2 januari 2012

Het eerste blokje...


Gisteren, tijdens het luisteren naar het Nieuwjaarsconcert op tv, heb ik het eerste blokje van 2012 gemaakt. Het is maar een klein blok, met 27 stukjes en het heet blok B-10 Jud's Trophy (de troffee van Jud).

Yesterday, while listening to the New Year's Concert on tv, I finished the first block of 2012. It's only a small block, containing 27 pieces, and it's called block B-10, Jud's Trophy.


Maar voor ik weer aan een nieuw blok begin, heb ik eerst wat sashings aan de oudere blokken genaaid, zodat ik ze aan de top van mijn quilt kon zetten. Ik doe dit op een speciale manier, want ik hou er niet van om lange stroken aan elkaar te naaien. Ik heb daarom de quilt in 9 stukken opgedeeld, die ik op het laatst aan elkaar ga zetten. Op deze manier zijn er minder lange stukken om aan elkaar te zetten ;o)

Now before starting a new block, I decided to add some more sashings to older blocks, so I could add them to the top of my quilt. I do this in a special way, since I don't like to sew long strips. I have divided the quilt into 9 pieces, which I will assemble in the end. This way, there are less long strips to be sewn ;o)


Het volgende patroontje (B-11) is verschillend van het blok dat Jane maakte, dus ik wil het patroon wat aanpassen zodat het meer op het origineel lijkt. Het stofje wordt een donkerbruine, met vuurwerk op. Perfect voor deze tijd van het jaar ;o)

The next pattern (B-11) is different from Jane's block, so I will adjust the pattern to try to make it look more like Jane's. The fabric will be a dark brown with fireworks on it, perfect for this time of year ;o)

20 opmerkingen:

Anoniem zei

Een mooi blok.
Slim om de quilt zo in blokken op te delen.

Margarethes Patchwork zei

Wat mooi!

Terray zei

Het ziet er mooi uit Ellen.
Ik ben nog blijven steken op 1 blokje dat af......bij mij gaat het echt een 10 jaren plan worden met Dear Jane ;-)

Groetjes
Tertia

Ellie's Quiltplace zei

@ Josée: ik vind het onhandig om zo'n grote lap vol met spelden op schoot te hebben. Er steekt er dan geregeld 1 in mijn been ofzo. Niet echt aangenaam. En zo'n lang stuk naaien is ook niet echt spannend. Op deze manier kan ik de top in kleinere delen in elkaar zetten en zie je toch het geheel meer en meer groeien.

@ Tertia: ik ben nu 4 jaar bezig en ik heb bijna 100 blokjes af. Gemiddeld is dat 1 blokje per 2 weken. Als je het zo bekijkt is dat helemaal niet zo weinig ;o) Niemand zegt dat Sjaan in een oogwenk af moet zijn toch?!

Marie-José H zei

Je Sjaantje wordt schitterend. En inderdaad zulke megaprojecten moet je niet overhaast af willen hebben.
Zoals de Bhoedisten zeggen: het gaat om de weg niet om het doel. Oftewel, de weg is het doel.

Roos zei

Mooi gezegd Marie-José, dit is echt iets waar je je tijd over moet doen en er onderweg heerlijk van genieten. Ellen, het is weer een prachtig blokje geworden.
Groetjes Roos

AnitaS zei

Mooi blok en mooi geheel. Zo ga ik het ook met nijn huisjes doen. In blokken verdelen.

Ellen zei

Wat een mooi blokje zeg, en wat slim om hem zo te verdelen, die ga ik onthouden hoor.
Heb het boek vorige week binnen gekregen nu nog de lapjes verzamelen en het Dear Jane feest kan beginnen !!

Anja.M zei

Wat heb je al mooie blokken bij elkaar Ellen.
Quilt groetjes Anja.

