5 november 2015

Vrouw Holle...


Ken je het sprookje van Vrouw Holle? (klik). Mams haar kleine quiltinspecteur, Suus, deed me daaraan denken toen we de top van mijn Switch! quilt hebben gewassen.

Do you know the tale of Mother Holle? (click). Mams' quilt inspector Suus reminded me of it when I washed the top of my Switch! quilt.


Omdat ik zo'n grote top (240 x 240 cm) niet droog krijg op mijn kleine wasrekje, was dit een goed excuus voor een bezoekje aan Mams. Net zoals de achterkantstof van mijn quilt (klik), kon de top prima drogen aan haar waslijnen, terwijl wij een kopje thee dronken en bijbabbelden.

Because I can't dry such a huge top (240 cm x 240 cm) on my small drying frame, I combined washing the top with a visit to Mams. Just like the backing fabric of my quilt (click), the top could dry on her washing lines, while we had a cup of tea and a chat.


Toen we de natte top over de waslijn hingen, was Suus natuurlijk dicht in de buurt, om alles goed in de gaten te houden. Met alle losse draadjes die van de achterkant van de top naar beneden dwarrelden, leek het wel het verhaaltje van Vrouw Holle, die het liet sneeuwen op aarde als zij haar kussen schudde.

When we draped the wet top over the washing lines, Suus was of course nearby to keep an eye on everything. With all the small threads falling from the back of the top right onto the ground, it was like the story of Mother Holle, who made it snow on earth every time she made her bed and shook the pillows.


Dankzij een licht briesje was de top zo droog en klaar om gestreken te worden.

Thanks to the small breeze, the top was dry in no time and ready for ironing.


Ik heb ooit Mams eens aangeboden om de top van haar Cream & Spices quilt te strijken en daar heb ik nog steeds spijt van, want het duurde meer dan 4 uur voor elk naadje de juiste kant op gestreken was! De Switch! top is nog een stuk groter en daarom heb ik hem gewoon aan de voorkant plat gestreken. Helemaal tegen de 'quiltregels', maar met een even goed resultaat en klaar in nog geen 30 minuten ;o)

I have once offered to iron the top of Mams' Cream & Spices quilt and I still regret it, because it took me over 4 hours to iron every seam towards the right side! The Switch! top is considerably larger and therefore I just ironed it flat. Maybe this is 'against the rules', but it has the same result and it was finished in just under 30 minutes ;o)


We halen soms hele toeren uit om onze quilts te fotograferen voor op het patroon en de website. Voor deze quilt werd Mams haar woonkamer 'een beetje' verbouwd - alle meubels werden opzij geschoven - om de quilt op de foto te krijgen (ik hoop dat Mams me niet vermoord omdat ik deze foto online zet, haha!). We hebben de top in het behang geprikt en vanuit de gang, door de open deur, kon ik een foto maken van de quilt.

Sometimes it's quite a challenge to photograph a quilt for the pattern and website. We needed to rearrange Mams' living room 'a little' - not to say we moved every single piece of furniture - to photograph the quilt (I hope she's not going to kill me for placing this picture on the Internet LOL!). We pinned the top on the wall and with me standing in the hallway to take a picture through the open door, I managed to take a good photo.


Verschillende lezers hebben intussen al nieuwsgierig geïnformeerd naar hoe ik de Switch! doorquilt. Dat is voor de volgende keer!

Fijne avond!

I've had several questions about the quilting. I promise to show you that next time!

Happy quilting!

19 opmerkingen:

FLR zei

De ´ontruiming´ had zeker nut! Wat een prachtige quilttop!! En zo is hij/zij helemaal te bekijken. De Lijnfoto´s zijn ook grappig, het lijkt wel een hele mooie stoffen gang ;-)
vrolijke groet
Francisca

Gert zei

Heerlijk dat de top bij mams kon drogen, het is dan ook wel een hele grote! Maar oh, wat mooi! Veel succes met quilten.

Dini Verkuil zei

Een leuke verstopplek zo'n quilt aan een waslijn. Blijft fijn om de hele quilt te zien hangen. Groet, Dientje

Ineke zei

Erg leuk bedacht, dat van vrouw Holle :P
En wat een prachtige top, het hangt wel heel mooi te wezen, eerst aan de waslijn, daarna aan de muur
Liefs, Ineke

Marlies Mansveld zei

Wat is hij toch mooi! Dat strijken doe ik ook altijd zo van de voorkant. Ik leg er altijd een handdoek onder, zodat de naden daar mooi in weg kunnen zakken. Werkt prima!

Truus zei

Wat een prachtige quilt zoals het daar aan de muur hangt bij jouw Mams.
leuk gezicht de quilt over de waslijn-kreeg gelijk gedachten aan vroeger als we huisje speelden met een oud laken of id aan de waslijn buiten.
Succes met het doorpitten.
groetjes,Truus uit Drenthe

paulette zei

Gorgeous quilt top!

