13 december 2011

Vlinders...


Ik probeer altijd om het 'perfecte' quiltmotief te vinden voor mijn quilts. Soms is dat gemakkelijk, andere keren moet ik verschillende dagen denken en tekenen voor ik een patroon heb waarover ik tevreden ben.

I always try to think of the 'perfect' quilting pattern for my quilt. Sometimes it's easy, sometimes I'm thinking and drawing for days before I find the right pattern.


Bij 'In The Fields' was het niet gemakkelijk: ik had echt geen flauw idee hoe ik hem door moest quilten. Rechte lijnen of een raster zouden de top geen eer aandoen. Mams vond een mooi patroon voor het middendeel en ik heb het wat aangepast zodat het precies in de blokken past. En op internet vond ik een plaatje van een vlinder dat perfect was voor de rand. Ik heb de vlinders verbonden door een 'vliegroute', zo is de rand straks stevig doorgequilt.

'In The Fields' was a hard one: I really didn't know how to quilt it. Straight lines or a grid wouldn't do justice to the pattern. Mams came up with a lovely pattern, which I changed a little to fit the patchworkblocks, and I found an image of a butterfly on the internet, which I used for the border. I connected the butterflies with a 'flying route', this way the border will be quilted firmly.Het patroon heb ik met de bekende blauwe stift in de rand getekend, maar helaas is de stof heel donker en ik kan de lijnen met lamplicht niet zien. Zelfs met daglicht is het soms moeilijk om het patroon goed te zien. Daarom heb ik het overgetrokken met een wit kleurpotlood. Zo is het patroon duidelijker zichtbaar en het potlood kan gemakkelijk weer uit de quilt gewassen worden. Het enige nadeel is dat het witte potlood ook snel weggeveegd wordt tijdens het quilten, daarom trek ik elke keer maar een paar vlinders over.

I drew the pattern with the blue water erasable pen, but unfortunately, the fabric is too dark and I can't see the pattern by lamplight and even by daylight some parts of the pattern are hard to see. Therefor I've traced the pattern with a white drawing pencil. This way, the pattern is way more visible and the pencil can be washed out easily. The only disadvantage is that the white pencil is whiped out easily while quilting, so I trace only a few butterflies at a time.


Kijk, hier zie je de achterkant, daar is het quiltpatroon goed te zien. Ik ben helemaal verliefd op de roze stof en omdat er in de top van de quilt niet zoveel roze voorkwam, móest ik deze stof gewoon voor de achterkant gebruiken :o)

Look, here's the back of the quilt. The quilting pattern shows very well. I absolutely love the pink fabric and since it didn't appear to much in the top, I just had to use it for the back of the quilt :o)


Ondanks dat ik mijn quiltring vanwege al die gebogen vlindervleugeltjes behoorlijk wat moet draaien, vind ik het wel de moeite waard. Immers, vlinders horen nu eenmaal 'in the fields' ;o)

Veel quiltplezier!

Eventhough I have to turn and turn and turn my quilting hoop, because of all these curved butterfly wings, I do think it's worth the effort. After all, butterflies do belong 'in the fields' ;o)

Happy stitching!

19 opmerkingen:

Irena zei

wauw Ellie,iedere keer sta ik weer verbaast naar je blog te kijken, indrukwekkend,nog eens wauw,veel liefs irena

Vlijtige Handjes zei

Helemaal leuk, fladderende vlinders over een quilt. Ik vind het altijd weer bijzonder om twee 'verhalen' in een quilt verwerkt te zien.
Groetjes Anita

Terray zei

Wat laat je me weer meegenieten met dit moois......Ik vind het nu al een plaatje!

Lieve Groetjes
Tertia

Nicky zei

heel mooi :))

knuffs

AnitaS zei

Wat wordt je quiltpatroon mooi. Goed gekozen die vlinders.

Nanske zei

Hey, wat een fantastische vlinders zijn dat...dit word weer een echt succesverhaal ;-)

Anoniem zei

Het ziet er prachtig uit.
Lastig is dat als je patroon verdwijnt.
Succes.

Anja.M zei

Heel mooi gedaan Ellen.
Je hebt ook White Marking Pen van Clover daar werk ik altijd mee op donkere stof die kun je eruit strijken.

Roos zei

Zo heb je ook een hele gezellige achterkant...
Groetjes Roos

Anoniem zei

Wat een ontzettend mooi idee! Super!

ria vogelzang zei

Prachtige vlinders. Ellie!! Wat een goed idee!
Zelf probeer ik ook altijd een passend patroon te vinden; valt soms echt niet mee. Maar zo is het wel een uitdaging en echt iets van jezelf!
Veel plezier! Het ziet er schitterend uit!

Wieke van Keulen zei

Prachtig, Elly en wat knap dat je achterkant er ook zo mooi gequild uitziet.

Ellie's Quiltplace zei

@ Irena, Tertia, Vero, Monique: dankjewel *bloos*

@ Anita, AnitaS, Nanske: ik ben zelf ook helemaal weg van de vlinders. Ze geven een leuk, speels effect aan de rand en het is weer eens iets anders dan (overigens vind ik dat ook prachtig) een gerasterde rand, of boogjes.

@ Soyee: gelukkig biedt het witte potlood een goede oplossing. Echt erg is het niet hoor, om het patroon over te trekken. Het is niet veel werk en dan kan ik tenminste met een duidelijk zichtbaar patroon aan de slag!

@ Anja: bedankt voor de tip!

@ Roos: vroeger gebruikte ik altijd een wit stofje voor de achterkant, maar ik ben van gedachten veranderd en ik vind dat de achterkant van een quilt ook mooi mag zijn. En een mooi achterkantstofje uitkiezen is helemaal geen straf ;o)

@ Ria: een quiltpatroon maakt een quilt nog zoveel mooier en daarom vind ik het belangrijk om iets te kiezen dat helemaal naar m'n zin is. Soms is dat een patroon uit een boek, soms bedenk ik het zelf. Maar zeker is dat je er tevreden over moet zijn, want het is niet alleen het patchwork dat je ziet als je quilt af is!

@ Wieke: dankjewel! Voor mij moet de achterkant net zo mooi zijn als de voorkant, ik ben nogal een pietje precies. Veel mensen hebben kleine steekjes aan de achterkant, maar door de quiltnaald schuin naar achteren door de 3 lagen naar beneden te steken, krijg je ook aan de achterkant keurige steekjes.
Natuurlijk helpt 16 jaar quiltervaring ook wel wat ;o)

Karen zei

Mams had an excellent idea!

carine zei

helemaal af, zo'n mooi quiltwerk en je idee om vlinders te gebruiken naast andere motieven maakt het vrolijk en speel , echt te gek! Proficiat!! Groetjes uit Brugge Carine

Ellie's Quiltplace zei

@ Karen: I totally agree ;o)

@ Carine: dankjewel. Ik hou wel van wat afwisseling. Het is een leuk werkje om in het midden de 'strakkere' vormen te quilten en daaromheen zo'n gezellige vlinder-slinger.

Anoniem zei

Het quiltwerk ziet er super uit, mooi gekozen om deze vlinders er in te quilten.

Carin zei

Mooie stofjes zitten in die quilt en je quiltwerk is fantastisch !!

Ellie's Quiltplace zei

@ Gert: dankjewel. Meestal kies ik voor iets 'abstractere' patronen: golven en lijnen, maar ik ben zelf ook heel tevreden met de vlinders. Het geeft het iets speels.

@ Carin: dankjewel. De stoffen zijn van Blackbird Designs. Die zijn elke keer weer prachtig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...