it was way too warm then and again I layed it aside. Untill now. For a few months already, I'm in a finishing mood: I have finished some projects which I was working on already (Angel Blessings, In The Meadow..., Stitching For Christmas Mini Quilt), and the Rudolf-UFO for ZusJe. 'In The Fields' will be the next UFO to finish. Although I don't make any New Years resolutions, since I never seem to be able to stick to them, I'm sure I will hang this quilt on the wall soon. 

Have a nice weekend!

13 opmerkingen:

Annelies zei

Goed van je !

Fijn weekend.

Vlijtige Handjes zei

Een goed voornemen. Ik schrik altijd nog als ik al die blauwe lijnen zie. Veel plezier bij het afmaken.

quilting Jeannet zei

Het blijft een prachtige serie Ellen, ik had hem destijds ook gekocht voor de POP,s, ehhh, ook nog niet doorgequilt......misschien een ideetje voor de kerstdagen.....

mieke zei

Toch wel een mooie.
Die blauwe lijnen, teken jij met een wateroplosbare stift ?
De lijnen zijn zo dik !?!?!
grtjs Mieke

Ellie's Quiltplace zei

@ Annelies: die UFO's moeten maar eens afgemaakt worden. Het is zonde dat ze blijven liggen!

@ Anita: de blauwe lijnen gaan er prima uit in de was. Ik heb er nog nooit problemen mee gehad. Ik doe mijn quilt wel in een handwasje of in de wasmachine. Als je hem natspuit om de stift eruit te krijgen, verdwijnt de stift maar oppervlakkig en kruipt hij in de tussenvulling. Hij kan dan later weer tevoorschijn komen. Als je je quilt wast, is alle blauwe stift helemaal weg.

@ Jeannet: ik ben ook nog steeds weg van de stoffen! Ik heb nog restjes voor een klein quiltje, voor ooit. De POP is volgens mij een prima werkje voor de Kerstdagen!

@ Mieke: de dikte van de lijnen valt wel mee hoor, de foto is gewoon van dichtbij genomen :o)
De lijnen van de vlinder zijn wat dikker, omdat ik hiervoor een mal heb omgetrokken en met al die bochten, blijft de stift soms wat langer op de stof staan. Als de quilt af is gaat hij in de wasmachine en dan is al het blauw weer verdwenen.

Anoniem zei

Wat een mooie stoffen ellen, dat zou toch werkelijk zonde zijn als die nog een jaar of wat in de AFFO-mand zou verdwijnen. Ik wacht af tot je het (aan de muur hangend) laat zien hoor! ;o)

Hier trouwens ook het één en ander niet af en op de stapel. Ik ga er ook maar eens voor zitten, want er zitten (ook zoals jij aangeeft) leuke werkjes bij!

Fijn weekend!

Marie-José H zei

Ja, het is een prachtige serie. Ze wachten ook nog steeds op mijn handen om verwerkt te worden:-) Ik ken dat, niet te veel tegelijkertijd want anders komt het niet af.

Jasmijn zei

Wat een mooie stoffen!! en veel succes met je ufo's hoor. Maar ja wie heeft die nu niet hihihi

Anoniem zei

Er is ook zoveel leuks en zo weinig tijd.
Succes ermee.

Fien zei

Met zulke mooie stoffen is het denk ik een feest om aan te werken.
Als het begin maar weer gemaakt is.
succes!
Groetjes Fien.

Ellie's Quiltplace zei

@ Monique: het is zo zonde om die werkjes te laten liggen. Je hebt er toch je tijd en materialen in gestoken en het is niet zo dat de werkjes niet leuk zijn. Waarom dan niet afmaken, zodat je ervan kan genieten?

@ Jasmijn: ik denk dat we er allemaal wel minstens één hebben liggen. Bij mij is het een grote doos vol, en dat vind ik toch net wat teveel! Haha!

@ Josée: dat is zeker waar, maar als we al dat leuks waar we aan bezig zijn ook echt zouden afmaken, dan hebben we nog altijd weinig tijd, maar wel veel leuks om van te genieten!

@ Fien: ja, ik heb echt het gevoel dat ik weer helemaal vertrokken ben met deze quilt. Ik denk niet dat hij nog in de UFOstapel zal verdwijnen.

Terray zei

Hoi Ellen,

Wel meegelezen maar nog niet gereageerd.....maar wat heb je voor deze quilt toch weer lieve stofjes gebruikt! Helemaal op zijn Ellens laat maar zeggen. Ik houd er wel van ;-)
Zonde dat hij zolang op de stapel heeft gelegen, maar volgens mij gebeurd dat bij zovele.....Succes verder met afmaken. Het gaat je vast lukken!!

Lieve Groetjes
Tertia

Ellie's Quiltplace zei

@ Tertia: ik ben ook dol op de kleuren. Ik heb zelf nog een paar stukjes extra gekocht, zodat ik die, samen met de restjes van deze quilt, in een poppenquiltje kan gebruiken. Maar eerst deze maar eens afmaken. Raar dat het soms zo lang blijft liggen, want het is helemaal niet meer zoveel werk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...