1 februari 2012

'n Beetje lente...

Ondanks dat het buiten vriest en we zelfs een beetje sneeuw hebben gehad, zit de lente toch al in de lucht! Ik hou van de winter, maar ik vind het ook altijd fijn om de natuur weer tot leven te zien komen.

Despite it's freezing outside and we've even had some snow, I do sense spring in the air! Eventhough I love winter, I'm always happy to see nature come alive again.


En om dat te vieren, hebben we 2 nieuwe patronen. Nou ja, niet helemaal nieuw, want als je lid bent van de Mini Quilt Club, herken je ze misschien. Vanwege alle leuke reacties op beide quiltjes, zijn de patronen nu ook los te koop in onze webwinkel.

To celebrate spring, we present 2 new patterns. Well, not completely new, because if you joined the Mini Quilt Club, you might recognize them. Because of all the nice comments on both quilts, the patterns are available in our web shop now.


De eerste is 'Miss Daisy' en het is een van mijn favoriete mini quiltjes. Ondanks haar kleine formaat (34 x 34 cm), heeft ze een groots effect. In mijn huis hangen verschillende (grotere) quilts, maar Miss Daisy krijgt altijd alle aandacht en bewondering! Ik hang het quiltje graag aan de muur, maar het staat ook heel leuk op tafel, met een kaars of bloemen erop.

The first one is called 'Miss Daisy' and it's one of my favorite mini quilts. Despite the small size (34 cm x 34 cm), it has a great effect. Eventhough my house is filled with other (larger) quilts, Miss Daisy gets most of the attention and appreciation! I like to display Miss Daisy on my wall, as well as on the living room table, with a bright colored candle or some flowers on it.


'Petunia' is gemaakt van enkele fat quarters en wat restjes uit mijn voorraad. Ik koop graag een fat quarter van stoffen die ik mooi vind, maar vaak belanden die, ongebruikt, in mijn voorraad. Maar dit quiltje is perfect om enkele van die stoffen op te gebruiken. Petunia is een combinatie van patchwork en applicatie met vliesofix, en in het midden van de bloemen zijn kleine knoopjes genaaid (als je nog nooit geappliceerd hebt moet je het zeker eens proberen. Het is makkelijk en ontzettend leuk!). Naast een gezellig muurquiltje, is Petunia ook heel leuk als mini tafelkleedje. Je hebt het waarschijnlijk al eens op mijn blog voorbij zien komen.

'Petunia' is made from some fat quarters and scraps from my stash. I like to buy a fat quarter of fabrics I like, mostly to see them end up in my stash, unused. But this little quilt is perfect to use some of these fabrics. Petunia is a combination of patchwork and fusible webbing appliqué, finished with a button in the centre of the flowers (if you haven't appliquéd before you must definately try it. It's easy and fun!). Besides displaying it on the wall, Petunia also makes a lovely table quilt. You might have already seen it on my blog.


Zo, dat was het voor nu. Ik heb gezien dat er Ontzettend Veel mensen het patroontje van de piramidequilt hebben gedownload. Laat je me iets weten als je meedoet met dit project? Ik ben heel benieuwd naar jouw quilt!

That's it for now. I've noticed A LOT of people have downloaded the pattern for the pyramid quilt. Please, let me know if you join me in this project. I would love to see your quilt!

13 opmerkingen:

Nanske zei

Ja, Ellie...wat ben jij weer druk bezig met allerlei mooie dingen te maken!!!!
Supermooi en je piramides zijn toch weer een blikvanger geworden...
Heel appart en knap bedacht! Super en fijne dag nog...Groetjes

Terray zei

Je miniquiltjes zijn weer erg mooi, maar ik had ook niet anders gedacht hoor ;-)
Zelf vind ik die petunia erg mooi!