10 zei

Dat is een mooi zicht, de quilt over de waslijn.
We hebben in de voortuin leilindes en de takken lopen over een draad. Die draden gebruik ik soms om een quilt aan te hangen. Bij grote quilts heb ik dan soms een ladder en een lieve man nodig om hem op te hangen om leuke foto's van te maken:)Als er dan nog een klein windje staat krijg je hele mooie foto's.
Ik vind het heel knap dat je Switch! met spelden aan de muur blijft hangen!! Hij blijft prachtig!
Groetjes, Martine

Crafts 'n' Skills zei

Ongelofelijk.. wat een mooi werk weer! En zo groot!
Ik blijf mijn petje af houden hoor. Hartstikke mooi.

Unknown zei

whaw, wat een prachtig stuk en wat een werk. Chapeau hoor
Denise

Judith zei

Plat is plat toch? Helemaal prima. Maar begrijp ik nu goed dat je de top gewassen hebt voor het quilten? Op de hand?

Ellie's Quiltplace zei

@ Francisca: de top was al eerder te zien, oa op de website, maar daar staat er niks 'omheen' en lijkt het toch weer anders. Mams vond het best een leuk behangetje zo ;o)

@ Gert: dankjewel. Als onze tuin eens op orde geraakt, dan maak ik ook zo'n grote, ouderwetse waslijn. Maar zo samen wassen, ophangen en strijken is ook heel gezellig en dus helemaal geen probleem om er even voor onderweg te zijn.

@ Dientje: Suus is altijd zo dicht mogelijk in de buurt (lees: op je handen of op schoot of op je quilt). Dat ging nu natuurlijk niet, dus dan maar eronder ;o)

@ Ineke: Ik moest meteen aan dat rijmpje denken:
Vrouw Holle, Vrouw Holle, de tovervrouw, die woont heel diep in de put
en op de wereld dwarrelt de sneeuw
als zij haar kussentje schud, ja schud
als zij haar kussentje schud

@ Marlies: ik probeer mijn quilts altijd zo goed mogelijk te strijken, maar ik had echt geen zin om daar een paar uur mee bezig te zijn. En inderdaad, zo gaat het ook prima. Er zijn overigens genoeg mensen die hun top niet strijken voor ze hem opspannen.
Ik heb overigens eerst de achterkant 'geplet' en dan heb ik hem aan de voorkant nog eens extra gestreken. Maar de handdoek is een hele goede tip!

@ Truus: inderdaad! Dat deden wij ook! Met een deken over het wasrek en dan hadden we een ienie-mini hutje. Maar dat toch liever niet met alleen mijn quilttop, haha! Niet alleen voor de top, maar je hangt helemaal vol draadjes als je er vanonder komt ;o)

@ Paulette: thank you!

@ Martine: dat is nog eens een idee! Ik wilde ze hier ook al aanplanten (ooit) maar ik had er nog niet bij stilgestaan dat het ook 'quiltbomen' zijn! Voor de foto op het patroon moet de quilt helemaal recht hangen, anders komt hier er niet goed op. Daarom worden ze altijd binnen, aan de muur gefotografeerd. Maar als het om sfeer gaat, dan is het buiten natuurlijk veel mooier!

@ Crafts 'n Skills: dankjewel :o) Het is wel groot, maar het was zo leuk om al die verschillende lapjes te verwerken, dat het helemaal niet als een groot werk aanvoelde.

@ Denise: Dankjewel!

@ Judith: Ik strijk altijd mijn quilts voor ik ze opspan en omdat ik bij deze quilt met de blauwe uitwasbare stift de indicatie voor de bloemenrand had getekend, moest dit eerst uitgewassen worden voor ik hem kon strijken. Ik moet er niet aan denken dat die 'mooie' blauwe rasters erop zouden blijven staan! Brrrr...! Als ik de mallen met potlood afgetekend heb, dan was ik de top niet.
Ik was wel altijd mijn quilts als ze net klaar zijn, gewoon, zodat ze lekker fris zijn.

Anoniem zei

Er is al zoveel gezegd over deze mooie grote top, dat ik me alleen maar kan aansluiten. Prachtig! groetjes Wilma

liliane bral zei

Het blijven leuke foto's om te zien van jouw Switch-quilt. Ze is dan ook prachtig!
Groetjes, Liliane

Ellie's Quiltplace zei

@ Wilma: dankjewel :o)

@ Liliane: er komen er nog veel meer aan ;o) Maar dan van het doorquilten!

Maud Halma - van Wees zei

Wat een mooie quilt Elly. Leuk om te quilten. Veel plezier ermee.

Floor zei

Dat strijken van de top als ie klaar is..... echt verschrikkelijk werk is dat!
Die naadjes die een bepaalde kant op moeten, maar dan in botsing komen met andere naadjes :-(
Heel soms doe ik ook als jij, gewoon strijken en nergens naar kijken.
Maar de top is prachtig geworden, fijn dat poesje er niet haar nagels in gezet heeft.

Atelier Ullizee zei

SUPER MOOI !!!!!!!!!!!!

Ellie's Quiltplace zei

@ Maud: dankjewel :o)

@ Floor: Suus weet wel dat ze dát absoluut niet mag ;o) Och het strijken... sommige mensen strijken helemaal niet, dus dan is dit ook prima hoor. Niet te streng zijn voor onszelf!

@ Natascha: :o)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...