18 oktober 2011

Over lettertjes en piramides...


Kijk, daar zijn mijn piramideblokken. Fijn he, zo'n stapel blokken. Maar als ik eerlijk ben zie ik ze liever samen in een quilt ;o)

Look at all these pyramid blocks. They're lovely, aren't they? But although I love the sight of a pile of patchwork blocks, I prefer them sewn together in a quilt :o)


Een tijdje geleden had ik al beslist om de blokken op deze manier aan elkaar te zetten, dus moest ik op zoek naar achtergrondstof. Ondanks dat ik veel restjes heb, heb ik niet genoeg witte restjes, want zelfs het kleinste stukje achtergrondstof wordt in een quilt gebruikt, voor bijvoorbeeld een klein stitcheryblokje,... Bovendien denk ik dat eenzelfde achtergrondstof mooier zou zijn: zo komen de piramideblokken mooier tot hun recht.

I planned to sew the blocks together like this, so I had to look out for some background fabric. Although I have many scraps, I don't have enough white ones, since I use even the tiniest piece of background fabric in my quilts since a piece this size could make a lovely stitchery block,... Besides that, I think a single background fabric would be better, since all attention will go to the piramid blocks.


Samen met Mams en Jacqueline koos ik voor deze wit op wit, met kleine letters erop. Hoewel de letterstof toevallig gekozen is, vind ik de symboliek wel mooi: de letters staan voor de verhalen die deze quilt vertelt. Verhalen over quilts waarin deze stoffen voorkomen, herinneringen van toen ik nog klein was,...

Together with Mams and Jacqueline, I chose this lovely white on white, with tiny letters on it. Although not chosen on purpose, I do love the symbolism of this fabric: the letters represent the stories these pyramid blocks tell us. Stories about quilts they were used in, memories of when I was a child,...


Nu ben ik zo iemand die maar moeilijk kan wachten om, eenmaal dat ik de materialen heb, ergens mee aan de slag te gaan, dus heb ik de eerste witte piramides al op de stof getekend en uitgeknipt. Er zitten nog maar een paar blokken aan elkaar, maar het ziet er mooi uit. Het begint nu echt op een quilt te lijken! ;o)

Veel piramideplezier!

Now, I'm the type of person who can't wait to get started, once I have all the materials for a quilt, so I cut out the first few white pyramids. I've sewn only a few blocks yet, but I do love the result. It's starting to look like a quilt now! ;o)


Happy stitching!

27 opmerkingen:

inge zei

ja, nu ga je 'snel' een echte quilttop zien verschijnen! 't wordt mooi!

Anoniem zei

De piramides zien er heel vrolijk uit; het zijn net feestelijke vlaggetjes.
Die achtergrond met lettertjes is erg leuk. Volgens heb ik deze ook in mijn pinwheel project verwerkt.
Succes.

Annelies zei

Wat zijn het een leuke blokjes Ellen !

Irena zei

prachtig,jij ben snel,groetjes irena

Nardy zei

Dat ziet er leuk! De stofjes komen mooi uit met deze achtergrondstof. Groetjes Nardy

Guusje, zei

O wat heb je een mooie achtergrondstof gekozen. Hij wordt werkelijk prachtig.

Anoniem zei

wat wordt het mooi. Ik volgens alles van dichtbij want zoals je weet ben ik ook gevallen voor die blokjes. Hoeveel maakte je er nu al?
En met dat wit ertussen wordt het leuk.
Gratienne

Carin zei

Meid... dit gaat een fantastische quilt worden !!!

Elzaan zei

Dit lyk baie goed. Die "background" materiaal is goed gekies!

Ellie's Quiltplace zei

@ Inge, Annelies, Irena, Nardy, Petra: die losse blokken zijn ook altijd een mooi zicht, maar zo aan elkaar heb je toch een beter idee van hoe het gaat worden!

@ Soyee, Elzaan: ik heb een groot stuk letterstof gekocht. Het is zo'n mooie lap, als ik stof overhoud, kan ik die altijd nog wel ergens voor gebruiken.

