27 oktober 2011

Tussendoortje...


Tussendoor het werken aan mijn engelenquilt en het afmaken van het Mini Quiltje van november, heb ik een klein beginnetje gemaakt aan dit schattige werkje van de speldenkussenclub van The Log Cabin.

In between working on my angel quilt and finishing up the November Mini Quilt, I made a little start at this fun project: a pincushion from The Log Cabin's pincushion club.


Ik heb heel lang maar 1 speldenkussen gehad. Deze was van Mams en ik kreeg hem van haar toen ik begon met quilten. Ik was toen 10 jaar, en ik voelde me een echte quiltster, en daar hoort natuurlijk ook een eigen speldenkussen bij! ;o) Het laatste jaar is mijn speldenkussencollectie uitgebreid naar 3 stuks. Volgens mij ontwaakt er een speldenkussenverslaving in mij, want toen ik deze zag staan moest er gewoon een pakketje van mee naar huis!

I used to have only 1 pincushion. It belonged to Mams and she gave it to me when I started quilting. You see, since I was 10 years old back then, and I felt like a real quilter, I did have to have a pincushion of my own! ;o) Now over the last year, my pincushion collection has grown up to 3. I feel a small pincushion-addiction coming up, because when I saw this one, I just couldn't resist!


Zoals altijd hebben Jacqueline en Sybil een keurig pakketje samengesteld en het nodigt echt uit om ermee aan de slag te gaan. Het eerste deel, het gras, is gemaakt van groene vilt, dat ik met de festonsteek op het witte vilt naai. De bloemen moeten wachten tot morgen, want vanavond komen de dames voor de 2e applicatieles. We gaan verder met het Sunbonnet Sue blok en ik ben benieuwd hoe het de dames na 2 weken oefenen afgaat!

Fijne dag!

As always, Jacqueline and Sybil composed the kit with great care, and it really invites you to start working on it right away. The first part is the grass, and I'm adding the green felt to the white with a blanket stitch. The flowers will have to wait untill tomorrow, because tonight is the second lesson of the appliqué course. We're going to continue working on our Sunbonnet Sue block and I'm curious to see the progress everyone made over the last 2 weeks!

Have a nice day!

20 opmerkingen:

Gert zei

Wat een lief speldenkussen gaat dit worden. Veel plezier ermee.

AnitaS zei

Wat wordt het een mooi en bijzonder speldenkussen. Daar zou je vanzelf tooch aan het sparen slaan.

Hubertine zei

Wat een dropje!!!!
Groetjes, Hubertine

quilting Jeannet zei

Wat een leukertje is dit weer Ellen, fijn om mee te werken met het wolvilt.

groetjes, Jeannet

Phebe and Jane zei

Wat een schatje.
Groetjes, Marian

Birgitte aka Bietje zei

Wat een schattig ding he. Hier staat ie al te pronken. Ook al gebruik ik hem niet, hij staat erg mooi op de schouw.

Anoniem zei

Wat een leukerdje .....

Fien zei

Ik kan me helemaal voorstellen dat je daar voor gezwicht bent.
Hij is echt heel schattig.
Groetjes Fien.

Ellie's Quiltplace zei

@ Iedereen: ik freubel eigenlijk liever met lapjes. Al die hebbedingetjes vind ik wel leuk om te zien, maar vaak moeilijk om te maken (*terugdenkend aan de Noorse beschrijving van de Tilda engelen*, niet echt een aanrader als je nog nooit zoiets gedaan hebt én niet graag met de naaimachine werkt...).
Maar dit ziet er allemaal super duidelijk uit, dus wilde ik best een poging wagen! En wie weet, volgen er nog wel veel meer speldenkussens ;o)

Vlijtige Handjes zei

Het is een schatje. Die neem je graag mee.

Irena zei

lekker werkje voor een avondje,ja jij ik toch wel drie hi hi,maar wel leuk,groetjes irena

Terray zei

Hoi Ellen,

Wat een enig speldenkussentje. Kan me helemaal voorstellen dat je ervoor was gevallen ;-)

Ik wens je morgen veel plezier met de applicatieles. Zo jammer dat je ver van mij vandaan woont :-(

Groetjes
Tertia

Guusje, zei

Dat is een leuke, die nodigt ook wel uit om hem te gaan maken. Veel plezier hierbij.

Ellie's Quiltplace zei

@ Anita, Irena, Guusje: om hem te maken nodigt hij zeker uit! Maar of ik hem ook ga gebruiken? Ik denk dat ik hem gewoon voor de sier hou ;o)

@ Tertia: dat is zeker jammer! Het was weer ontzettend gezellig op de les. Iedereen heeft goed zijn best gedaan en er worden mooie blokken gemaakt. Over 2 weken komen de dames nog eens langs voor een andere cursus en ze hebben beloofd dan het eindresultaat te laten zien. Ik ben benieuwd!

ria vogelzang zei

Dat wordt een heel prachtig speldenkussen! Geniet ze!

Anoniem zei

Een schatje is het!
Goe weekend Ellen!

Roos zei

Die is leuk Ellen....
Groetjes Roos

Carin zei

Wat een leukerd wordt dit !!

Ellie's Quiltplace zei

@ Ria, Yvonne, Roos, Carin: Dank je! Genieten doe ik zeker. Er zijn alweer een paar bloemetjes bijgemaakt. Het is een erg leuk werkje om te doen. Met vilt is eens iets anders dan met stof.

Karen zei

A very lovely pincushion!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...