16 oktober 2015

Nóg meer Ladies' Album?...


Je kent zeker Mams haar prachtige Miss Emily quilt. Ze heeft hem gemaakt met stoffen van de mooie Ladies' Album serie van Barbara Brackman.

You will definately know Mams' beautiful Miss Emily quilt. She made it with the gorgeous Ladies' Album fabrics by Barbara Brackman.


Het verbaast je waarschijnlijk niet dat ik ook helemaal verliefd was op deze stoffen, maar terwijl Mams zich volledig liet gaan en stof kocht voor een grote quilt,... hield ik het bij één Jelly Roll.

It might not surprise you that I too was in love with these series, but while Mams 'lost control' and bought enough fabric for a large quilt,... I stuck to just one Jelly Roll.


Ik heb al vaker Jelly Rolls in quilts gebruikt, maar ik heb nog nooit een echte Jelly Roll quilt gemaakt afgemaakt.
Er zijn heel veel verschillende Jelly Roll patronen verkrijgbaar, maar ik wilde iets anders en had al een idee in mijn hoofd.

I have used Jelly Rolls in other projects, but I never made finished a Jelly Roll quilt. 
There are many lovely Jelly Roll patterns available, but I wanted something else and I already had something in mind.


En dus ontwierp ik mijn eigen patchworkblok: vierkantjes, rechthoeken en wat ronde vormen. Vooral die laatste maak ik heel graag!
Natuurlijk moest ik thuis meteen even een blok proberen. Ik mocht er één maken van mezelf, want ik wilde eerst nog een aantal andere quilts afmaken. Maar je weet hoe het gaat: je knipt één blok, maakt het blok, wordt wild enthousiast, knipt nog wat blokken, naait het tweede,...
En toen was ik streng voor mezelf, zette het koekblik opzij en maakte eerst andere quilts af. Ja, ik ben trots ;o) Het was moeilijk om niet aan deze leuke blokken verder te gaan.

I designed my own patchwork block: squares, rectangles and some curves. I LOVE sewing curves! 
Of course, I had to try out a block when I got home. I told myself just to make one, because I wanted to finish some other quilts first. But you know how it goes: I cut one block, made one block, was completely in love, cut some more blocks, sew a second one,...
And then I pulled myself together again, put the tin aside and finished my other quilts. Yes, I'm proud ;o) It was hard not to continue sewing these beautiful blocks.


En nu stond het babyblauwe koekblik naar me te roepen vanaf de boekenplank in de woonkamer. Omdat de top van de Switch! restjesquilt klaar is en ik (bijna) geen andere quilts onder handen heb, kan ik de komende weken/maanden hiermee verder aan de slag. Niet dat er geen ruimte is voor tussendoortjes natuurlijk, ... maar je begrijpt me wel ;o)

Fijne dag!

And now the baby blue biscuit tin was calling me from the bookshelf in my living room. With the top of the Switch! scrap quilt finished and (almost) no other quilts in progress, this is going to be the quilt I will be working on the next couple of weeks/months. Not that there's no room for in between projects of course... but you'll get the point ;o)

Have a nice day!

10 opmerkingen:

Truus zei

Prachtige kleuren heeft deze jellyrol en kan me voorstellen dat je je niet hebt kunnen inhouden om een blok te maken en nog een.
Ben benieuwd hoelang je het volhoudt om niet verder te gaan.
Gezellige avond
groetjes, Truus uit Drenthe

Ineke zei

Heel erg moeilijk om je in te houden, zo bekend!

10 zei

Het lijkt me erg moeilijk om van die doos af te blijven. Wel fijn dat je zo steeds iets hebt om naar uit te kijken. Ik ben inmiddels aan je Jules begonnen en we zijn al beste maatjes!
Ik vind het altijd leuk hoe je ons telkens opnieuw in spanning weet te houden over je volgende creatie:) Groetjes, Martine

Dini Verkuil zei

De kleuren zien er veelbelovend uit. Zal vast een mooie top worden. Groet, Dini

Ellie's Quiltplace zei

@ Truus: het was wel moeilijk om niet al aan de quilt verder te gaan, maar nu mag ik. Ik ben de Switch! aan het doorquilten en dan mag er iets anders bij om gepatcht te worden. Beetje afwisseling kan geen kwaad!

@ Ineke: sinds ik besloten heb hieraan verder te gaan heb ik alweer 2 nieuwe quilts uitgetekend. Erg he? Maar die tekeningen gaan keurig in de map, want anders begin ik aan 100 dingen en maak ik nooit iets af. Nu eerst dit :o)

@ Martine: leuk! Ik ben heel benieuwd. Stuur je me een foto van Jules als hij klaar is?
Ik wil jullie niet per se in spanning houden hoor, haha, maar ik kan nooit teveel laten zien. Ik heb het namelijk al eens voorgehad dat iemand mijn ontwerp eerder klaar had dan ikzelf! En het dan ook uitgaf als patroon! Ik vind veel goed, maar dat was toch echt niet de bedoeling ;o)

@ Dini: de kleuren zijn prachtig. Heel antiek en winters. Perfect om nu aan te werken. Het wordt een grote top, dus het is nog even afwachten op het eindresultaat ;o)

Anoniem zei

Inderdaad prachtige kleuren op die jellyrol. En wat je schreef dat er ooit iemand het patroon nog eerder af had dan jij en het zelf uitgaf. Het moet niet gekker worden. Veel succes ermee. Groetjes Wilma

Ellie's Quiltplace zei

@ Wilma: dankjewel! De kleurtjes passen helemaal bij de koudere dagen!

Maud Halma - van Wees zei

Wat maak je ons nieuwsgierig. Ptrachtige stofjes, leuk hoor.
Fijn weekend.

quiltingmieke zei

piep dat ziet er mooi uit, en streng zijn voor ons zelf dat is zo,moeilijk..
knufje

Ellie's Quiltplace zei

@ Maud: het eerste blok is al te zien hoor :o) Maar er komen zeker nog meer verhaaltjes en foto's over de vorderingen!

@ Mieke: discipline is altijd lastig he, zeker als er zoveel verleidingen zijn!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...