@ Carin: ik ben er ook helemaal verliefd op. En het fijne is, dat het meteen ook zo'n opgeruimd gevoel geeft! Een slinkende voorraad restjes en een mooie quilt als resultaat, wat willen we nog meer ;o)

@ Gratienne: ik ben heel benieuwd naar jouw blokjes. Maak je ze in de kleuren van je samplerquilt, of vanalles door elkaar?
Ik heb nu ongeveer 80 blokjes.

Anoniem zei

Wat wordt het mooi de kleurige en witte piramides samen......leuk het proces te kunnen volgen zo.
groetjes Marjolein

Anoniem zei

Woooow, al 80 piramidekes! Mooi zo, al verwerkt!

Anoniem zei

Woooow, al 80 piramidekes! Mooi zo, al verwerkt!

Anoniem zei

Hallo,

mooi hoor.Je hebt me op het idee gebracht om de blokjes te gaan maken van 5 cm.
Het is erg leuk om te doen.

Groetjes Coosje

Elly's freubel hoekje zei

Ziet er super uit Ellen ook je verhaal achter de letterstof leuk als alles zo bij mekaar matched
Je eerst lichte lapjes tussen de piramides zien er super uit!
Enne ik heb er HELEMAAL geen last van als ik nieuwe dingen heb on ze te laten liggen ;o)))
Freubelgroet, Elly

Phebe and Jane zei

Wat een leuke quilt wordt dit. De witte achtergrond staat er mooi bij.
Groeten,
Marian

Ellie's Quiltplace zei

@ Marjolein: de stoffen geven een mooi contrast. Zo komen alle piramides mooi tot hun recht. Ik heb ook even over een meer ecru stof gedacht, maar ik vond de witte (het is niet echt spierwit) toch mooier.

@ Yvonne: het gaat best snel. Het is dan ook een heerlijk werkje om te doen.

@ Coosje: ik ben heel benieuwd!

@ Elly: nieuwe dingen gaan meteen de kast in en komen er pas uit als al het andere af is he? ;o)

@ Marian: dankjewel! Hij is ook ontzettend leuk om aan te werken. Ik ben al aan het denken hoe ik hem door ga quilten, maar daar ben ik eigenlijk nog lang niet aan toe ;o)

Fien zei

Dit wordt een hele vrolijke quilt.
Groetjes Fien.

Ellie's Quiltplace zei

@ Fien: de blokjes die ik nu aan elkaar heb genaaid zijn vrij licht en vrolijk, maar ik heb ook blokken in warme, donkere kleuren. Ik ga ze allemaal door elkaar in de quilt steken. Het wordt zo een leuke mengelmoes!

Plakhuis zei

Je hebt prachtge piramides gemaakt. Wordt vast weer een prachtig geheel. Ik zou zelf alleen voor de snelle methode hebben gekozen. Stroken aan elkaar driehoeken snijden en hup aan elkaar. ;-) Maar gelukkig zijn we allemaal anders.

Ellie's Quiltplace zei

@ Heleen: werken met stroken kan ook heel goed, maar in mijn geval is dat niet mogelijk. Ik werk met restjes die soms niet groter zijn dan 3 x 3 cm, en dan is het aan elkaar naaien van stroken nogal lastig ;o)

Karen zei

The letter fabric is perfect, can't wait to see more!

Ellie's Quiltplace zei

@ Karen: thanks! I can't wait to see more either ;o)

Anoniem zei

Mooi dat je de tussenpyramides in dezelfde stof maakt: hierdoor komen je eigen pyramides beter uit. Mooie stof heb je gekozen: dat gaat een prima quilt worden.

Ellie's Quiltplace zei

@ Gert: dankjewel. Ik ben ook heel tevreden met de achtegrondstof. Ik heb er verschillende stoffen bij gehouden, maar deze was de mooiste. Zo'n wit op wit geeft een mooi resultaat en gaat ook nooit vervelen.

Marga (MarPie) zei

Schitterend zoals ze er nu uit zien. Ze waren natuurlijk al leuk maar met deze achtergondstof komen ze nog meer tot hun recht.

Groetjes,
Marga♥

Ellie's Quiltplace zei

@ Marga: nu begint het echt ergens op te lijken ;o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...