11 mei 2012

Willow Cottage...


Ik had beloofd het eindresultaat van het Mini Quiltje van Mei te laten zien, maar Thijs zit een beetje in de weg. Hij zit graag bovenop mijn projecten, en dat is niet altijd even handig. Daarom gaf ik hem een eigen quiltje om op te zitten. En kijk hoe tevreden hij daar bovenop zit :o)

I promised to show you the final result of the May Mini Quilt, but Thijs is a bit in the way. He loves to sit on my projects, and since this didn't come in handy, I gave him his own quilt to sit on. And look how satisfied he looks :o)


De hoekblokken waren nog wat saai. Wat bloemetjes zouden het geheel zeker opvrolijken.

The corner blocks looked a bit dull, and I thought some flowers would cheer the quilt up.


Dus heb ik alles aan de kant gelegd, pakte ik opnieuw de ecru stof en het borduurgaren erbij en maakte ik voor elk hoekblok een bloem. Meestal is mijn ontwerp helemaal klaar voor ik aan de quilt begin, en ik verander het bijna nooit, maar in dit geval vind ik dat de bloemen het quiltje nog gezelliger maken.

So I put everything aside again, took some ecru fabric and embroidery thread, and added a flower to each corner. Mostly, my design is completely finished before I start working on a quilt, and I almost never change it, but in this case I thought the flowers would add more charm to the quilt.


Ook tijdens het doorrijgen van de quilt krijg ik hulp van Thijs. Maar ik heb liever dat hij van een afstandje toekijkt, dan dat hij bovenop mijn quilt zit ;o)

While basting the layers of the quilt, I always get a helping hand from Thijs. But I prefer him to watch from the side instead of sitting on my quilt ;o)


Ik gebruik een halfronde naald om te rijgen. Deze naald komt namelijk tijdens het rijgen vanzelf weer naar boven. Vroeger had ik een hekel aan het rijgen van een quilt, maar met de halfronde naald is het niet zo'n vervelend werkje meer.

I use a curved needle to baste. This way, the needle comes up again automatically. Previously, I hated basting, but with the curved needle, it's not longer such a dreadfull job to do.


Zoals gewoonlijk heb ik verschillende blauwe quiltlijnen op de top getekend. Ik begin altijd zomaar te tekenen, zonder dat ik echt een plan heb voor de quiltpatronen. Meestal staan er dus een heleboel foute lijnen op mijn quilt, maar dat is niet erg, die worden er immers uitgewassen als de quilt klaar is.

As usual, I drew several quilting lines on the top. I never know what to draw before I start, so most of them are wrong, but they will all be washed out once the quilt is finished.


Nog even de ophanglussen eraan en... klaar!

I only need to attach the hanging sleeves and... finished!


Het quiltje heet Willow Cottage en is 32 x 36 cm groot. Ik heb al een flinke stapel mini quiltjes en ik vind het leuk ze overal in huis op te hangen. Deze is super gezellig voor de zomer!

Veel quiltplezier!

The quilt is called Willow Cottage, and it measures 32 cm x 36 cm. I already have quite a pile of mini quilts, but I love to decorate my house with them. I think this one is perfect for the Summer!

Happy stitching!

19 opmerkingen:

Ineke Hulzebos zei

Wat een leuk klein quiltje is het geworden!!! En je hebt er goed aan gedaan, om dat bloemetje op de hoekjes te borduren!
Groetjes, fijn weekend

Atelier Ullizee zei

Heel mooi! En ja die bloemen op de hoeken maken het nog leuker.
Bedankt voor de poezentip...
Onze Minoes wil er ook altijd bij zijn, vooral tijdens het naaien wil ze juist voor mijn neus lopen. Misschien ook eens een quiltje voor haar maken!
Fijn weekend...
Groetjes,
Natascha

marion zei

wat een lief miniquiltje

GRANNY'S HOUSE zei

Het is een schatje geworden.

Groetjes
Ines

Rosi zei

Hola Ellie, de verdad te digo que admiro todo lo que realizas, tu trabajo es bello e impecable, es simplemente bello, muchas felicidades.

Saludos.

Gonny zei

Thijs is weer verwend!!! Zoals altijd ziet dit quiltje er ook weer uit als een hebbendingetje :-)

Karen zei

So sweet Ellen. I love the corner flowers and the border fabric is very pretty. I must find my curved needle and give it a try.

Annelies zei

Wat ziet het er leuk uit !

Ellie's Quiltplace zei

@ Ineke: hoe schattig het roze stofje in de hoeken ook is, het miste iets. Met eigenlijk maar een simpele aanpassing, ziet het er ineens veel leuker uit!

@ Natascha: het quiltje is niet speciaal voor Thijs, maar wel speciaal voor Thijs erbij gepakt ;o) Hij zat daar prinsheerlijk: én op een quiltje én hij kon goed in de gaten houden wat ik aan het doen was.

@ Marion, Ines, Annelies: dankjewel!

@ Rosi: obrigado!

@ Gonny: het was een leuk werkje, en zoals met al die kleine quiltjes ook lekker snel af. Dat mag ook wel eens ;o) Nu weer verder aan de lantaarntjes, en... een nieuw projectje!

@ Karen: I bought mine at the quilt shop. It works fine, it's much better and more time saving then pinning and then basting the layers.

Roos zei

Wat een schatje is het geworden Ellen en je hebt gelijk wat die bloemetjes betreft, die maken het af.
Groetjes Roos

Ellie's Quiltplace zei

@ Roos: dankjewel. Inderdaad, zonder de bloemetjes was het maar saai geweest. Een klein beetje extra werk met een super leuk resultaat.

Carin zei

Wat een mooie is dit geworden.

Erica zei

`t is weer een leukertje Ellie!

Guusje, zei

Wat een leuke quilt is dit geworden, de bloemetjes in de hoek maken hem echt af.

Ellie's Quiltplace zei

@ Carin, Erica, Guusje: dankjewel :o)

Marga (MarPie) zei

Heel leuk quiltje geworden hen Thijs zit zo heerlijk. Heeft hij eigenlijk al een eigen quiltje of zijn alle quilts eigenlijk "zijn" quilts om op te liggen?

Groetjes,
Marga♥

Ellie's Quiltplace zei

@ Marga: hij heeft geen 'eigen' quilt. Hij gebruikt gewoon elke quilt die hij tegenkomt om een dutje op te doen ;o)

Ann zei

Een leuk quiltje ... Zal leuk zijn als hij hangt!
Groetjes,
Ann

Ellie's Quiltplace zei

@ Ann: ik ga hem in plaats van de Spring ophangen, het mag nu weer wat zomerser zijn!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...