Sieneke zei

en heel mooi blokje ,en zeker en goede tip om de blokken zo verdelen.
zelf ben ik in het bezit van een groot planbord,ook dat werkt erg fijn ,
groeten sieneke

Wieke van Keulen zei

Wat wordt het mooi en wat handig om het in 9 delen aan elkaar te zetten. Een grote quilt maak ik meestal in drie delen en quilt hem ook in 3en en zet hem daarna pas in elkaar. Dan is 'ie makkelijker mee te nemen.

Anoniem zei

Klein blokje of niet, het is weer een plaatje!

quiltlodge gerda zei

wat wordt die mooi zeg! beeldschoon blokje ook weer.

Elzaan zei

Jou DJ lyk vorder baie goed! Hou so aan!

Anoniem zei

Het wordt weer prachtig.......de kleuren vind ik ook mooi gekozen.En een beetje aanpassen maakt het steeds meer jou quilt.
groetjes Marjolein

Guusje, zei

Wat een mooi blok is dit geworden en wat ben al ver, hij wordt prachtig.

Fien zei

Prachtig blok weer, net als al die anderen. Ik heb grote bewondering voor je geduld.
Groetjes Fien.

Ellie's Quiltplace zei

@ Marie-José, Roos: wat een mooi gezegde, en dat is zeker op mij van toepassing. Ik geniet meer van het maken van de quilt dan van het eindresultaat! Het bezig zijn aan een quilt vind ik het fijnst van al.

@ AnitaS: buiten het voordeel van de weinige lange stukken naaien, vind ik ook dat je veel sneller resultaat ziet als je je blokken in vierkanten aan elkaar zet, dan wanneer dat het in losse lange stroken is. Dat is natuurlijk maar een gedacht, maar toch ;o)

@ Ellen: heel veel plezier ermee! Bij ons stond het boek al jaren in de kast voor ik eraan begon. Ik vond nooit stoffen naar mijn zin, en ineens had ik ze allemaal. Dat was 4 jaar en 98 blokjes geleden. Nu is het een heerlijk meerjarenproject!
Veel spaar- en maakplezier!

@ Anja: dankjewel. Het begint nu echt ergens op te lijken ;o)

@ Sieneke: dat lijkt me super handig maar daar heb ik helaas geen ruimte voor. Maar op de grond werkt gelukkig ook prima ;o)

@ Wieke: ik quilt mijn quilts wel in één keer door. Voor 'op verplaatsing' heb ik zo een goed excuus om aan een nieuw werkje te beginnen ;o)

@ Monique, Gerda: ik vind het zo knap: Jane heeft voor elk blokje een waar kunstwerkje bedacht.

@ Elzaan: de laatste tijd zit de vaart er weer wat in, maar het zal nog wel een paar jaar duren voor de quilt af zal zijn ;o)

@ Marjolein: ik wilde eerst, net als Jane, voor elk blok een ander stofje gebruiken, maar dat kwam toevallig anders uit. Ik vind het wel leuk om mijn eigen draai aan de quilt te geven, anders krijg je ook maar allemaal dezelfde quilts, niet?

@ Petra: als ik op dit tempo doorga is de top volgend jaar af, maar ik denk dat ik er nog wel wat langer over zal doen ;o)

@ Fien: ik soms ook, LOL. Gelukkig geen al te priegelige blokjes deze keer. Enkel het middendeel, maar dat was eigenlijk vrij snel klaar.

Heleen zei

Je DJ wordt prachtig. Weer een mooi blok erbij. En de tijd vliegt vind ik hoor! Ik ben ook al 3,5 jaar bezig met mijn CWDQ. En ik zit er over te denken om als die af is de DJ te maken.Je raakt er zo aan gewend die 2 blokjes per maand.

Ellie's Quiltplace zei

@ Heleen: bij mij zijn het lang niet altijd 2 blokjes per maand. 2 blokken per week was eigenlijk het voornemen, maar nu werk ik er gewoon aan als ik er zin in heb. Maar dat het een leuke gewoonte wordt om met die kleine blokjes bezig te zijn, dat ben ik helemaal met je eens. En steeds een ander patroon en stofje, dat gaat nooit vervelen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...