27 december 2015

De Hemeldonk Kerststal... 'de mooiste van al'...


Al zolang de mensen zich herinneren wordt met Kerstmis de schuur in het midden van ons gehucht omgetoverd tot een prachtige kerststal.

As long as the people remember, the barn in the centre of our hamlet is transformed into the most beautiful nativity scene at Christmas. 


De week voor en de week na Kerstmis is iedereen er welkom voor een drankje en een babbel (er is ook een wandeling van 4 km uitgezet in het natuurgebied hier aan het einde van de straat, die je vooraf kunt doen en die ook heel leuk is om in het donker te doen, met een lantaarn of een zaklamp). 

The week before and after Christmas, everyone is welcome for a drink and a chat (there's a 4 km walk one can do first in the nature reserve at the end of our street. This is also very much fun with a torch or a flash light in the dark).


Elk jaar, op 26 december, is er een speciale winterwandeling die langs vier kerststallen in de aangrenzende dorpen komt. Onze kerststal is de laatste van de vier en het is een prima plaats voor jong en oud om even uit te rusten na de wandeling en om er een jeneverke, een glühwein of een warme chocomelk te drinken. Met échte dieren en antieke kerstfiguren wordt onze kerststal zelfs in kranten geroemd als 'de mooiste van allemaal'.
Mensen komen van heinde en verre, soms zelfs met bussen, om aan de wandeling mee te doen.

Each year at December 26, there's a special winter walk including visits to 4 nativity scenes in neighbouring villages. Our scene is the last of four and a good place for young and old to rest a bit and enjoy some jenever ('Dutch gin'), glühwein or a hot cocoa. With living animals and antique figures, the Hemeldonk nativity scene is, even in newspapers, considered the most beautiful of all.
People come from near and far - sometimes even with busses - to join the walk.


Er is ook een prachtig, antiek podium, waar vroeger een kerstspel werd opgevoerd. Ondanks dat dat niet meer gebeurd, is het wel een prachtige aanvulling op deze gezellige plaats.

There's also a beautiful antique stage, which was used for Christmas plays long ago. Eventhough nativity plays do not take place there anymore, it is a wonderful addition. 


Je kunt nog tot en met 2 januari de kerststal bezoeken. Meer info over de wandeling, de openingsuren van de bar,... vind je op de enige echte Hemeldonk Kerststal Facebook pagina.

Fijne zondag!

You can visit the nativity scene untill January 2. There's more info on the walk, the bars' opening hours,... on the Hemeldonk Kerststal very own Facebook page

Have a great Sunday!


4 opmerkingen:

BezigeBijMirjam zei

Wat een leuke wandeling lijkt me dat, zo langs de verschillende kerststallen. Ik zal het volgend jaar in de gaten houden. Ik zet het vast in mijn agenda. Fijne dag.

Dientje zei

Vorig jaar naar de kerststal in Hertme (bij Borne - Overijssel) geweest. Met de huifkar vanuit Zenderen er naar toe gereden. Geeft een extra kerst gevoel. Groet, Dientje

Truus zei

Mooi en sfeervol zijn deze foto's en dan is het in het echt vast veel mooier.
Eigenlijk jammer dat er dan busladingen vol mensen komen want als het zo druk is dan is de rust vaak weg. Maar ook fijn dat zoveel mensen hiervan genieten.
Gezellige zondag
groetjes, Truus uit Drenthe

Ineke zei

Wat een geweldig leuk initiatief van de buurt-dorpen, erg leuk!
Liefs, Ineke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...