Zelf doe ik (nog) niet mee met je piramidequilt, ook nog niet gedownload maar het is wel leuk te weten wie er nog meer bezig is. Momenteel zie ik eigenlijk alleen maar heel veel huisjes (daar doe ik ook niet aan mee)

Fijne dag!
Lieve Groetjes
Tertia

Ellen zei

Vind de miniquiltjes helemaal leuk en vooral de Petunia is helemaal mijn ding. Heerlijk dat kleine teken van voorjaar alhoewel ik de schaatspret toch ook nog wel erg leuk vind momenteel ;-)
Fijne dag,
groetjes, Ellen

Gonny zei

Het is wat je zegt, zo als nu mag de winter even duren. Een klein laagje sneeuw voor het idee maar niet hinderlijk en die zon..... GENIETEN!!!

Guusje, zei

Wat een leuke quilts zijn beide. ?Ik vind de winter ook heerlijk maar ben ook altijd blij als het weer voorjaar en zomer wordt.

Irena zei

Ellen deze( of heb ik die gemist,of nog niet zo goed bekijken) zijn erg mooi,want ik heb laatste les, leren quilten,of ik dat kan heb ik mijn twijfels,bahh wat een werk,dat verg heel veel oefening,zo kleine kan ik misschien nog aan.nou lig het ring met proef lapje in de hoek ik durf het niet aan????

Fien zei

Het zijn inderdaad hele leuke quiltjes, ze geven echt een lente gevoel.
Groetjes Fien

AnitaS zei

Het zijn echte lentequiltjes.

Ellie's Quiltplace zei

@ Nanske: stilzitten kan ik nu eenmaal niet... Er moeten nog veel meer piramides gemaakt worden, wil de quilt groot genoeg zijn voor op ons bed. Maar dat geeft niet, het blijft een heerlijk werkje.

@ Tertia: ik heb al van verschillende dames gehoord dat ze meedoen, maar de meesten hebben geen blog. Dat is natuurlijk helemaal niet erg, maar ik ben wel super nieuwsgierig! Immers, elke quilt, ook al wordt hetzelfde patroon gebruikt, ziet er heel anders uit.

@ Ellen: ik vind de winter ook heel fijn. Met dit weer gaan de bacterieën ook (eindelijk) dood. Jammer dat het bij ons op kantoor altijd zo verschrikkelijk koud is binnen. Ze komen een nieuwe verwarming plaatsen heb ik gehoord, maar dat zal nog wel even duren. Tot dan maar een goede dikke trui aan! ;o)

@ Gonny: de zon is inderdaad heerlijk! Hier stormde het net zowat. Een flinke oostenwind. Dan kom ik thuis met rode wangen van de kou, maar dat voelt zo heerlijk gezond aan!

@ Petra: Philippe is nu in Roemenië voor het werk, en daar is het -16 overdag. Hij mag het hebben, ik vind het hier al koud genoeg ;o)

@ Irena: als je het quilten nog niet zo goed onder knie hebt, kun je best met kleine quiltjes beginnen. Dat zijn overzichtelijke werkjes die je binnen afzienbare tijd kunt afmaken. Het doorquilten vergt veel oefening, maar je moet de moed niet opgeven, want je zal zien dat je op een dag ineens de slag te pakken hebt, en dan gaat het als vanzelf!

@ Fien, AnitaS: ik hou wel van bloemen in quilts (maar dat had je misschien wel geraden ;o) Gezellig om zo de lente, die er al een beetje is en tegelijk ook nog heel ver af lijkt, binnen te halen.

Inge zei

Ik moet wel een beetje lachen om het eerste zinnetje van dit logje. De lente zit toch al in de lucht, nou Ellen, misschien daar bij jou, maar hier echt niet hoor, zóóóó kouhoud, brrrr.... maar ja, ik ben een watje! Achter het glas, dan lijkt het wel wat, maar buiten in de wind, pffff.... gauw weer naar binnen en dan lekker quilten.
De miniquiltjes zijn superschattig. Ik val vooral voor Petunia, zulke mooie kleuren!

Anoniem zei

Dat zijn leuke quiltjes voor tussendoor.

Ellie's Quiltplace zei

@ Inge: afgelopen zaterdag was het hier heerlijk lenteweer. Koud, dat wel, maar met een zonnetje dat al een heel klein beetje warmte gaf. Gisteravond was er hier een flinke storm uit het oosten. Brrr... de lente is precies weer helemaal verdwenen :o(

Karen zei

Both are just lovely Ellen, but there is something very special about Miss Daisy. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...