7 oktober 2012

Van schets tot...


Gisteren, terwijl de regen met bakken uit de hemel kwam, maakte ik een beginnetje aan mijn sneeuwmannenquilt. Zoals ik eerder al schreef ben ik er nog niet helemaal uit hoe de rest van de quilt gaat worden, dus beperkte de voorbereiding zich voorlopig tot het middenblok. Normaal gezien zijn mijn schetsen echt geschetst en zien mijn sneeuwmannen eruit als een soort Barbapapa, maar deze keer was de schets perfect. Ik heb hem dan ook ingescand en vergroot in plaats van hem in het juiste formaat na te tekenen, zoals ik gewoonlijk doe.

Yesterday, while the rain was pooring down, I made a start on my new snowman quilt. As I wrote before I wasn't quite sure about the design, so I started with the centre block. Usually, my sketches are real sketches and snowmen mostly look like some sort of Barbapapa, but this time, my sketch was just perfect. So instead of redrawing it in the right size, which I normally do, I scanned and enlarged it.


Sinds mijn vorige berichtje, waarin ik enkel de stoffen maar liet zien, heb ik verschillende reacties en e-mails gekregen met de vraag of het patroon ook in de webwinkel komt. Ik voel me vereerd dat jullie al om het patroon vragen, voordat ik zelfs nog maar een ienie mini stukje van de quilt heb laten zien *Ü* Dus, voordat ik met het middenblok aan de slag ging, schreef ik eerst het patroon. Zo kan ik het tijdens het maken van de quilt nakijken en eventuele fouten verbeteren.

Sincy my last post, in which I only showed you the fabrics, I already received comments and e-mails if the pattern would be available in our web shop soon. I'm quite honored that you've been asking for the pattern before you've even seen the tiniest bit of the quilt *Ü* So, before I got started with the centre block, I wrote the pattern. This way, I can check it for errors while making the quilt.


En dit is een foto van het middenblok. Ik heb de stofjes op de achtergrond gestreken. Ik heb deze keer weer eens gekozen voor appliceren met vliesofix, in plaats van appliceren op de onzichtbare manier. Ik vind dit altijd een leuke techniek om te doen en die kleine festonsteekjes geven de quilt een gezellige country uitstraling. En, wat vind je er tot nu toe van?

Veel quiltplezier!

So here's a picture of the centre block. I ironed the fabrics on the background. I decided on using fusible webbing appliqué over the traditional appliqué method. I love that technique and it gives the quilt such a cute and cozy country look. I do hope you'll like the result so far!

Happy stitching!

13 opmerkingen:

Grit zei

Sehr schön.
Liebe Grüße Grit

inge zei

veelbelovend!

Annelies zei

Dat ziet er al heel leuk uit !

Roos zei

Geweldig.... :o)
Groetjes Roos

Quiltendewilma zei

Ze blijven leuk de kouwe karels,...

Erica zei

Is nu al leuk, ben erg benieuwd naar de hele quilt!

GRANNY'S HOUSE zei

Ik moet toch ook eens zo'n sneeuwman gaan maken, ze zijn zo leuk.

Groetjes
Ines

Anoniem zei

Dit lijkt weer een heel mooi te worden.
Net als de Winterbom,maar die moet helaas wachten-snik.Heb een slijmbeursontsteking en ja,dan gaat het niet zoals ik wil!
een zonnige zondag en veel succes met de sneeuwman
groetjes,Truus uit Drenthe

Terray zei

Wat mooi dat je ons laat meelezen hoe een patroon tot stand komt. Ik geniet zo van jouw creativiteit Ellen!
Ik maak alleen maar na, een patroon ontwerpen dat kan ik (nog) niet. Wel zitten er soms leuke ideetjes in mijn hoofd, maar mijn handen krijgen dat toch anders op papier.
Leuk dat er nu ook een sneeuwmannen-engel variant komt ;-)
Groetjes
Tertia

Ellie's Quiltplace zei

@ Grit: Danke schön!

@ Inge, Annelies, Roos: dankjewel :o)

@ Wilma: ze gaan nooit vervelen. Ik heb er al verschillende, maar er kunnen er altijd nog nieuwe bij!

@ Erica: het wordt een gezellige winterse quilt. Intussen heb ik al wat meer zicht op de randen. Daar komt ook nog wat applicatie in, maar hoe of wat, dat moet ik nog uittekenen.

@ Ines: ze zijn zo gezellig, al die sneeuwmannen! Ik maak de mijne van tussenvulling, dan ziet hij er lekker zacht uit.

@ Truus: Dat klinkt niet fijn. Heel veel beterschap!

@ Tertia: ik ben altijd al graag aan het tekenen geweest, misschien dat dat ook een rol speelt. Ik had al vaker een sneeuwman-engel getekend, maar het was er nog niet van gekomen er ook echt een te maken. Nu dus eindelijk er maar eens mee aan de slag!

Carin zei

Dat ziet er nu al prachtig uit !!

Oja ... ik heb eindelijk de top af van de Autumn wedding ring (naar jouw patroon Juliet's wedding ring) en ik vind het een plaatje !!

Daniëlle zei

Een kouwekereltjes quilt is altijd leuk! Ziet er prima uit tot nu toe! liefs, Daniëlle

Ellie's Quiltplace zei

@ Carin: leuk! Ik ben heel erg benieuwd. Ik weet nog dat je prachtige stoffen had gekozen!

@ Daniëlle: ze gaan nooit vervelen. Zometeen weer wat steekjes, en dan hopelijk een beginnetje maken met de rand.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...